Prosím môžete mi niekto poradiť lebo už neviem čo mám robiť , keď som v škole tak mám tak že ovocie a pečivo na desiatu ale keď prídem zo školy tak všetko čo vidím tak všetkom zjem a neviem ako to zastaviť . Cez víkend sa mi to nedeje.🙏🙏
@bambulienka25 ja mám ešte na raňajky sójovú a myslí tyčinku
Myslíte že by mi pomohlo keby chodím na obedy ??
Urcite je to v tom.obede 🙂 treba dat ranajky, desiatu kludne zdravu, normalny obed - polievka a druhe a potom doma.to bude v pohode 🙂 pametam si ze som robila.to iste ked.som.v skole.nechodila na obedy a doma o 4/5 som sa nevedela dojest a vaha sla hore samozrejme
@poyegzj hlavne treba poriadne jest. To znamena poriadne ranajky, desiatu, obed, olovrant, veceru. Potom nebudes mat vlci hlad. Ranajky napr. ovsene vlocky zaliate mliekom alebo jogurtom s ovocim (jablcko alebo banan alebo cokolvek, co je doma). Desiata napr. oblozena zemla a ovocie. Obed: polievka + druhe. Olovrant napr. horalka alebo ovocie. Vecera napr. oblozena zemla, salat alebo polievka. (to len priklad). Ak sa po veceri este pojdes niekde prejst, prebehnut alebo si doma zacvicis (youtube), tak sa ti upravi metabolizmus tak, ze schudnes. Treba to ale robit dlhodobo (=navzdy), nie len do konca zimy alebo leta atd.
Jedlo si chystas sama. Ci rodicia? Preco nechodis na obed? Hadam, ze zo skoly sa chodi tak o 14-15h na druhom stupni ci SŠ
Boze, pamatam si na toto obdobie, ranajky musli tycinka, na obed jablcko a potom ked ma to chyti tak som vyzrala chladnicku 😂 Mozno som aj trochu schudla na zaciatku ale privodila som si len nezdravy vztah k jedlu a vsetko zameskane nezjedene si vykompenzovala neskor 🙄
Doma tlacis lebo si vyhladovana z celeho dna, je to prirodzene. Rano a na obed sa treba poriadne najest, ked sa nenajes tak telo zacne strajkovat a namiesto chudnutia si zacne robit zasoby vzdy ked sa doma rozsupnes. Musli tycinky su prazdne kalorie, rovnako aj sojova tycinka.
Ved aj ked sa chudne, tak sa nehladuje ale mas pravidelny jedalnicek, vacsinou dokonca su ranajky to najvacsie jedlo, aby sa telo nastartovalo poriadne. To co zjes rano a na obed vacsinou aj spalis pocas dna, veceru si mozes dat lahsiu potom.
Proste musis zacat normalne jest aj ked to ide proti vsetkym instinktom ktore ti vravia opak.
@poyegzj na obedy treba chodit. Nic nenahradi teplu stravu. Obed by mal byt 50% bielkovina, 25% sacharidy - priloha, 25% zelenina. Vecera 50% bielkoviny, 50% zelenina.
Stiahni appku kaloricke tabulky a tam vsetko zapisuj. Daju sa aj ean kody skenovat napr. z tycinky a rovno ti nacita spravnu potravinu. A vtedy zistis, ze taka tycinka nemusi byt taky dobry napad, lebo za cely den mas ustrelene cukry, alebo tuky.