Ahojte. Priznám sa som nenormalne závislá na sladkom. Nemám nikdy dosť . Ako sa od toho odnaučiť ?
@modravlna32 nekupuj ale priprav sa na tri krizove tyzdne... a zacni hned, nie kym pridu vianoce, potom to nedas...
som zavisla tiez a volam sa zmrzilinka 😀
@zmrzlinka2021 nechceš sa pridať do odvykania so mnou?😁
@modravlna32 velmi rada... uz tyzden som mala mat vyzvu s kolegynou... hm... no som na zaplakanie
@zmrzlinka2021 Ano som na tom podobne. No lenže sladke to je u mna vec ktorej sa neviem dožrať😔😂
Keď zistíš, daj vedieť! Niekedy mám pocit, že som ako narkoman...
@merlinja asi tak nejak sa cítim aj ja. Potom chodím okolo zrkadla a pozerám sa aká som tucna😂
@modravlna32 som na tom podobne :( kazdy den si musim nieco dat. Tak ideme na to? Hecneme sa ci vydrzime aspom jeden tyzden?
@laura_222 za skúšku nič nedáme. Podme do toho
@dominika1988 mne chróm nepomaha😭
Pre mna je NUTELA drogou.Kazdy den si musim par lyziciek dat inak som nervozna🙈Tak by som s tym rada prestala a konecne schudla,ale neda sa mi.Este kojim,ale ked skoncim tak s musim prestat🙈
@dominika1988 posly aj mne prosim ta🙏
@dominika1988 pošleš to aj mne ?
nekupuj, co doma nebude - to si nedas… abstak bude tazky, ale vydrz a radsej pojedaj zeleninu, ovocie,…
garantujem ti, ze po urcitom case ti sladkosti a keksy totalne nebudu chybat
@modravlna32 ja som “až” 2 dni bez 😂😂😂 kedysi som vydržala trištvrte roka neviem akým zázrakom. Inak mne pomaha vytypovať si niečo iné ako náhradu sladkého, napr. jogurt s ovocím, alebo nejaký fit koláčik, ja si tak robievam cuketove brownies, rozkrájam a dám do mrazaku a keď príde chuť vyberiem jeden kúsok. A samozrejme ako hovoria ini nekupovať 🤷♀️ a pripraviť sa na to, že na začiatku môže fakt brutálne hlava bolieť 😤
@dominika1988 tiež poprosím info
@dominika1988 ak je to volnopredajny liek za euro tak ho napíš sem a nie do IP. Lebo inak to bude zas o.drb
Mala som 100 kíl, teraz mám takmer 59..
Ako ? Konečne som pochopila, že sladké môžem jesť, ale nie tak, ako predtým.
Naučila som sa veci ohľadom fitness.
Moje raňajky su čokoládový pudding so slahackou... Večera je tvaroh zmixovany banánom a mascarpone + sladidlo erythritol, ak treba..
To sladidlo je náhrada cukru, ale bez kalórií .. nepriberies. Dávam ho všade, kde treba.
Pozri si na instagrame profili ako napr ,, niesomzcukru, alebo coloursoflowcarb... A milión ďalších, ktoré sa zameriavajú na bezsacharidove diéty.
Oni používajú sladidlá, alebo sladké náhrady, alebo už hotové fitness jedla, ktoré majú proste minimum sacharidov a je to sladké jak rit.
Samozrejme, viac zeleniny, a najmä pohybu. Teraz behávam veľa. Bez toho by to asi tak nešlo.
Ale týmto chcem povedať, že jesť sladké môžeš, ale už to nebude o pohodlnosti, že idem do skrine a vyzerem všetko.
Už to bude o tom, že si budeš robiť koláče, studle, etc..
@modravlna32 ok tak od zajtra ale ziadne sladkosti keksiky cokoladky a pod. len cerstve alebo susene ( nesladene) ovocie. Vzdy vecer si napiseme ci sme to zvladli💪🏻Moze byt?
@laura_222 môže byt
Baby upecte si koláč zo 4 väčších nastrúhaných jablk, vrecka mletého maku, 4 vajec, 1 tvarohu, osladte xylitolom a mlsajte pomaly.
@dominika1988 pošli prosím do správy aj mne
Och, vidno, že ženy, ktoré píšu, že nekupuj, nevedia, čo je to závislosť na sladkom. Keď si nekúpim, tak som ochotná sa motať do obchodu len kvôli tomu, aby som si kúpila dačo sladké, prípadne začnem zo skriniek vyťahovať veci ako granko, lekváre a pod. 😀😀
@zivotgombicka jasne, zo zaciatku pride abstak, aj toto je forma, ale prestane ta to bavit 😁 alebo si spocitaj, kolko minies za tyzden eur len na sladke, myslim ze to by tiez mohla byt riadna “facka”
Já mám gestační diabetes a musela jsem omezit sladké ze dne na den a mám šílené stavy 🙈😅. Učím se nahrazovat sladké něčím, co skoro sladce chutná, ale sladké to není (např. tvaroh s kakaem, atd.), ale je to peklo. Za čokoládový koláč bych vraždila 😅😅.
nekupuj