Po pôrode mám ovisnuté bruško

7. sep 2022

Baby po pôrode, ktorým ostalo bruško... Také ovisajuce aj keď menšie.. Ako ste to riešili? Cvičili ste? Ja som konkrétne išla cisárskym som už 6m po.... Môžem zacat s cvičením?

lenocka8894
7. sep 2022

Ja som tiez po cisarskom 4 mesiace a brusko mi ostalo 🙄 ale ja uz naplno cvicim aj brusaky...zatial problem nemam

kate_cs
7. sep 2022

Neraď sa prosím ťa o takýchto veciach na fóre. Máš diastazu? Čo povedal gynekológ? Fyzio? Máš všetko zahojené a môžeš cvičiť? Tu ti nápisu ženy, že v pohode cvičia ale nevedia o tvojom zdravotnom stave a ty si môžeš ublížiť. Bacha na tú diastázu.

autor
7. sep 2022

@kate_cs bola som len u gyn. Pozrela ma a povedala, že je všetko ok

rivini
7. sep 2022

Presne ako pise kate_cs, najprv ries s lekarom, fyzioterapeutom…mne zostalo brusko kvoli diastaze, ak by som cvicila brusaky, stav by som bola este zhorsila. Cvicim teraz dychacie cviky podla Andreay Heller a Julie Tupler. Brucho vyzera 8 mesiacov po porode fakt super, ale mam cvicenia zostavene fyzioterapeutkou na mieru. Brusaky v ziadnom pripade! A uz vobec nie 4 az 6 mesiacov po cisaraku🙈.

rivini
7. sep 2022

@lenocka8894 brusaky by si 4 mesiace po sekcii cvicit nemala. Jedna vec je jazva zvonku, druha, ze vnutorne sitie sa hoji aj 12 mesiacov. Brusaky by sa mali cvicit az vtedy, ked uz vies brucho „drzat“ a ked mas dostatocne silne vnutorne svaly…

lenocka8894
7. sep 2022

@rivini mne moj gynekolog povolil takze nemam dovod mu neverit. Zatial problem nemam. Keby bol co i len minimalny naznak ze mi to nerobi dobre tak jasne ze prestanem cvicit. Ja diastazu nemam, nemam preco riesit nieco s fyzio. Kazda zena ma inu rekonvalestenciu po sekcii nato treba tiez mysliet 🙂 autorka sa pytala ako to maju ine tod moja skusenost 🙂