Po pol roku som neschudla

alenka0
19. sep 2014

Po pol roku som neschudla, ale pribrala dve kilá. Každý vraví, že keď kojím schudnem,ale asi to nebude pravda. Potrebujem povzbudiť 🙂

lorela
19. sep 2014

@alenka0 Trošku uprav jedálníček, napr. menej príloh a ovocia, viac zeleniny a celozrnných/grahamových výrobkov. Žiadna biela múka, biely cukor, údeniny, žiadne vyprážanie a pod. Pravidelná strava v menších porciách. Viac prechádzok rýchlejším krokom... A uvidíš, že to pôjde! 😉

sissy27
19. sep 2014

@alenka0 to, že vďaka kojeniu sa chudne, je úplná blbosť... ano, sú baby, ktoré počas kojenia schudnú, ale nie je to vďaka kojeniu...

dejnas
19. sep 2014

@alenka0 v prvom rade - nepočúvaj - čo kto vraví... ak by si si prečítala zopár tém, prípadne nakukla do tém o chudnutí alebo pokecala s nejakými kámoškami, určite zistíš, že to nie je všeobecne platné pravidlo.. niektoré ženy počas dojčenia schudnú, niektoré, vôbec... a niektoré schudnú rapídne, až keď dojčiť prestanú...
neviem, akým spôsobom sa stravuješ a hýbeš, ale nespoliehaj sa radšej na toto "pravidlo"... obmedzuj sladkosti, výrobky z bielej múky, skús pridať viac zeleniny, ovocia, chudé mäso... pravidelne sa hýb (rátajú sa aj dlhé prechádzky s kočíkom)

alenka0
autor
19. sep 2014

@dejnas Nemám pocit, že by som jedla veľa. Jem veľa ovocia a zeleniny, ale asi aj to ovocie je zlé. Hýbem sa možno menej, lebo pred otehotnením som aktívne športovala, behala...Tak to sa nedá porovnať s prechádzkami, i keď chodím. Od narodenia nechce byť v kočíku, takže to bol pre mňa skôr stres, nie prechádzky...A veľmi málo spím. ☹
Horšie je, že moje kamošky vyzerajú ako modelky a jedia sladké a kalorické jedlá a nechápem ako mohli tak rýchlo schudnúť. Vlastne ani ony to nevedia.

stano4000
19. sep 2014

@alenka0 no ak si niekedy pred tym aktivne sportovala, tak potom sa necuduj ze sa ti spomalil metabolizmus.... a priberas, popripade nechudnes... ak sa znova dostanes casom k pohybu, tak kila pojdu dole... zatial zmen zivotospravu a najma : NEPOZERAJ NA DRUHYCH!!!!

snu
19. sep 2014

pri prvom som schudla paradne, ale strasne ma smadilo,, pri kojeni som mala flasku vody a pila som,, pila som strasne vela a aj som schudla,, pri druhom som tiez este pribrala,, takze kojenie neni zaruka chudnutia 🙂

alenka0
autor
19. sep 2014

@stano4000 Celý život som bola veľmi chudá a športovala som a naraz sa to obrátilo. Vidím ako sa na mňa všetci pozerajú a komentujú moju postavu. Nie sú zvyknutí na mňa takto a myslia si, že jem len sladkosti. Celý deň sa nezastavím, nespím ani jesť nestíham a športovať už vôbec.Momentálne nie je čas riešiť postavu a to ma trápi.

stano4000
19. sep 2014

@alenka0 pocuj a preco mas pocit ze treba niekomu nieco dokazoval? kasli na druhych, mas ine starosti ako riesit teraz svoju postavu, potok ked budes mat cas riesit postavu tak ju budes riesit. ale zase nezabudni na zivotospravu, kym normalne jes a pijes a kym mas normalny pohyb tak je to okej.

