Na chudnutie pre a proti.
Niekde na fóre som čítala, že nežiaduce účinky sú veľmi silne a je ich dosť. Je to liek na diabetes. Na chudnutie funguje spoľahlivo kaloricky deficit.
@monillia
Pre: Znížená chuť do jedla
Proti: nežiadúce účinky -
1. Gastrointestinálne problémy: Môže spôsobiť nevoľnosť, vracanie, hnačku, zápchu alebo nadúvanie.
2. Bolesť brucha: Môže spôsobiť nepríjemné pocity v oblasti brucha alebo kŕče.
3. Únava: Niektorí pacienti hlásia únavu alebo slabosť.
4. Závraty: Môžu sa vyskytnúť závraty alebo točenie hlavy.
5. Problémy s obličkami, ovplyňuje funkciu obličiek
6. Alergické reakcie: Môže sa vyskytnúť vyrážka, opuch tváre, hrdla alebo dýchavičnosť.
7. Pancreatitis: Zápal pankreasu je veľmi zriedkavý, ale môže sa vyskytnúť.
Stojí ti to za to?
@oceanahory mne to nepíš, nie som autor . A mám rovnaky názor ako ty
Nikdy by som do toho nešla.Prestanes ho brať a potom čo?jediná cesta je naučiť sa jesť a hýbať
Máš extrémnu nadváhu, ak nie určite nie
@monillia Pardon, preklep. Samozrejme to bolo smerovane autorke.
A kde ho chceš zohnať?
popravde? od strachu by som sa zosrala si to vobec dat 🫡, je to liek pre obeznych diabetikov.
Keď si pozrieš ženy, ktoré ho berú, tak odpoveď máš jasnú.. Vyzerajú zdravo? Raz im to telo spočíta...
Žena v rodine ho začala užívať pod lekárskym dozorom, ale musela ho vysadiť, bolo jej z neho neuveriteľne zle, prejavili sa prvé dva nežiadúce účinky, ktoré opísala vyššie
@oceanahory ... určite sa takéto lieky nenasadzujú len tak z vlastnej vôle a z ľudí, ktorí s tým obchodujú a predávajú hocikomu mi je zle...
Nemám to úplne preskúmané, keďže chudnúť nepotrebujem, ale zahliadla som nejaké informácie o tom, že môže spôsobovať problémy so zrakom, resp. až slepotu.
Ľutujem diabetikov, ktorí kvôli lenivosti iných majú často aj problém zohnať ten liek.
Toto je liek na cukrovku a nie pre lenivých na chudnutie.A okrem toho to ma tiež nežiaduce účinky.
Je to liek pre diabetikov resp extremne obeznych ludi ktorym uz ich vaha brani v pohybe, ked schudnu liek vysadzuju
Ja poznam 2 ludi, ktori skoncili na jiske kvoli ozempicu takze za mna jedno velke NIE
Lacnejšie a zdravšie máš stiahnut si kalorické tabuľky a pekne si zapisovať 😉 efekt zaručený
Veľmi zle nežiadúce účinky, známa prišla skoro o zrak a druhej sa spustila alopecia 🙁
Tak aj sama diabetologicka mi povedala ze ma pred nim respekt
Ma vazne mozne neziaduce ucinky
Za seba - nevolnost, vracanie, nechutenstvo, odpor k jedlam ktore som mala rada
Pocit plneho zaludka, mam pocit, ze mi zastavil travenie a jedlo mi tam lezi a mne je neprijemne, zle
Uziva sa raz tyzdenne, prve dni su najhorsie, potom sa to zlepsi, ale v podstate neprijemny zaludocny pocit je tam stale
A to su asi tie najneskodnejsie vedlajsie ucinky z letaku, tak snad sa neprejavia aj dalsie
Ozempic je liek, ale nemá liečiť pohodlnosť a lenivosť. Indikacia v zdravotných prípadoch doporucena a sledovaná lekárom áno. Cesta iba k štíhlej postave NIE