Ahojte pred pôrodom som mala 50 kg max 52 a celý život mi nešlo pribrať bola som veľmi chudá nakoľko mám 170cm fakt vyzerala som ako kosť a koža. No lenže po pôrode som pribrala 23kg bývali sme u mojich rodičov, kde som zo stresu z nich schudla na 64 a viac nešlo dole. Nakoľko pri malej som nemala veľmi čas cvičiť len som chodila občas behávať, tak sa mi váha držala nepribrala som. No lenže, teraz sme sa presťahovali na chvíľu k svokre lebo stávame dom vedľa v dedine a tu nemám toľko stresu tak mi aj chuti viac jesť. A hlavne mám kľudne nervy som úplne v pohode a aj sa to podpísalo na mojej váhe 😓 mám 73kg cítim sa hrozne až, objednala som si krabičkovu diétu a idem cvičiť a musím zo sebou niečo robiť. Prosím vás ako ste najlepšie schudli s trénerom alebo stačí aj bez ? A ako si najlepšie udržím váhu je to tak že vôbec žiadne sladkosti a tak ? Viete mi odporučiť na čom najlepšie a najrýchlejšie schudnem ? A k hej krabičkovej diéte máte skúsenosti dobre zle ?
Kamoška funguje s krabičkovou diétou. Už si tak zvykla, že rok takto funguje. Samozrejme schudla a udržiava si to.
Čo sa váhy a pôrodu týka som na tom bola veľmi podobne. Pred pôrodom som mala okolo 53kg, po prvom pôrode 64, po druhom 74 a mám 170cm. Prejsť z váhy cca 50 na 70kg je totálne na narvy 🙈 ja som sa hanbila v lete vyjsť z domu. Po druhom pôrode som sa nasrala, zo dňa na deň som sekla so sladkosťami a s pečivom, upravila som stravu. Síce som sa nezdravo nestravovala ani predtým ale chcelo to aj tak volake obmedzenia. A začala som behávať, každy deň alebo aspoň každý druhý. Najťažšie bolo začať ale po asi 2 týždňoch som si zvykla. Schudla som okolo 15kg, behávať chodím stále ale nie tak často, iba asi 2x do týždňa. Sladkosti a pečivo obmedzujem stále. Ja diétam moc neverím, bála by som sa jojo efektu. Skôr by som investovala do trénera, keď už by som do toho chudnutia mala vraziť peniaze. Ale všetko je lepšie ako nerobiť nič. Držím ti palce 😉
Krabičkovú diétu zaves na klinec a prekop stravovanie, k tomu pridaj pohyb a kilá pojdu dolu. Je tu veľa inšpiratívnych žien, čo sa dali do laty zdravým sposobom.
Neviem, ci je prave krabickova dieta udrzatelna. Jednak to ide do penazi a neviem, ci si mozes dovolit dlhodobo si to platit. A jednak to moze byt dost obmedzeny sposob stravovania a moze sa ti stat, ze ako rychlo schudnes, tak aj rychlo naspat priberies.
Mam taku kamosku, ktora sa toci cely zivot v dietach, na par mesiacov nasadi velmi restriktivnu dietu, schudne kopec kil, potom to nezvladne udrzat a do pol roka ma vsetko naspat a stale takto dookola v jednom kruhu.
Podla mna sa skor oplati obmezdit sladke, pecivo, dat si na pol taniera radsej salat a pod. Vylucit uplne sladke vody, nechodit v lete na zmrzku, namiesto donasok si zacat varit. Pozriet sa na kroky, ktore dokazes dlhodobo udrzat. Plus najst si pohyb, ktory ta bavi, aby si tiez pri nom dokazala vydrzat.
Baby ja vám závidím ja mám 174 cm a takmer 80 kg vstupná váha v tehotenstve … bojím sa koľko priberiem počas týchto siedmich ostávajúcich mesiacov 🥺
Ahojte, verím Vám pretože pred 3 mesiacmi som sa rozhodol, že musím konešne zmeniť ako vyzeram a tak som začal chudnuť.
Spočiatku to nebolo také lahke si na to zvyknuť, držať sa diéty a cvičiť.
Ale postupom času si zvyknete.
Za 3 Mesiace sa mi podarilo schudnut 20 kg.
Pre mna to bol velky šok, že sa mi to podarilo.
Ale bez tohto by sa mi nikdy nepodarilo schudnut.
https://docs.google.com/document/d/1TC3svcFEcs4...
@nika11103 ahoj.ja som mala 80kg pred tehotenstvom. Pribrala som 13kg pocas tehotenstva. 3 tyzdne po porode som bola spat na 80kilach. Nedrzala som dietu,jedla som aj v noci kedze kojenie dost vycerpava,cize uplna pohoda.Na nas co mame vyssiu vahu sa kila lepia uplne inak ako na tie co mali napr na zaciatku 50kg.
@nika11103 ja mám 175cm a vstup som mala 79. Nejedla som žiadny cukor, ani mňamky. Jedla som identicky ako pred tehu, ešte mínus kalórie z alkoholu a končila som kúsok za 100kg 😂
Stále dojčím a telo odmieta zhodiť. Mám 89, 6m po pôrode. Ale, je mi to jedno. Jedno leto vydržím, pre jej zdravie a už keď začne plnohodnotne jesť, dám sa dokopy.
A inak, nemám ani jednu striu, ak by si sa toho bála.
By som sa vykaslala na "krabicky".chce to upravu stravy a najmä POHYB. Odporucam ti plávanie.
@zonjushe prepac, ale pohyb je zaklad. Mozes si dietovat kolko chces ak sa nebudeš hýbať je to zbytocne. Ja som schudla za mesiac 7 kg co som chodila pravidelne 3x do týždňa po 1 hod.plavat. plus aj krasne sa mi vyformovala postava. podotýkam stravu som nijako neupravovala, jedla aj vyprážané a čokoládu.
A zdravu stravu si vieš pripraviť aj sama doma, ide o to len nejesť hluposti popri tom. Ano, aj kamarát schudol s krabičkami a potom aj naspäť co to pribral (nie vsetko).
@lienka.7 tak to prvy x pocujem..kazdy trener ti povie,ze 80% robi strava..ak teda chce zena schudnut!!..mozes cvicit aj kazdy den,pokial neupravis stravu neschudnes..ja mam napr. 3 deti a pripravovat si doma stravu specialne pre mna jednoducho nie je v mojich silach..ked to ine zvladaju,klobuk dolu,ja nie.. dlhdobo som bola na krabickach a chodila 3x tyzdenne cvicit..
Všetko s mierou. Jem sladkosti ale s mierou. Najlepšie nie večer. Kávu som prestala sladiť. Porodila som dve deti a nikdy som nechudla a nie stále v období života cvicim. Aj keď necvicim, stravujem sa primerane so všetkým.