Nízkosacharidové stravovanie

sonickasonka
7. feb 2021

Ahojte kočky 😘
Už som sa veru veľmi dlho nezapojila tu na MK v podstate do ničoho.🙈 môžem sa hanbiť 😅
Ale nie k veci ,sú tu kočky ktoré sa stravujú Nizkosacharidovým stravovaním?
Potrebujem zo sebou niečo robiť - doslova,ale priznám sa že celkovo -odhodlanosť je veľka ,len tá vôľa občas kolíše.😥
Dievčatá ,aby som sa správne vyjadrila som s toho jeleň.Prešla som a preštudovala toho o stravovaní celkom dosť,ale ja mám s toho riadny guláš 🙈.
Som asi veľmi jednoduchý človek a potrebujem to podať jednoduchšie.
Tie ktoré sa takto stravujete prosím o navedenie na správnu cestu a celkovo ,aké máte skusenosti?
Dajte prosím tip a radu čo robiť a čo zas nie.
Budem rada ,ak sa mi aj rozpíšete 😘😘😘
Ďakujeeeeeeeeem 😘😘😘😍😍😍😍❤

snazilka_bio_mamka
8. feb 2021

AHoj, ja rok a pol z váhy 84kg na 65 a teraz po 3 mesiacoch žrania mam 71 :D napisem ako som to robila ja. Musi to začať v hlave. Jesť aspon nieco drobne kazde 3 hodiny. Litre vody, vitaminy..Hlavna zložka stravy su zdrave tuky. napr. ranajky 2 vajička, tučný syr kusok, paradajky, uhorky, káva s mandlovym mliekom alebo s tučnou smotanou. Desiata napr. stopkovy celer s lučinou (milujem) alebo kusok syra, kvalitna šunka.. obed, masko,alebo rybka, zelenina. (do zeleniny rátame všetko okrem, mrkvy, petrzlenu, fazul, kukurice, zemiakov, proste vsetko co ma vysoke sacharidy) cize ako obloha brokolica, cerstvy salat, kapusta dusena atd atd... je vela moznosti. Olovrant, kava s mandlovym mliekom, alebo avokado. vecera velmi striedmo.. ja vacsinou termix (tučny tvaroh, par kvapiek stevie, kakao holandske posypat, mrazene cucoriedky) co sa tyka ovocia, nejeme....to je asi najťažšie. Z ovocia len velmi striedmo jahody, cucoriedky, cernice, ribezle,.. bobulove ovocie ale malinko. Treba si straziť prijem sacharidov aby si ho mala co najmenej. Ja osm netabulkovala ale ty mozes skusiť. Po 3 mesiacohc som si kupila sladidla, napr. stevia v kvapkach, erytrit,xyllitol ale mne najviac imponuje stevia. Zabudni na sladene jogurty, ovocie, korenovu zeleninu, cukor, slnečnicovy a repkovy olej, mlieko, nizkotučne vyrobky, čipsy. Tiez dolezite su aj kvalitne orechy, vacsinou mandle, makadam. orechy... teda ja tieto zvyknem. Čo sa tyka muky, samozrejme neexist. ANi celozrnna ani spaldova ani žiadna ina. Muku ktoru občas pouzivam je mandlova, kokosova alebo vlaknina psyllium. Ja som nasla lacnejsiu variantu a kupujem si mlete mandle v lidli. Je to na dlhu trať a na dlhe študovanie, za den sa to nenaucis. Na fb je skupina kde su vyborne recepty a super inspiracia. Ked chces napis. Ja som necvicila a neratala kalorie ale ked chces mat este lepsie vysledky, mozes ratať.

