Ahojte, chcem sa poradiť a trocha sa aj vyplakať. Počas tehotenstva som pribrala na 86 kg z pôvodných 70kg. Pred otehotnením som sa stravovala výhradne keto stravou plus cvičenie. Myslela som, že po pôrode budem mať dolu aspoň 10kg ale vôbec. Z pôrodnice som prišla s 83kg ... Uz som aj odpuchla, brucho sa zmenšuje veľmi pomaly, kilá vôbec nezmiznú. A to som nonstop v pohybe a bez spánku keďže som na dieťatko sama bez partnera. Kojim ešte k tomu. Čo sa týka stravy snažím sa jesť 3x denne, nie viac. Pečivo len cereálne ,zelenina, kuracie mäso, ryža natural a pod... Som dva týždne od pôrodu. Bývam u mami , od ktorej počúvam len ako vyzerám, kedy to chcem schudnúť , či si myslím, že tu večeru si naozaj môžem dovoliť. Nejaké extra kocikovanie zatiaľ nie je možné kvôli počasiu, doktorka neodporúča s maličkým v týchto zimach.
2 týždne po pôrode …..daj tvojmu telu čas, veď aj to priberanie trvalo pár mesiacov, tak nemôžeš čakať že schudnes za 2 týždne
@lorrainet preboha 😳 to ako vážne táto téma?
Dva týždne po pôrode očakávať nejaké chudnutie?
Jedz častejšie a výdatnejšie a nie len zeleninu a celozrnné pečivo, hlavne keď kojíš.
A keď maš nedostatok spánku, veru ťažko sa chudne.
Všetko má svoj čas. Pribrať si tiež nepribrala za dva týždne. Tak nečakaj za dva týždne po pôrodr schudnutie.
Ta Tvoja mama je riadne hlúpa, nič v zlom. 🙂
@lorrainet určite si krásna žena, tak čo chvíľu budeš mať nadváhu, schudnes to, ja som mala takú diétu že raňajky vločky, rastlinné mlieko, pár orechov. Obed čerstvá surová zelenina plus Encián alebo kuracie mäso plus ryža ale vždy veľa čerstvej zeleniny ako je listová zelenina. Večera strukovinova polievka bez ničoho, len vo vode uvarená strukovina, soľ, čierne korenie, koreňová zelenina. Ak som mala chuť na sladké proteínova tyčinka ale Max jedna denne, pecivo som nejedla.
Veď ti ešte ani šestonedelie neskončilo kam sa ponáhľaš? Mamu pošli do prdele. Ona si nepamätá ako vyzerala po pôrode? To je pomoc fakt.
@personality ona mi o nic bystrejsia nepride, ked pocas tehotenstva pribrala 4kg ale ocakavala ze "porodom" da dole 10 🙄 Takze tiez by mohla vediet trosku posudit ze nebude chudnut jak diva ked sa telo este ani nespamatalo z porodu.
@colsami 16 kg pribrala
Prosim Ta ,toto naozaj este neries, je velmi skoro.
Len Ta tvoja mama 🙄
No hruza
Teraz si jednoducho prehormonovana, v strese.. fakt chudnut nebudes. Daj si čas, poraď sa ohľadom jedálnička s odborníkom a mamu ignorovať.
Podľa mňa si zavodnená, ved sa ešte čistis, ta krv čo odchádza, plus mlieko ktoré sa tvorí, stres, žiadny spánok, hormóny rozhádzané, to môže kľudne spraviť aj 5 kg. Ak budeš kojiť, malo by to ísť dole.
@lorrainet 2 týždne? Keby dva roky tak pochopím... Daj si čas, telo prešlo veľkými zmenami.
A tvojej mamine povec, že toto nie je niečo, čo by mala hovoriť žene po pôrode 🙂
Mne presli 3m a az teraz uvazujem, ze zacnem pre chudnutie nieco cielene robit . Nestresuj sa
@lorrainet pri každom tehotenstve som pribrala 20kg (percentuálne ešte viac než ty, lebo som šla zo 45kg na 65kg). Schudla som to pri prvom dieťati do roka, pri druhom asi 7-8mes, pri treťom 6mes. Vždy len dojčením. Jedla som normálne aj sladké.. zaradom.
Myslim, že stresuješ zbytočne.
Nemá tvoja mama nejaký problém s tým že si na dieťa sama a tak to zhovára tým že máš chudnúť, aby si proste riešila to že si v tom ohľade akože nejaká nedokonalá alebo čo? Alebo si nemyslí, že keď schudneš tak sa dáte s otcom dieťaťa naspäť dokopy? Lebo mi to od tvojej mamy príde dosť scestné mať takéto poznámky na dcéru 2 týždne po pôrode.
Doslova by som za tieto reci nakopala tvoju matku dozadku. Prosim netrap sa postavou 2 tyzdne po porode, sustred sa na seba na babo, nech ti hladko ide kojenie a snaz sa byt v klude. Urcite nehladuj, lebo do mlieka pojde co treba a chradnut budes ty, lamanie nechtov, padanie vlasov…
Mas to sama s dietatom aj tak dost narocne, nie este pocuvat kecy o chudnuti v sestonedeli :(
Autorka, ja som bola rovnako sklamaná z mojej váhy po druhom pôrode. S prvým dieťatkom som prišla z nemocnice a mala som len +1kg na sebe oproti pôvodnej váhe. O necelé 2 roky neskôr pri druhom tehu som pribrala z 63 na 76kg, a po pôrode som mala 72,5kg....mne bolo do plaču, že však to je menej ako váha dieťaťa a plodovej vody..... Po pol roku mam opäť 63kg, a to som sledovala co jem akurát nejaké 2 mesiace (som strašne na sladké a mam malú výdrž... Kebyže poctivo nejem sladkosti, tak už mám vysnívaných 57.
Teraz sa sústred na bábo a na plnohodnotnú stravu, vôbec nerieš mamine reči, keď si hladná, tak sa najedz, aj v noci, však potrebuješ kojiť. Len teda skus vylúčiť vysokokaloricke jedla bez nutricnych hodnôt - snacky, zákusky.... Ono to pôjde postupne. 9 mesiacov si nosila bábo pod srdcom, telu to môže trvať ďalších 9-12mesiacov, kým sa vráti do normálu.
Ďakujem všetkým za podporu. Aspoň viem, že nie je chyba vo mne a že to ešte dám prirodzene dolu. Uvidím do konca šestonedelia, potom určite plánujem aj opätovne cvičiť.
@lenkakravcova joj, tisko zavidim. Mne to slo same iba po prvom dietati. Na dievcensku vahu a zrala som piate cez deviate a aj v noci. A po druhom dietati, to sa dokafrala stitna, metabolizmus zrychlil, ale mala som aj vlci hlad, lietal mi tlak, pulz, nespala som, vypadali mi vlasy. No a ostala som tak na 60 kg, co je u mna o min.10 viac, ako by som mala mat. No a po stvrtom dietati som na tom najhorsie. Ale tuto, 2 tyzdne po porode, pre Boha ziveho, ta mama je trafena, fakt 😨
2 týždne...ja že napíšeš že si rodila pred rokom...
len treba kojiť bábo a kg pôjdu dole.... o 3- 4 mesiace to bude isto lepšie....
@nevenka len nech jej tými rečami mama neprivodí depku.. 😑
Dva tyzdne od porodu?
Ukludni sa prosim Ta, toto riesit po 2 tyzdnoch je az chore.
Navyse skoro nic si nepribrala pocas tehotenstva. Vsetko sa da doporiadku. Casom!