Ahojte žienky, prosím Vás, tie ktoré si pripravujete obedy na viac dní, nechávate ich len v chladničke alebo niektoré dáte aj do mrazničky? Rozmýšľala som nachystať v sobotu, dva obedy (na nedeľu a pondelok) si nechať v chladničke a dva (na utorok a stredu) dat do mrazničky, ráno ich vytiahnuť (cca 4:30) a na obed len zohriať v mikrovlnke (cca 13:00). Alebo myslíte že vydržia len v chladničke? Pripadne nebude to moc hnusne z tej mraznicky? Ďakujem za rady
Ja som skúšala mraziť, ale nám to z mrazničky nechutilo tak som prestala. Z chladničky nemám problém zjesť ešte vo štvrtok v nedeľu varené jedlo ale popravde, radšej Navar v sobotu a nejakú rýchlovku v pondelok večer - je to čerstvejšie a nebudeš jesť 4dni to iste
@nerya záleží aký obed ja po 2 dňoch zjem len mäso na šťave.Radsej si niekedy natrhám šalát a dám na to tuniakovy šalát a rožok, alebo cestoviny s tuniakom ako staršie jedlo.v podstate môžeš aj mraziy prečo nie?
@podobova15 to budú asi 2 rôzne jedla
Nemrazte čerstvé zdravé jedlo plne vitamínov a minerálov. Mrazením to všetko zničíte a ostane vám iba mokré mŕtve jedlo . Zdravá a čerstvá strava je 70% úspechu zdravého a spokojne ho života. Ak nemáte čas na varenie skúste minútky (do 15 min). Dá sa jesť aj zdravo a rýchlo. ;)
@luccija asi som to teda zle pochopila, ja tiež robim ako ty ked ozaj sa neda casovo sa nejaky salat vzdy da pripraviť, ked len nakrajat zeleninu syr a podobne.
ak to má stáť dlhšie ako 2 dni, radšej daj do mrazničky. Inak, keď mám čas, tak si radšej čerstvé pripravím. Mrazím iba vtedy, keď viem, že nebudem mať čas variť. A dlhšie ako 2 mesiace to v mrazáku nedržím.
Ja to nechavam len v chladnicke. Salat z listov ale cerstvy, vsetko ostatne spokojne na 4 den zjem.
Navarim 2 jedla, tak si to aspon prestriedam nech nejem kazdy den to iste.
@diamondsspaces Mrazením sa vitamíny neničia, dokonca naopak. Chuť a konzistencia už je ale iný príbeh. Zemiaky a mliečne jedlá sú po rozmrazení extra hnusné. Ale napr. mäso, knedľa, mnohé polievky, halušky, pirohy, strukoviny sú v pohode. Osobne ale preferujem varenie rýchlych receptov (30 min.) pred mrazením.
Na tak fungujem úplne bežne. V nedeľu varím, nakrabickujem do piatka. Absolútne s tým nemám problém. Skúšala som variť obden, alebo na 3 dni ale zaťažovalo ma to. Takto mam obed poriešený a večer nachystám len raňajky a olovrant co je teda u mna tvaroh s ovocím a instantná obilná kaša. Varím len to co mi chuti a vôbec neriešim ci to jem2 ci 5ti deň.
@nerya ja nemrazim, a popravde mne by 4 dni v kuse to iste nechutilo ja si varim maximlane na dva dni. Ja to mam na tie dva dni v chladnicke, viem moc som neporadila. Ale nieco by som si teda zamrazila ale ja co varim vacsinu by som aj tak nemrazila neviem ake by to bolo.