mareka49
8. feb 2021

@snazilka_bio_mamka pekne zhrnutie.
Dakujem aj ja🙂

sonickasonka
autor
8. feb 2021

@snazilka_bio_mamka ahoj dakujem ti velmi pekne za rady a budem na tvoj koment pozrat asi kazdy den kym sa to naucim..
A hlavne tie litre vody bo mam velky problem pit,nepijem sladke iba kavu a vodu ale nemam nutkanie pit.Nie som smadna.
Kavu mozem pit aj bez (mlieka,smotany?)? Alebo treba pridavat tuk ? Lebo ja z mliecneho iba klas.smotana,syr,tvaroh a jogut inak mliecne do seba neda.🙈
Som velmi vdacna,ano uvedomujem si ze sa to neda nastudovag za jeden den,citam uz dlhsie ,ale tam rada tam daco napisane a skor vsetko odborne,alebo aj dake skupinky co som studovala tak je to skor o tom ,ze tí ludia tym uz ziju a dakedy mi to pride ako keby zabudli na svoje zaciatky.Som naozaj velmi rada,ze si mi to napisala doslova ako lajkovi a velmi mi to pomoze.Uz sa len nastartovat a posilnit volu.A teda naucit sa pit a jest casto a pravidelne.Mija chy a nie je v prezierani ale akor v nejedeni potom sa nazeriem dam daco sladke ak mam chut(ked mam svoje dni 🤦‍♀️🙈) a katastrofa ..
Priznam sa na cvicebie moc nie som,skor dlhe prechadzky.
K tym kaloriam aj by som ratala 🤦‍♀️ ,teraz si mozno pomyslis ze som dili,ale ja tym tabulkam a rataniu vobec nerozumiem ale ze vobec.
Som si vedoma aj toho,ze je mozbost oslovit poradcu ,ale na to vohuzial nemam financne😥 je doba aka je a z rodicovskej pri 4 detoch ee - nemozne..
Budem rada ak sa budem moct ozvat ,prupadne ak vimenime daake to pismenko.Podpora by sa zisla..
Idem do toho a dufam ze naplno bo uz sa nenozem na seba pozerat.
Ďakujem ti velmi pekne

snazilka_bio_mamka
9. feb 2021

@sonickasonka Neboj sa, pojde ti to.. hlavna zložka nakupu nech je zelenina, masko, syry.. a kavu, ja som si zo začiatku robievala s MCT olejom ( da sa na nete kupiť, aj mozno v nejakych bio potravinach) alebo s kuskom masla, ale to mi je uz moc. Ja pijem kavu so smotanou na slahanie ale samozrejme nikto ta nenuti ak nelubis. Fakt ked mas chuť na sladke existuje vela možností aj pečenia.. ja som zavysla napr. na tom tvarohu tučnom, steviou, kakaom s cucoriedkami, zvyknem aj tie platky mandli prisypat, chia semiacka a je to mňamka. Ale skus aspon prvy tyzden vydrzať bez sladidla, nech sa dostanes do ketozy. Cela tato strava je postavena na tom, aby si mala v sebe co najmenej sacharidov a cukrov, musi ti uplne klesnuť a telo nebude mať z čoho cerpať energiu, nebude mať co premienať na tuky. Prechod do ketozy moze byt sprevadzani bolestou hlavy, malatnostou atd.. ja som napr. nemala nič take ale moze byt. Vola sa to "keto flu" ale do 2-3 to prejde. Telo bude hladať iny sposob ako si zabezpečiť energiu a presne v tej fáze ti zacne siahať a tvoje tuky, ktoré mas ulozene v tele a v pečeni ti ich premienať na energiu. Budes ju mať ovela viac ako z cukrov, nebudes mat tzv. vlčí hlad, nebudes mat potrebu si supnuť cokoladku, lebo ti padol cukor. Telo ti zacne vyuzivať tuky ako palivo a v podstate budes fungovať na baze spalovania vlastnych tukov. Prvy tyzden ti moze klesnut vaha aj o 2 kg, je to motivujuce ale to bude len voda. Potom pomalycky to pojde, mne konkr. dost rychlo. Dalsia vec je alkohol. Kedze som mlada a cez leto casto chodime von s kamoskami alebo na opekacky, grilovacky, party- proste barskde, nemusela som sa vzdať ani alkoholu. To co mozes piť je vodka, tequila, kvalitne whiskey.. nic co je likerove, co je sladke. T.j. vino, pivo, šampus nemozes.. Ja som si robila taky moj vlastny drink, vodka, voda, citronova štava a stevia.. I ked namna kazdy kukal, co furt kvapkam do pitia :D Ako taký "hek" ti poradím, ak mas strasnu ale strasnu chut na kolu, existuje zero kola, zero pepsi 🙂 Je toho vela, budem ti pisať ked ma nieco napadne. Poslem ti fotku do spravy 🙂 DRZ SA!!!!!!!!