dollynkaa
19. sep 2014

@alenka0 som pol roka po porode.tiez kojim. A ze chudnutie z kojenia? Pribrala som 3kg 😒

dollynkaa
19. sep 2014

@alenka0 boze jak keby som o mne hovorila. Mam to iste. A este ked niekto tak povie ze sak uz som pol roka od porofu mam chut vrazdit

sense
19. sep 2014

co sa spanku tyka ....o tom by som vedela vypravat....raz som citala ze aj pri nedostatku spanku moze clovek mat problemy pri chudnuti a zrejme na tom nieoc pravdy bude po 15mes. spim obcas v kuse aj tri styri hodiny resp sa za noc kvoli malej zobudim len raz dva krat a bez toho aby osm nieco urobila som styri kila schudla...ak zacnes viacej spavat aj s chudnutim to bude jednoduchsie...a po dalsie tehotna si bola 9 mesiacov cize si aj devat mesiacov priberala takze ....

alenka0
autor
19. sep 2014

@dollynkaa Povzbudila si ma 🙂

alenka0
autor
19. sep 2014

@stano4000 Tak vieš, bojím sa o manžela. Mám pocit, že sa mu nepáčim.

lenka_samorin
19. sep 2014

Ja som pri prvom dieťati do roka schudla 9 kg oproti váhe pred tehotenstvom (55 vs. 64 kg) a receptom boli pravidelné prechádzky rýchlou chôdzou, ranné cvičenie nalačno (ale to len prvých 5 mesiacov), kojenie a pravidelná strava 5 x denne spolu so synom, keď som ho začala dokrmovať. Teraz pri 2 dieťati to nie je také rýchle (6 mesiacov po pôrode - 5 kg), lebo nemám čas ani silu ráno cvičiť, ani počas prechádzok nemôžem kvôli staršiemu synovi dať také rýchle tempo, ale práve začínam dokrmovať, tak verím, že pravidelná strava zase spraví svoje 🙂 A samozrejme kojenie k tomu, aj keď už nie také intenzívne ako prvých pár mesiacov. Povedala by som, že kľúčom k rýchlejšiemu schudnutiu je pravidelný pohyb a diétna strava ako dieťaťu, len trochu viac dochutené.

alenka0
autor
19. sep 2014

@dollynkaa No to každý niečo komentuje. Akože mi to je jedno, ale niekedy sa cítim blbo pred manželom.

alenka0
autor
19. sep 2014

@lenka_samorin Ja jem aj to čo malá, aj pravidelne. Mám strašnú chuť na sladké, lebo nevládzem, som vyčerpaná a unavená...no ovládam sa. Ja som praktizovala aj rýchle prechádzky. Ináč ja som sa cítila chudšie, aj veci oblečiem, čo som po pôrode nemohla obliecť...len váha ukazuje také číslo, s ktorým nie som stotožnená.

andreasiskova3
19. sep 2014

@sissy27 ja som pri kojeni vzdy jedla co a kolko mi chutilo ( a co teda neskodilo detom) a schudla som. Jedavam aj v noci nie vela ale nieco vzdy schrupnem. Vsetko mi ide do mlieka .

andreasiskova3
19. sep 2014

@alenka0 Tu vahu mas v prsiach teraz, preto veci oblecies. A inak v kauflande maju perfektne stahovacie nohavicky vysoke az nad pas ale nie je ich vidno pod oblecenim.Pekne tvaruju postavu. Skus nieco take, ono to aj napomaha k tomu aby sa telo trochu dalo do povodnej formy plus cvicenie.

greeny
19. sep 2014

no ja som pri kojeni len priberala ale skor som mala pocit ze telo si zadrzuje vodu a tekutiny aby bolo na mlieko, akonahle som sekla s kojenim za mesiac 3kg dolu. proste kojenim to vobec neslo prec aj ked som chodila na prechadzky a jedla som normalne, mozno trochu viac sladkosti ako obycajne

ajka30
19. sep 2014

@alenka0 ja som najprv schudla, ale potom pribrala 5 :(

siska53
19. sep 2014

@alenka0 daktore schudnu az po dokojeni. Ja som.pri mslom bola na povodnej hmotnosti do 9m.po porode,no pri dcerke sa mi tie tri kila navyse od mojej povodnej vahy podarilo dostat spat az po roku a to som ju stale intenzivne dojcila. Na tozdiel od syna,ktory po prvych prikrmoch uz nejak moje mlieko nevyzadoval natolko...
Podotykam,ze som jedla, kolko sa mi ziadalo a ani som nejak nemenila jedalnicek a to v oboch pripadoch..
Su baby,ktore mesiac po porode vyzeraju,akoby nerodili,je vsak dalsia skupina,ktorej to trva dlhsie. Ty este nie si tolko po porode. Ale mozno by to chcelo lahke cvicenie aspo na spevnenie tela. Plus,ak jedavas,mozno obmedzit sladke...ale ostattne by som nrvynechavaka. Predpokladam,ze vyprazane nejedavas nejak...

