Nordic walking - severská chôdza

23. máj 2024

Ahojte, praktizujete niekto Nordic walking? Tu chôdzu s palicami? Aké to malo u vás účinky na telo? Rozmýšľam začať aj kvôli chrbtici čo som čítala,hlavne kvôli tomu a potom aj kvôli chudnutiu. Avšak je mi to trochu trapne,v okolí s tým vidím len výnimočne niekoho, aj to skôr starších ludi. Vy s tým nemate problém? Nekukaju po vás ľudia zvláštne? 🙊🙈 A schudli ste pritom? Ako často chodíte?

natalka13
23. máj 2024

Preco by mali na teba divne pozerat?
Treba ist na kurz, aby si NW robila spravne.

zuzap33
23. máj 2024

Do 50 mam este roky a s palickami chodim 3 roky. Vobec sa necitim stara, ani nikto divne nepozera. Bezne zoberiem palicky a prechadzam sa po sidlisku

beata_k
23. máj 2024

Musis to robit spravne. 90% ludi co vidim to robi nespravne. Pohyb vychadza od ramena, nie v lakti. Takto si uzenu iba tenisovy laket.

sarkan333
23. máj 2024

Ja robím walking asi tri roky, začala som tiež kvôli chrbtu. V prvom rade si treba urobiť kurz, aby ťa naučili ako chodiť. Na stránke https://snwa.sk/ si nájdeš kde sa robia kurzy po celom Slovensku. Ja na nordic nedám dopustiť, som z Bratislavy, chodíme s inštruktorkou celá partia. Chodím kedy sa mi to hodí. Naša trénerka robí aj cez týždeň tréningy a potom v nedele chodíme aj ďalej od Bratislavy. Niekedy ideme 4, niekedy aj 20 dievčat. Ja nejdem sama, málokedy, ale ja mám aj iné aktivity, plávanie, sm cvičenie atď. Ale poznám dievčatá, ktoré sa zoberú a idú samé určite, neviem prečo by to malo byť trápne.

autor
23. máj 2024

@sarkan333 a pomohlo ti to na chrbát? Aj kvôli dcére by som chcela, ona má skoliozu,tak či by jej to mohlo na to. , keď to zapája 90% svalov

sarkan333
23. máj 2024

Určite aj toto. Ale ako som napísala, ja aj chodím plávať, aj na sm systém, to tiež môžem odporučiť a proste starám sa o chrbát ako sa dá. Aj keď sedím na stoličke, tak sa snažím rovno, keď stojím, tak tiež myslím na to, aby som pekne rovno stála. A chrbát sa mi určite zlepšil, lebo som už bola na konzultáciu na operáciu. Na NW tiež ide o držanie tela, ťahať sa do výšky, práca rúk. Je to super aktivita.

dagmara17
23. máj 2024

No už len toto by ma trápilo, že ľudia na mňa budú čudne pozerať. 😀 Prepána, veď je to šport. A skvelý šport! Muž to robí už roky, chcel do toho zatiahnuť aj mňa, chystám sa na to už dlho. 😂

autor
23. máj 2024

Ďakujem baby, veď ja viem že je to šport a prospešné pre zdravie,akurát tu je malé mestečko a človek sa tu nestratí,viem že je to možno v mojej hlave a nik si ma ani nevšimne🤣🤣🤣
@sarkan333 wau a čo myslíš že ťa zachránilo od tej operácie? Či všetko dokopy?
@dagmara17 a čo sa nedáš zatiahnuť?😉🙈

natalka13
23. máj 2024

Vsimnut si ta urcite vsimnu. Ved hola nepojdes tak co.
Ja robim NW od r 2008 palicky som si este za koruny kupovala, vtedy s palickami nik nechodil.
Na chrbat je top pilates a sm.

sarkan333
24. máj 2024

Všetko dokopy, každý deň som aj doma pocvičila, či cviky čo mi dali na fyzioterapii, alebo z you tubu joga, pilates na chrbát. Ono bohužiaľ o ten chrbát sa treba fakt starať a hlavne cvičiť.
@dagmara17 to fakt tvoj muž walkuje? My máme nedostatok mužov, väčšinou sme len baby, alebo príde nejaká s manželom, ale to je vidieť, že sú tam nasilu. 🙂

autor
24. máj 2024

@sarkan333 a to chodíte v skupinke kamošky či z nejakého združenia čo je na walking zamerané?

sarkan333
25. máj 2024

Chodíme s našou instruktorkou. Vždy iná partia, kto ako môže. Ona vyhodí termíny, my sa prihlásim a ideme. Niekedy 4, niekedy 20.