To znamená že sa musí človek vzdať veskerych vyrobkov z muky a platí to prosim aj na kaše ako pohankova ovsené ryžova?
Preco je to tak
@pukina nereaguj agresívne ale odpovedaj k veci nie odveci toto nepovažujem za odpoved 😉
ano plati to aj na taketo kase a na ryzu, zemiaky, ...tiez
@petamich Dakujem
@petamich a ovocie väčšinou kyslaste?
a to je ake 🙂 chut ovocia castokrat nema nic spolocne s tym, kolko sacharidov obsahuje, neviem ci ides low carb alebo keto - kazdopadne odporuca sa nape. bobulove ovocie, vodny melon, ma najmenej sacharidov a nie banany, jablka...
a fakt ti dobre radia - je milion zdrojov, ktore si mozes nastudovat, pripadne najdi jede pekny obrazok a budes mudrejsia a vravim rozdiel je low carb a rozdiel keto napr.
Pri nizkosacharidovej strave je obmedzený príjem sacharidov na deň. Sacharidy nie sú cukry, pozor na to. Teda ozaj si o tom niečo nastuduj. Denný prijem sacharidov je obmedzený na 80g na deň. z ovocia sú dovolené iba bobuľoviny.
@petruldo mám dg gastritidu a bolo mi odporučené nizkosacharidove stravovanie ale ja čo dám do zaludka napr vajcia šunku ráno tak má strasne tlaci žalúdok predtým sim jedavala kase a bolo Ok .
Neprechádzam preto že chcem schudnúť
Pozerala som diétu pri gastritide a riadila by som sa tým, vylúčiť potraviny a jedlá ktoré robia zle. Nizkosacharidova strava mi úplne vhodná nepride
skús piť "čaj" z ovsených vločiek - zalej lyžicu - dve ovsených vločiek vriacou vodou, nechaj "lúhovať", piť aj niekoľko krát za deň,
ak by si vyskúšala naozaj, tak Ťa poprosím, dáš mi spätnú väzbu, či Ti to pomohlo?
@76california vlocky jedávam , tie majú tiež protizapalove účinky a takisto akaciovu vlákninu a gastro pohodu od Andrea Medveďa .
Čaj pijem repikovy a kamilkovy .
Vies o niekom komu pomohol čaj z vložiek?
Mne, ukludnit zaludok - hlavne, ak tie zapaly su zo stresu 😉
@76california je možné že to aj bude zo stresu budúci týždeň budem mat komplet vysledky
@76california Ok vyskúšam dik a dám ti vedet či pomohlo. Prosim ta koľko minút luhujes?
Skus radsej sacharidove vlny. Zacinas na 0- teda iba zelenina. Potom kazdy den pridavas dalsich 50g,100,150, 200 g az 250g potom zase 0,50,100.....
Aj s ovocím opatrne, je tam veľa cukru. Do 12h konzumovať ovocie.
Som odborník.
@blankavassova dik
Ahoj, ja som chudnutie začínala s keto dietou od KetoDiet a potom som prešla na lowcarb stravovanie, mne to dosť vyhovuje a hlavne som bez jojo efektu.
ked sa to musis pytat tak sa tak nestravuj. najskor si o nizkosacharidovej diete a celkovo o strave a potravinach nieco nastuduj, kolko coho obsahuju, potom pochopis, preco nie ani ovos ani pohanku ci ryzu.