Od času ako cvičím silovo, tak som pribrala

14. dec 2023

Ahojte, mozno mi budete vediet poradit 🙏 Venovala som sa dlhodobo byciklovaniu a aj plavaniu a mala som stihlu postavu, az na stehna, tie som mala mohutnejsie. Ale vzdy som pekne chudla. No presla som asi pred mesiacom na silove cvicenie zatial doma, s vahami. Musela som na chvilku stopnut plavanie aj bycikel, ale aspon aby som nieco robila, tak preto to silove cvicenie a vsimla som si, ze som pribrala. Nejde o vahu, viem ze svaly su tazsie.
No ja som pribrala celkovo, zmohutnela som, ale nie som svalnata, skor akoby som sa zaobalila tukom 😂😂 vahy nemam velke, na ruky 2-3 kg, ak drepujem tak max 8-10 kg.
no nemam uz stihle ruky ako predtym, ale teraz ich mam vacsie a aj zvysok tela, no nepaci sa mi to. Mozno aj tym ze som nizka 157 cm, tak na mne sa to viac uklada. Neviem si to vysvetlit, ze preco je to takto. Mate to niektora tak? Mam pocit ze tie sporty predtym mi sedeli viac. 😒

autor
14. dec 2023

bicyklovaniu, sekla som sa🙄

salamistka
14. dec 2023

no ja som s tým tak, ale ja okrem pravidelného cvičenia stravu neriešim...takže nie som vôbec štíhla

milanemila
14. dec 2023

Vahy, kt ty opisujes nie su silovy trening. Bicyklovanim spalis dost vela kalorii, takze je mozne ze mas proste mensi vydaj ked si s tym teraz sekla a ano priberas ak prijem mas rovnaky 🤷🏼‍♀️

tenerifka
14. dec 2023

no nemalo by to tak byt, postavu sice rysujes, ale tie svaly budu schovane pod tukom, ak budes mat vacsi prijem ako vydaj. Ak si nezmenila stravu a prestala robit kardio, problem bude tam

autor
14. dec 2023

Ano docasne som musela kardio prestat robit, preto som zacala cvicit aspon doma, niekedy v januari sa k tomu opät budem moct vratit. Len mi neslo do hlavy, preco som sa zrazu tak zvacsila ked predsa stale pohyb mam, ale je pravda, ze stravu som nijako zvlast neupravila, no vidim ze kardio mi zaberalo najviac na moj typ postavy 🙂

vanilkovazmrzka
14. dec 2023

No tak tie mini cinky ti zdaleka nenahradia to spalene mnozstvo kcal na bajku ci pri plavani. Nemozes aspon chodzu pridat k tomu domacemu cviceniu? Taka hodinka ci dve na prechadzke ti spali nejake kalorie naviac.

dadis
14. dec 2023

To si pribrala z kalorickeho nabytku, lebo s cinkami tolko nespalis ako pri behu ci bajku.

autor
14. dec 2023

Dakujem za rady. Skúsila som zaradit od dnes HIIT cvicenie na doma. Snad to pomoze docasne 🙂

h2
14. dec 2023

Ty si nepribrala preto, že si začala silovo cvičiť, ale preto, že si prestala bicyklovať a plávať.

sense
14. dec 2023

Tiez sa pripájam k názorom ze nie si v deficite ako si bola pri kardiu.

stanielka17
14. dec 2023

Upravila si si aj stravu? Lebo bez toho akekolvek cvicenie velmi nema zmysel. Navyse je dost mozne, ze po silovom cviceni (na rozdiel od kardia ako bicyklovanie) mas vacsi hlad a vacsiu chut do jedla, a zjes viac bez toho, aby si si to uvedomovala. Ja som takto priberala pocas kazdodennych navstev fitka, kym som nezistila, ze je jedno kolko cvicim, ked viac jem.

autor
14. dec 2023

Nie, stravu som neupravila lebo ide len o docasny stav, ja sa zase od noveho roka vratim k plavaniu aj bicyklovaniu. Dovod preco som skoncila je praca, teraz koncom novembra a v decembri toho je velmi vela v praci, konciace terminy a pracujem aj cez vikendy, do toho same oslavy a vselico takze som nestihala dochadzat na treningy. Preto som si povedala ze aspon pocvicim doma s cinkami a vsimla som si to, co som pisala aj vyssie ze som pribrala, ze sa mi zda, ze som mohutnejsia.