Ozempic - za a proti

6. jan 2025

Na chudnutie pre a proti.

monillia
6. jan 2025

Ozempic je liek, ale nemá liečiť pohodlnosť a lenivosť. Indikacia v zdravotných prípadoch doporucena a sledovaná lekárom áno. Cesta iba k štíhlej postave NIE

lasona
6. jan 2025

Niekde na fóre som čítala, že nežiaduce účinky sú veľmi silne a je ich dosť. Je to liek na diabetes. Na chudnutie funguje spoľahlivo kaloricky deficit.

oceanahory
6. jan 2025

@monillia
Pre: Znížená chuť do jedla
Proti: nežiadúce účinky -
1. Gastrointestinálne problémy: Môže spôsobiť nevoľnosť, vracanie, hnačku, zápchu alebo nadúvanie.
2. Bolesť brucha: Môže spôsobiť nepríjemné pocity v oblasti brucha alebo kŕče.
3. Únava: Niektorí pacienti hlásia únavu alebo slabosť.
4. Závraty: Môžu sa vyskytnúť závraty alebo točenie hlavy.
5. Problémy s obličkami, ovplyňuje funkciu obličiek
6. Alergické reakcie: Môže sa vyskytnúť vyrážka, opuch tváre, hrdla alebo dýchavičnosť.
7. Pancreatitis: Zápal pankreasu je veľmi zriedkavý, ale môže sa vyskytnúť.

Stojí ti to za to?

monillia
6. jan 2025

@oceanahory mne to nepíš, nie som autor . A mám rovnaky názor ako ty

luccija
6. jan 2025

Nikdy by som do toho nešla.Prestanes ho brať a potom čo?jediná cesta je naučiť sa jesť a hýbať
Máš extrémnu nadváhu, ak nie určite nie

oceanahory
6. jan 2025

@monillia Pardon, preklep. Samozrejme to bolo smerovane autorke.

koniarova
6. jan 2025

A kde ho chceš zohnať?

lizatko1009
6. jan 2025

popravde? od strachu by som sa zosrala si to vobec dat 🫡, je to liek pre obeznych diabetikov.

traktor
6. jan 2025

Keď si pozrieš ženy, ktoré ho berú, tak odpoveď máš jasnú.. Vyzerajú zdravo? Raz im to telo spočíta...

lindous
6. jan 2025

Žena v rodine ho začala užívať pod lekárskym dozorom, ale musela ho vysadiť, bolo jej z neho neuveriteľne zle, prejavili sa prvé dva nežiadúce účinky, ktoré opísala vyššie
@oceanahory ... určite sa takéto lieky nenasadzujú len tak z vlastnej vôle a z ľudí, ktorí s tým obchodujú a predávajú hocikomu mi je zle...

justxme
6. jan 2025

Nemám to úplne preskúmané, keďže chudnúť nepotrebujem, ale zahliadla som nejaké informácie o tom, že môže spôsobovať problémy so zrakom, resp. až slepotu.

ivien23
6. jan 2025

Ľutujem diabetikov, ktorí kvôli lenivosti iných majú často aj problém zohnať ten liek.

alickapusinka
6. jan 2025

Toto je liek na cukrovku a nie pre lenivých na chudnutie.A okrem toho to ma tiež nežiaduce účinky.

taktotedanie
6. jan 2025

Je to liek pre diabetikov resp extremne obeznych ludi ktorym uz ich vaha brani v pohybe, ked schudnu liek vysadzuju
Ja poznam 2 ludi, ktori skoncili na jiske kvoli ozempicu takze za mna jedno velke NIE

brrunetkaa
6. jan 2025

Lacnejšie a zdravšie máš stiahnut si kalorické tabuľky a pekne si zapisovať 😉 efekt zaručený

adka_bh
6. jan 2025

Veľmi zle nežiadúce účinky, známa prišla skoro o zrak a druhej sa spustila alopecia 🙁

janetinka27
Včera o 00:07

Tak aj sama diabetologicka mi povedala ze ma pred nim respekt
Ma vazne mozne neziaduce ucinky
Za seba - nevolnost, vracanie, nechutenstvo, odpor k jedlam ktore som mala rada
Pocit plneho zaludka, mam pocit, ze mi zastavil travenie a jedlo mi tam lezi a mne je neprijemne, zle
Uziva sa raz tyzdenne, prve dni su najhorsie, potom sa to zlepsi, ale v podstate neprijemny zaludocny pocit je tam stale
A to su asi tie najneskodnejsie vedlajsie ucinky z letaku, tak snad sa neprejavia aj dalsie