Obedy do krabičky

nerya
24. mar 2023

Ahojte žienky, prosím Vás, tie ktoré si pripravujete obedy na viac dní, nechávate ich len v chladničke alebo niektoré dáte aj do mrazničky? Rozmýšľala som nachystať v sobotu, dva obedy (na nedeľu a pondelok) si nechať v chladničke a dva (na utorok a stredu) dat do mrazničky, ráno ich vytiahnuť (cca 4:30) a na obed len zohriať v mikrovlnke (cca 13:00). Alebo myslíte že vydržia len v chladničke? Pripadne nebude to moc hnusne z tej mraznicky? Ďakujem za rady

podobova15
24. mar 2023

@nerya ja nemrazim, a popravde mne by 4 dni v kuse to iste nechutilo ja si varim maximlane na dva dni. Ja to mam na tie dva dni v chladnicke, viem moc som neporadila. Ale nieco by som si teda zamrazila ale ja co varim vacsinu by som aj tak nemrazila neviem ake by to bolo.

katkaseiner
24. mar 2023

Ja som skúšala mraziť, ale nám to z mrazničky nechutilo tak som prestala. Z chladničky nemám problém zjesť ešte vo štvrtok v nedeľu varené jedlo ale popravde, radšej Navar v sobotu a nejakú rýchlovku v pondelok večer - je to čerstvejšie a nebudeš jesť 4dni to iste

luccija
24. mar 2023

@nerya záleží aký obed ja po 2 dňoch zjem len mäso na šťave.Radsej si niekedy natrhám šalát a dám na to tuniakovy šalát a rožok, alebo cestoviny s tuniakom ako staršie jedlo.v podstate môžeš aj mraziy prečo nie?
@podobova15 to budú asi 2 rôzne jedla

diamondsspaces
24. mar 2023

Nemrazte čerstvé zdravé jedlo plne vitamínov a minerálov. Mrazením to všetko zničíte a ostane vám iba mokré mŕtve jedlo . Zdravá a čerstvá strava je 70% úspechu zdravého a spokojne ho života. Ak nemáte čas na varenie skúste minútky (do 15 min). Dá sa jesť aj zdravo a rýchlo. ;)

podobova15
24. mar 2023

@luccija asi som to teda zle pochopila, ja tiež robim ako ty ked ozaj sa neda casovo sa nejaky salat vzdy da pripraviť, ked len nakrajat zeleninu syr a podobne.

kvetinka75
24. mar 2023

ak to má stáť dlhšie ako 2 dni, radšej daj do mrazničky. Inak, keď mám čas, tak si radšej čerstvé pripravím. Mrazím iba vtedy, keď viem, že nebudem mať čas variť. A dlhšie ako 2 mesiace to v mrazáku nedržím.

veselo_neveselo
24. mar 2023

Ja to nechavam len v chladnicke. Salat z listov ale cerstvy, vsetko ostatne spokojne na 4 den zjem.
Navarim 2 jedla, tak si to aspon prestriedam nech nejem kazdy den to iste.

annm81
24. mar 2023

@diamondsspaces Mrazením sa vitamíny neničia, dokonca naopak. Chuť a konzistencia už je ale iný príbeh. Zemiaky a mliečne jedlá sú po rozmrazení extra hnusné. Ale napr. mäso, knedľa, mnohé polievky, halušky, pirohy, strukoviny sú v pohode. Osobne ale preferujem varenie rýchlych receptov (30 min.) pred mrazením.

because
4. apr 2023

Na tak fungujem úplne bežne. V nedeľu varím, nakrabickujem do piatka. Absolútne s tým nemám problém. Skúšala som variť obden, alebo na 3 dni ale zaťažovalo ma to. Takto mam obed poriešený a večer nachystám len raňajky a olovrant co je teda u mna tvaroh s ovocím a instantná obilná kaša. Varím len to co mi chuti a vôbec neriešim ci to jem2 ci 5ti deň.