Posledné 4 roky ten istý kolotoč, schudnem 10-15kg a potom následne priberiem ako nič. Za 10 rokov som pribrala 25 kg. Keď chudnem cítim sa plna energie, dobre spím, mám pozitívne myslenie, ale musí to chcieť sakra zapretie a dávať si pozor. Najmä pred menzesom, ak zacnem jesť 🙏 koniec. Viem všetko je v hlave😔. Po Vianociach bum opäť rana ani neviem ako kg sú znovu tu. Znovu veci velkost XL, 44/46 😥😥 absolútne som od januara vôbec nedokázala pokračovať. O pár dni dovolenka…tak dlho som sa tešila, slnko, more, teplúčko. Preč z tohto počasia. Hovorím si v sebe, prídeš a začneš…veď už to bude x krát 😡
Ale, som zo seba strasne nešťastná. Vedela som, že pôjdeme a toto som znovu dopustila. V plavkách budem ako hurka…keď sa budem vidieť a cítiť ako mi je všetko tesne 🙏😔
Nemám sa rada, som nešťastná z mojej váhy a mám pocit, že psychika prepne a potom jem ako kombajn a je mi jedno…absolútne neviem ako nájsť rovnováhu a mat sa rada samu seba. Som úplne nervózna, či na deti i manzela. Nerozumiem vždy riešim seba, ako si mohla obviňujem sa, ale akoby úľavu mám v jedle!!! Už znovu som vo faze nebyť nikomu na očiach. Pretože som pribrala…opäť. Pri výške 175 cm ma váhu 87 kg. Zas Znovu. A brucho nafúknuté akoby tam bola lopta, alebo 7.mesiac tehotenstva. Úplne prvý krát dávam toto zo seba von.
@kittykat22 nie neviem o nijakom zdravotnom probléme. Keď chudnem, upravím si stravu. Vylucim všetky veci čo viem, že vtedy nemôžem lebo inak to nepojde. Cvičiť, žiaľ necvicim. Doma pred tv, ale to ma drží len chvíľku. Rada by som našla šport, aby ma bavil. Ale hanbím sa ist medzi ľudí. Keď schudnem a ako tak začínam byt spokojna, zacnem jesť to čo nemám. A ide to hore. Tri dni som držala stravu, ale potom znovu zravost! Skratka rozjem sa, viem nieje to dobre ale jem ďalej. Ale vnútorne sa trápim, cítim sa zle. Moja nálada a kvázi ja som úplne iný človek.
Je to tak preto, lebo neriešiš príčinu ale dôsledok. Tvoja nadváha/chudnutie nie je tvoj hlavný problém, je to dôsledok niečoho. Potrebuješ opraviť vzťah k sebe samej, pochopiť, prečo takto funguješ. Detstvo, vzťahy s rodičmi, vzťahy v puberte, partneri … tam niekde je problém a toto treba riešiť. Tiež sa prikláňam k nejakej forme terapie.
@jabadabadu
@yoxinka po dvoch nečakaných úmrtiach, mojich fakt blízkych som bola u psychologicky. Ja som bola z nej ešte viac nervózna, (myslím psychologicku) ale tento problém sme neriešili. Minuly rok som bola inde, tiež sme sa nikde nepohli. Ďalšie sedenie bolo o mesiac. Avšak pre chorobu som nemohla ist. Čiže znova o další mesiac…to nemohla ona. Viac som nešla. Skúsila som i cez net, online ale necítila som sa ok. Ja si už hovorím ci niesom schizofrenik. 😔 Cela som totálne znechutená a sklamaná sama zo seba.
musim uznat, ze schudnut 10-15kg zmenou stravy je neuveritelne 😵 nepoznam nikoho komu by sa to darilo tak uspesne ako tebe 🙂 Urcite by ti pomohlo cvicenie. Mohla by si vratit veci do stravy a este zostat na idealnej vahe.
Nechces skusit nejake videa z YT? Je jedno ake. Skus najst nieco, co by ti vyhovovalo. Alebo kamosku na cvicenie. Z dlhodobeho hladiska cvicit budes musiet zacat - alebo nejaky sport - bicykel alebo korcule, plavanie. Pretoze vahu nepojde udrzat inak. Cim je telo starsie, tym viac potrebuje pohyb. Obmedzit stravu nebude stacit.
Mozno by si mohla skocit na testy intolerancie ci nemas laktozu. Pri nej sa nafukuje brucho a lahko sa potom naberaju kila 🙂
asi budes emocny jedak, to poznam, co tak dat si vypracovat jedalnicek vyzivovej poradkyni? Ale takej normalnej co s tebou prekonzultuje a da ti do jedalnicka veci co mas aj rada?Ja by som skusila, vacsne diety a obmedzovanie nie su dlhodobo udrzatelne, plus skus si predplatit fitshaker a cvicit doma alebo prechadzky. Ked sa hanbis ist do fitka vezmi daku kamosku abo chod na skupinovky. Hlavne sa nelutuj.