lenka_samorin
19. sep 2014

@alenka0 už ti to tu jedna mamina povedala, že keďže si pred tehotenstvom aktívne športovala, telo je zvyknuté na iný výdaj energie, aj keď ty máš možno pocit, že si na hranici. A tiež je pravda to, že čo človek naberie za 9 mesiacov, toho sa nedá zbaviť za mesiac. Vydrž, bábo ti porastie, bude dlhšie v noci spať, ty si viac oddýchneš, bude s ním aktívnejší ale menej náročný život. A manžel sa tiež určite viac zameriava na zdravé a spokojné bábätku ako na tvoje kilá navyše. Do ďalšieho leta máš ešte skoro rok a to je dlhý čas na to, aby si si mohla dať zase krátku sukňu 🙂

siska53
19. sep 2014

@alenka0 aha ..trosku som si orecitala komenty - nespim ani jest nestiham..treba si vzdy schruonut s babom..pri malom som s nim.oddychovala kazdy druhy jeho spanok. Pri dcere to neslo kvoli malemu,mal 2roky.
No a jest nestiham? To u mna nehrozilo. Na jedlo a wc si cas prosto urobit musis. To bola moja zasada. Chvili vydrzia. Casto som jedla tak,ze maly pod hrazdickou a videli sme na seba,mala zas v nosici. Alr jedla som a to dost pravidelne a praktizujem to tak stale. Hladna a nevyspata mama,to nie je dobre..

horalka007
19. sep 2014

@alenka0 ahoj, nezúfaj... ja som patrila k ženám, čo počas dojčenia priberala... skutočne... váha sa pohla smerom dole, až keď mi odišlo mlieko...

martasz
19. sep 2014

ja som začala chudnúť, keď malá mala rok.... od marca do júna išlo dole 10 kg.... ani neviem,, ako... teraz mám o 4 kg menej, ako pred pôrodom a to som bola aj ja dlho zúfalá...lebo som nízka a každé kg vidieť....

alenka0
autor
19. sep 2014

@lenka_samorin Vďaka 🙂

alenka0
autor
19. sep 2014

@siska53 Akože nie som hladná, jem pravidelne. To som bola zvyknutá, ale niekedy zjem menej a potom som hladná. Ja myslím, že nejem veľa ani málo...Akurát mi spí málo a každú hodinu sa budí, len čo ľahnem, už vstávam a trochu doobedu ľahnem. Študujem a preto do noci aj cez voľné chvíle píšem prácu ☹ Presne mi tak vyšlo a čaká ma štátnica. Dcérka ma celý deň preháňa, preto veľmi nevysedávam.

evittam
20. sep 2014

@alenka0 Ahojky, ja som rodila cisárskym, tak som mohla začať cvičiť až neskôr. A išlo niečo dole, momentálne mám o 2 kg menej ako pred pôrodom 🙂. Ale kolíše mi to a vôbec nejak neriešim. Keď bude na to čas bude. A nehnevaj sa na mňa, bojíš sa o manžela?! To ťa miluje preto ako vyzeráš?! Tak nech ide do kelu 🙂 😉 A na ostatných sa tiež vykašli 🙂 . Mňa každý chváli, že ako dobre vyzerám, áno pomáha to, ale sama viem a chcem aby to bolo ešte lepšie, ale ako som napísala, keď bude chuť a čas tak to pôjde. 🙂

henikav
20. sep 2014

@alenka0 Mozem ti to potvrdit, pri kojeni som tiez neschudla, naopak pribrala, zacala som chudnut az ked som si zacala davat pozor na jedalnicek, ale naozaj by som chudnutie a diety neriesila kym kojis, aby si zase neprisla o mliecko. Nerob si z toho tazku hlavu, na diety budes mat cas ked prestanes kojit 😉

alenka0
autor
20. sep 2014

@evittam Manžel nič nevraví, len ja mám pocit, že sa mu nepáčim. Asi preto, že sa nepáčim sebe ☹