Ahojte podporte ma tie ktore ste skúsili mesiac poprípade aj viac nejesť sladké. Ja som na sladkom závislá jedla by som ho na tony😀 a preto chcem skúsiť ho nejest vôbec, aby som.si od toho odvikla. Pomohlo vam to okrem.schudnutia aj napr.tym ze ste mali krajšiu pleť a pod? Ďakujem za vase rady☺
ja ked mám chut na sladké tak si dám vodu
a sladké uplne zvlášt jeden tyžden ani náhodou vynechat tak to si pekne dám kávičku sladky keksik kolačik na olovrant a ohromne dlho jem a uživam si
alebo si dám za hrst sušeného ovocia, orechy v čokolade ked je velmi zle
Skús postupnú nízkosacharidovú diétu, ale pomaly, aby si nemala absťáky, ktoré si odnesú tvoji blízki. A hlavne sacharidy doobeda.... Poobede výraznejšie obmedziť.
Ja od 1. Oktobra nejem sladkosti, prvy tyzden bol najhorsi, pretoze tiez som bola dost zavisla na sladkom 😀 ale ide to. Papam ovela zdravsie...schudla som 5kg..jedno negativum je to, ze sa mi sniva o tom ako papam sladkosti, potom vstanem s pocitom, ze som zlyhala..ale to je asi priznak toho, ze som ozaj bola zavisla na sladkom
Skús aj detox - prečístením sa telo nastavuje na iné chute, na chute prirodzené - nemusí to byť nič drastické - stačí ostroprestrec, triphala alebo chlorella.
@simonahugo viem o čom píšeš, môj muž chudol, držal sa a ja PMS, brutálna chuť na sladké a on chudák sa na mňa díval a potom tiež sny..... o veterníkoch🙂
@12345678999999999 nahrad sladkosti za ovocie a vo vseobecnosti jedz menej, ako doteraz a urcite schudnes 🙂
@valeva presne 😂 ja zas o puncakoch 😂😂 preto viem, ze vtedy to je uz zavislost, pretoze moj brat aj ked prestal fajcit tak sa mu snivalo o tom ako si zapalil
@simonahugo áno, je to ten istý princíp - závislosť.. Ale dá sa to... Držím palce🙂
@valeva Dakujem 😊
Ahoj, tiez nad tym rozmyslam uz nejaku dobu, ale neviem sa odhodlat. Nehladas partaka? Pridala by som sa 🙂
@nina004 samozrejme, aspoň sa budeme navzájom motivovať. Ja začínam od dnes 🙂
Ja na miesto cokolady po novom, chrumem mrkvu a karelab .. Ale pomaha to 😀 mam - 5 kg 😁
@12345678999999999 ja som zacala jest chlorellu a prestalo mi sladke chutit, bola som tym velmi prekvapena.
@12345678999999999 ja skusim teda zacat od zajtra. Dnes som uz sladkeho zjedla habadej. Skusala som to aj v lete, ale vydrzali mi to len chvilku. Tak dufam, ze teraz to vydrzi dlhsie 🙂 To by bolo super.
Ja miesto sladkosti jem cerstve datle, teda cukrov obsahuju asi velke mnozstvo, ale aspon tych prirodnych a urcite je to zdravsie nez tie umele cokoladove tycinky.