Alebo skúsiť nájsť niekoho na to cvičenie. Ja som na xy krát až našla človeka, ktorý mi sadol. Začínali sme spolu v profesionálnom vzťahu klient-fyzioterapeut. Makali sme spolu vyše roka. Musela som kvôli chrbtici a ešte nejakým neurologickým problémom. Ale časom sa to preklopilo do kamarátstva. Už je to náš rodinnný priateľ. Teraz ma chalan vedie ako tréner. Ja som pred tým cvičila, ale s nikým som si takto nesadla! Vie ma zdžubať, naštartovať, motivovať, usmerniť. Keď som sa začala opúšťať, veľmi rýchlo ma upratal a poukázal na všetko, čo máme za sebou a čo som dokázala. Normálne mi povedal, že mi nedovolí vzdať sa. Je to super mať takýto support. Keď nemáš možnosť niekam chodiť, tak tu na MK je známy Packofit, on má aj skupinu facebookovú, pracuje s klientkami online. A mne sa ešte ľúbi Matúš Špirko. Chalani to riešia veľmi komplexne. Cvičenie, strava, spánok, motivácia …
@autorka je dobre, ze neostavas sama uplne a pises aj ked len tu.
Je skoda, ze po jednej skusenosti s psychologickou uz nedas ziadnej/ziadnemu dalsiemu sancu. Je to tiez o vztahu s psychologom, nielen o technikach a tak ste si nemuseli vy dve pasovat, no kym po jednom partnerovi ci kamaratke by asi nik nezanevrel na vsetkych muzov, ci kamosky, tak pri odbornikovi mnohi tuto chybu opakuju. Skus hladat dalej.
Co sa tyka chudnutia, ak nemas volu, tak je lepsie chudnut s niekym ako sama. Zaloz si tu na mk album, aj bez fotiek v nohavickach a podprsenke (ak ta odrádza to) ta mnoho ludi rado podpori, alebo sa pridaj/vytvor diskusiu chudneme od dnes spolu, nieco. Pravidelne.
Dalsi pruser je doba. Ano, ludia furt somru na danu dobu, v ktorej ziju, no tato je porovnavacia a rychla, sme netrpezlivi a neochotni cakat a tu to bez prace a bez chuti pockat na vysledok nepojde. Nepises, co presne robis, ako chudnes, no je naivne az hlupe robit dokolecka to iste a cakat pritom iny vysledok. Tak to nefunguje svet, odporuje to logike aj nejakym bio-fyzio zakladom, ktore nas tvoria.
Pises, ze necvicis, vylucis potraviny, nepises ktore, no predpokladam, ze v duchu doby vsetko biele je hriech ide cukor, muka, sacharidy vsetko z kola von a kedze je to od toho ze rozjem sa - kedy asi bastis biele vsetko, toto druha strana mantinelu tak je skoro logicke, ze letis skokom hore. Plus hra proti tebe prezivanie, kedze malo cukru je to rovnako zle ako ked je cukru nadbytok, oboje ovplyvnuje naladu, plus pri prejedani prichadzaju vycitky, trestanie sa. Pri prisnej diete, ktoru logicky skor ci neskor porusis zas sa dostavas k tomu, ze si vysokou latkou - vsetko si zakazem koledujes o nove zlyhanie a kruh sa uzavrie.
Chce to aktivitu - zamerne nepísem cvicenie ale aktivitu - chodza, schody, upratovanie to vsetko je fajn a potom adekvatne jedlo, striktne ak to vies urobit si vyhod alkohol, sladke vody a ostatne jedz s mierou, pravidelne. Ak mas moznost appky na stravu tak skus, ak mozes appku na kroky tak tiez. Appka woman workout ti zas ponuka aj kopu ozaj mini cviceni na doma. Skus krok za krokom, drobne zmeny obvykle vedia velke veci. Postupne.
A tiez je dobre zmenit nastavenie teda od nedokazem na… skus nejaku novu formulku, napr. Vyborna pre prvy den je - idem do toho! A pre ten dalsi - moj prvy den! ✌️🥳… a kazdy dalsi rovnako.
Cakam album alebo skupinu, jo a doma deti aj manzela zapoj, nik ta nebude tak podporovat ako tvoje vlastne deti - v comkolvek! Drzim palce!🍀
@kittykat22 ja som tiez zhodila 10kg bez akejkolvek namahy v priebehu 3 mesiacov len zmenou stravy - vysadila som uplne vsetko lepkove (tym padom aj sladkosti) a drzim sa ja tejto vahe uz rok. Ale teda stravu dodrziavam nadalej.
