Overená diéta pre 90+

26. okt 2022

Nejaká overená diéta ďakujem

dominika1922
26. okt 2022

Pohyb.. vlastná skúsenosť samozrejme

neson123
26. okt 2022

Pohyb, nejest po 19.00, nepit sladke vody ani sladkosti nejest mne to pomohlo vaha isla dole.Jest pravidelne a pomenej

autor
26. okt 2022

Ďakujem a čomu sa ešte vyhýbať

ada_alica
26. okt 2022

Stiahni si kalorické tabuľky,nastav si podľa tabulkarky na insta a samozrejme treba dodržať kaloricky deficit, budeš prekvapená koľko kalórií prijmes.....

tanyan
26. okt 2022

Neexistuje žiadna overená diéta, ktorá by sa dala aplikovať na každého 90+...
Každý človek má iný metabolizmus, iný pitný režim, iné stravovacie návyky, iné pohybové zručnosti a schopnosti, inú kondičku...
Základ je dať si preveriť potenciálne príčiny (trávenie, hormóny) a rozhodnúť sa čo všetko si ochotná vo svojom živote zmeniť - dlhodobo, resp. navždy.

dominika1922
26. okt 2022

@neson123 nejesť po 19tej je blbosť. Veď to jedlo nemá večer viac kalórií ako cez deň.. ja v mojom životnom tempe jedávam aj 10tej a za hodinu idem spať a pohoda. Ale ostatné schvaľujem. Ja som namiesto sladkej vody začala piť čistú cez deň a večer som si dopriala iontovy sirup. A sladké si tiež dám. Nevydržím bez toho a hneď by som v "diéte " zlyhala. Moja trénerka mi to schvaľuje😀

zuzinka888
26. okt 2022

Ziadna overena dieta ti nepomoze. Musis znenit svoju zivotospravu a odstranit TO co sposobuje, ze mas toklo kil kolko mas. Ak mas malo pohybu musis pridat pohyb. Ak mas zly jedalnicek musis ho zmenit. Ak mas zly pitny rezim musis ho zmenit.... Kazda dieta funguje pokial ju drzis, ale co potom jo-jo efekt? Alebo chces cely zivot drzat dietu obmedzovat sa?

tanyan
26. okt 2022

@ada_alica Veľa ľudí s vyššou nadváhou žije dlhodobo v kalorickom deficite a pomôže im práve zvýšiť (znormalizovať) príjem.

autor
26. okt 2022

No u mňa najhoršie pečivo a sladkosti . Som 9m po pôrode no asi po samotnom pôrode som vyzerala lepšie :/ denne 12000krokov u mňa jedine strava a závislosť na sladkom

viestta
26. okt 2022

Vylúčiť prázdne kalorie, pridať zeleninu, bielkoviny a pohyb. Žiadna zázračná diéta neexistuje. Bud si prestavíš stravovanie v hlave alebo budeš čakať na zázrak.

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
26. okt 2022

Som na Tom podobne, 9mesiacov po pôrode, váha skoro 100kg, pred tehotenstvom som mala 70kg,po pôrode 90kg. Začala som cvičiť aspoň 5x do týždňa na rotopede ,zo začiatku len 20 minút , a teraz už mňa 45 minút. Sladké som vylúčila, ted na raňajky mávam sladké, a potom cez deň už nemám chuť. Jem veľa ovocia,zeleninu a tak. Ale u mňa bol problém,že som zajedala.nervy z deti, že kým som ich uspala som psychicky potrebovala dodať energiu a tak a to práve jedlom,lebo som jedla pred polhodinou a hladná som nebola určite.

ropucha6
26. okt 2022

Suhlasim s @viestta, treba to upratat v hlave, ze co a preco robis. Chudne sa v kuchyni.

lilope
26. okt 2022

@autorka pečivo obmedz na max. 1x denne (raňajky alebo večera) a skús prejsť na celozrnné, pridaj napr. vajíčko, trochu šunky, syru a veľa zeleniny a budeš najedená. Namiesto sladkostí skús 1ks ovocia (banán, marhuľa alebo pár jahôd) s bielym jogurtom, hrsť orieškov, posekané 2 okienka horkej čokolády a poliať malou lyžičkou medu. Uvidíš, tvoju túžbu po sladkom to uspokojí.

veselo_neveselo
26. okt 2022

Ako uz zaznelo, chudne sa v kuchyni. A dobra postava sa tvaruje sportom.
Vsetko co mas vediet, uz asi vies. Skus nejest cukor a sladene veci. Pecivo si daj, no nie sladke - celozrnne. Zemiaky, ryzu tiez, ale nie sladku.
Vela zeleniny, ale aj takej, co si doteraz nejedla, alebo nepoznas, alebo nejedavate casto.
Vela strukovin, tie by mali byt kazdy den. Najlepsimi kamoskami su bylinky - rozsir svoj obzor, zacni pouzivat nove korenia. Skus pohladat, ake ti najviac chuti.
Obmedz pouzivanie oleja, ziadne maslo, ani rastlinne nahrady.
S orechami a semiackami opatrne, ale mali by byt. Zopar vlasskych orechov kazdy den, a tiez lanove semienko denne.
Ono ked si to pozries, co vsetko by si mala kvoli zdraviu zjest za den, tak nebudes mat chut ani silu jest "hovadiny".
Skusim pridat obrazok, co mam v kuchyni, taky navod co vsetko by sme mali papat pre zdravie.

macikovaiveta
26. okt 2022

Netreba jesť veľa , veľa zeleniny , ale všetkeho malé porcie a pohyb , trošku menej pečiva

martinmmartin
26. okt 2022

problem je aj nenapadne, neviditelne , porcie jedla....olizes lyzicu, dojes po dietati, dojes zbytok chipsov co chces vyhodit, posledne 2 koliecka salamu v chladnicke....toto si vela ludi absolutne neuvedomuje.....ak si zacnes pisat co presne prejde cez pery velmi ti to pomoze.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kotvickaa
1. nov 2022
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

Kaloricky deficit je jediny ucinny sposob ako schudnes. Mozes ho vytvorit zmenou stravy, pridanim pohybu alebo kombinaciou oboch. Hlavne uplne nevyraduj pecivo, ani prilohy len ich zredukuj. Moje klientky ktore vyradili uplne, pribrali vsetko spät ked ich zacli jest znova😕