@12345678999999999 Ja som prestala jesť úplne sladké a cukor celkovo, vydržala som vyše pol roka. Kvôli akné, keďže som vyskúšala vsetko možné a nič nepomáhalo. Sekla som s tým zo dňa na deň, ani lyžičku cukru do kávy som si nedala. Nebolo to také hrozne ako som čakala, keďže som jedlá sladké denne. Ale prvé 2-3 týždne som mávala bolesti hlavy ako nikdy, myslím, že to bolo z toho. No ale nepotesim ťa, akné som sa nezbavia 😀 vôbec žiadna zmena. Schudla som niečo ale nie veľa. Neskôr som sa k sladkostiam vrátila, síce nie už tak vo veľkom ale aj tak si raz za čas dávam podobný niekoľkomesačny ,,detox,, bez cukru. A čo sa týka toho akné, samé sa mi stratilo keď som zostala tehotná a viac sa nevrátilo 😁 takže u mňa to bolo hormonálne
@nikpa no ja akne nemam, ja to chcem hlavne kvoli schudnutiu a kvolo tomu aby som mala viacej energie , lebo bývam dost casto unavena . A tiez mam stale mastne vlasy tak si myslim ze urcite to bude aj prave zo sladkosti☺
@12345678999999999 Pýtala si sa či nám to pomohlo ku krajšej pleti tak mi z toho vyšlo, že máš akné 😁 no aj tak dobre, že nemáš 😉 a keď píšeš o tej únave tak to hej, cukor zohráva pri nej veľkú úlohu, to určite pocitis
Čo sa týka sladenia, aj lekári doporučujú napr. čakankové sladidlo (predáva sa ako sirup) ako lepšiu alternatívu (med má vysoký GI - skôr beriem ako výživu). A druhá vec - keď pôjdete do partie (že ideme na to dve napr.) je dôležité kto je aký typ konštitučný a tiež či je metabolicky sacharidový, bielkovinový alebo zmiešaný. Každý chudne inakšie. Môj muž je bielkovinový typ, jemu sadla keto diéta, hoci miloval pečivo aj ho stále miluje. A tiež určite off kvasnice a lepok skúsiť - ale pomaly a postupne. Veľa robia poznámky. Písať si po akom jedle sa ako cítim. Každopádne cukor je masaker a je všade.
Prilis cukru treba nahradit vyvazenou stravou a nebudes unavena. Vacsinou po sladkom siahame, lebo ta normalne konzumovana strava nie je spravne vyskladana, takze nam nedoda dostatok energie, tak tu energiu nahaname cukrom. Cukor je vsak iba kratkodoba energeticka davka, rychlo energia stupne, unava prejde, ale aj rychlo opadne. Ku kazdej porcii menej prilohy a peciva a viac zeleniny, to pomohlo aj mne, hlavne na energiu. Asi by to fungovalo aj na chudnutie, ale teraz beriem kopu liekov vratane kortikoidov, tak nechudnem, ale vaha aspon nestupa.
@12345678999999999 Mám aj ja odskúšané bezcukrove stravovanie ale oveľa dlhsie pri ňom držím keď nejem aj lepok, obe tieto latky ti kolíšu s inzulinom. Bez nich som vôbec nemala vlci hlad, dokázala som kľudne pár hodín nejesť od prvého signálu hladu. Telo vtedy funguje inak. Už predtým som bola stihla ale ako som sekla s lepkom a cukrom zišlo mi bez cvičenia 7 kg, bola som na mojom vahovom minime, už sa mi chudnutie aj zastavilo. No a potom som otehu 🙂 Určite to odporúčam takáto strava vás automaticky navedie k zdravým potravinám, nie je na vyber. Pre mna je napr. normálne sladiť bananom alebo zjesť hemendex úplne bez pečiva, ale zato s hromadou zeleniny. Najlepšie na to je že keď s cukrom seknete a vydrzite, úplne Vam prestane chýbať a žiadne slintanie nad čokoládou sa nedostaví.
tak u mňa nezabralo nič. Ja som to chcela len tak preventívne kvôli zdraviu. Nepotrebujem to kvôli pleti ani kvôli kg ale zatiaľ u mňa nič nezabralo. Tak si veselo jej sladké ďalej, hlavne ráno a kúsok čokoládky večer . Ale už bez výčitiek. Pochopila som, že u mňa to je cesta nemožná.
určite som schudla.... ak máš chuť na sladkosti tak si skús dať pepermintovú žuvačku, alebo skús si umyť zuby s pálivou zub. pastou, popr. zjedz mrkvu, kaleráb...