Schudnúť ,byť zdravá a svieža stále znamená kompletná zmena životného štýlu už NAVŽDY . Čím skôr to pochopíte, tým skôr sa vám bude lepšie žiť. Teraz možno so sebou nie ste spokojná ale ak zmeníte životný štýl a nebudete ho brať ako len diéta pokým nechutnem , VŽDY sa kilá vrátia a s jimi aj pocity smútku, depresie a chorobnosť. Vo vašom prípade asi začnite s biológiu pre 7 ročník základnej školy. Naučíte sa ako telo funguje a co potrebuje . Potom by som navrhla učebnicu Zdravie a výživa . Tam sa naučíte ako sa stravovať. Potom si už len zaplatíte (cca 15€) aby vás bud v lekárni alebo u dietlogičky zmerali na váhe... tzn. že zistíte koľko máte v tele tuku , vody , svalov a aké staré je vaše telo z vnútra. Je dobré si dat urobiť aj z krvi že koľko % hlavných živín musíte jest ... každý má inak nikto ma 25% bielkovín 50% sacharidov a 25% tukov , niekto ma 15$%bielkovín, 20% tukov a zvyšok sacharidy . Je dôležité sa naučiť aké bielkovín, sacharidy a tuky telo potrebuje . Hlavu hore, začať čítať a dodržiavať to . Toto nie sú veci, ktoré vám urobia postavu za 3 mesiace ale sú to veci ktoré vám pomôžu žiť dlhšie a zdravsie ako vaši rovesníci 🙂 ešte budete sa seba hrdá!
Tak ako si schudla predtým schudnes znova vieš to len treba byť vytrvala🙂dávaj si menšie ciele a dávaj pozor na pravidelné jedlo nech Ťa nechytí zravost.
Ješ čo? Asi to co si si nakupila, nie? Vieš, mozno keby si jedla zdravé ale chutné jedlo, tak by si nasla kompromis. Ved je tolko možnosti dnes, ako jest a nepribrat, aj zhresit obcas, ale jest malinkate porcie a vecer fakt uz len ta zeleninka... podla....mna nemas správny režim... však že ty rada papas pred tv? Lebo kameňom úrazu je to, že ľudia majú len zlý rezim, a tým padom zle jedia...
U mna bude problém v dosť veľkom rozsahu psychika. Neviem to opísať ale ako to nazvať? Akoby som zajedala … pokial si to nedám do poriadku. Je to ťažké. Nechcem sa ľutovať. Budem sa, ale musieť pohnúť ďalej. Pretože v tomto tele sa cítim zle. Podporu žiaľ nemám. Musím sa niekde pohnúť. Po prvý krát o tom diskutujem.
Potrebujete detox a vyčistiť telo. Ak chcete rada vám poradím napíšte mi správu
@blog_betka
Pokiaľ jej normálne funguje pečeň a obličky, tak žiaden detox nepotrebuje. Nelanárte ľudí na bludy.
Ahoj,ja to mám podobne,od kedy som porodila moje dietky,tak si neviem udržať normálnu váhu. Stále len chudneme alebo priberám. Len zmenou stravy,vlastne sledovanie kalorického príjmu, som schudla 20 kg,ďalších 10 aj s pohybom,ale to bolo po pôrode,teraz znovu od kedy som nastúpila do roboty,tak čo mesiac tak pol kg hore, a bum 7 kg navyše,teraz zas sa snažím to dať prec.Teóriu viem,jesť bielkoviny, veľa zeleniny,nič si nezakazovať,ale dať si z toho iba kúsok, pravidelne sa hýbať, proste prechádzky, turistika, plávanie, behanie, bicyklovanie,kde sa dá ísť pešo,či po schdoch. A nekupovať domov to z čoho priberám, keď chcete niečo sladké,tak si kúp jeden kus a zjedz,nič také domov. Ja skôr ako smútok,zajedam stres a únavu a najlepšie je zac hneď po asi pms,ešte na začiatku máš viac chuti vydržať,treba meniť svoj život postupne a nie si zrazu zakázať všetko čo máš rada...
A treba mať aj dostatok spánku a oddychu aby ste mali silu bojovať proti zlyhaniu
@yoxinka ja nikoho neotravujem ale sama viem ze to mala podobne a detox mi pomohol. Je to voľná diskusia takže svoj názor si môžem vyjadriť.... Ak máte iný názor to je len na vás...
Tak z toho čo si napísala mi vychadza jedno.
Keď chudneš CHUDNEŠ NEZDRAVO. Človek keď chce prejst zmenou akúkoľvek v živote treba začínať vždy tam kde to najviac škrípe. A vždy to najviac škrípe v hlave.
Pokial to u seba nezmeníš v myslení darmo schudnes 10kg a potom ich do pár mesiacov naberies spat. Pretože myslíš len na to kedy to schudne nejde ti o nič len o kila a to je zle. Veď tebe ide o viac o zdravie, o dobrý pocit, o stastny zivot o to aby mala tvoja rodina a deti na teba dôvod byt hrdi.
Pokial nezmenis životný styl tak to vždy bude jojo efekt. Buď to budeš robit do konca zivota budeš aktivna a budeš zapreta v strave alebo to nemá zmysel.
Sama pises v diskusii že je to psychika a pokial je to psychika tak to chudnutie nemá zmysel treba najskor riešiť psychiku a potom chudnutie
porucha prijmu potravy
@blog_betka
Jasné, jasné. A predpokladám, že na ten detox sama ponúkata nejaké super úžasne účinné produkty 🤦♀️.
pises brucho nafuknute - nemozes mat nejaku intoleranciu? Nemavas nejake ine zdrav. problemy ktore napomahaju k priberaniu?
Inak co robis ked chudnes? Ked schudnes tak uplne prestavas cvicit, jest .. ? musi prist nejaka zmena, ze sa vaha vracia spat.