aahajnalka
10. feb 2021

@sonickasonka ahoj, existuje skupina, cesta k mojej premene, mozes si precitat, aj poradia, su tam brutal premeny. Ja tiez neriesim tabulky, vobec. Zacala som v nov, momentalne mám dole 7kg a potrebujem schudnut dalsich 10kg. Cm brucho minus 13cm. Prvé kg sa topia jedna radost, potom sa to spomali. Idem z 67kg, ciel 50_52kg ako pred tehu. Jem zdravo, snazim sa nizkokalorické, mám rada zeleninu a maskrty robim z fitreceptov. Nesportujem, iba stacio bicykel. Dufam, ze som trocha pomohla 🙂 Moj oblubeny clanok https://fitnessrevolution.sk/ako-rychlo-schudnut/

sonickasonka
autor
11. feb 2021

@aahajnalka tak to je ozaj krasne,kiez by to slo aj mne takto pekne.Len teda ja som nie moc na cvicenie🙈 priznam si to dopredu.Skor prechadzky.. Rabulky asi nebudem riesit ani ja ,nerozumiem im a vonec netusim ako by som fungovala.ta skupinka je prosim ta tu na MK alebo FB ? Ďakujem dievčatá velmi pekne za vaše správii a komenty pre mna je to velka podpora a pomaha mi to drzat tu moju slabu volu 🤷‍♀️🤦‍♀️🥰.Snazilka mi tiez celkom pekne jednoducho vysvetlila cele fungovanie a super ochotne mi zaslala aj daake tie receptiky ktore si robi co mi velmi pomohlo a teda je to 3 den co sa snazim tak fungovat .. Ale teda ja idem hodne z inej vahy ako vi ,ta moja je skoro dvojnasobna 😭😭😭😭 a som s toho zufala.Posledne dva roky mi dali zabrat po psichyckej stranke a kila isli hore ani neviem ako,kedze nie som typ ktory by sa prezieral.xďakujem dievčatá

aahajnalka
11. feb 2021

@sonickasonka ahoj, skupina je tu na koniku. Zo zaciatku som ani ja necvicila, ale gro ide aj tak stravou. Mozes skusit aj 90 dnovu dietu tzv oddelenu stravu. Po prvom tehu som vdaka nej schudla 12kg, bez jojo efektu. Aj teraz po 2 tehu ju robim, pomaly koncim, ale uz tak striktne ju nedodrzujem, lebo som si uvedomila, ze chudnem vdaka kalirickému deficitu nie vdaka deleniu potravin, ale kazdipadne vdaka nej jem viac zeleniny a ovocia. Ked ides z vyssej váhy este rychlesie idu dolu kg. Este je tu forum spolocné chudnutie tam si denne piseme, ked chces pridaj sa 🙂 Treba len zacat, ono to ide aj ked pomaly ale ide

vivitn
11. feb 2021

@sonickasonka Ahoj, trošku som sa vám tu vtrela ☺️ Ostali mi po pôrode nejaké tie kg, ktorých by som sa do leta rada zabavila.Pred tehu som veľa bicyklovala,aj sa mi podarilo schudnúť asi 10kg.Teraz by som potrebovala 5-7.Priznám sa ,že do teraz som o tejto diéte nič nevedela,nikdy som ju neštudovala.Kedysi som skúsila akurát delenú stravu,ale keď som si to tu prečítala,tak ma to zaujalo a myslím, že toto by mohla byť cesta.Aspoň zatiaľ, kým budem mať viac príležitostí na šport.Teraz dávam aspoň také 10 km prechádzky rýchlej chôdze s kočíkom 😊Len som chcela poprosiť,ak to nieje drzé,či by si mi nemohla poslať tiež nejaké recepty?Alebo kľudne hocikto 😘 Ešte by som sa chcela spýtať, či máte niektorá skúsenosť s touto diétou aj počas dojčenia?Niekde som čítala, že v materske mlieko bude obsahovať sacharidy bez ohľadu na to, či ich konzumujem a inde zase neodporúčajú.Ďakujem

aahajnalka
12. feb 2021

@vivitn ahoj, su super recepty na fitrecepty.sk ja sa odtial inspirujem. Ked kojis, tak by si nemala drzat dietu, skor sledovat kal tabulky. 🙂 aj tebe by som odporucila skupinu to na koniku, cesta k mojej premene, su tam baby, ktoré koja a chudnu, lepsie ti poradia 🙂

shellmycka1
14. mar 2021

Ja by som k tomu dodala, ze low carb nie je dieta, ale skor zivotny styl. Pretoze pokial to budete brat tak ze 3 mesiace pojdem lowcarb, nejak to vydrzim,a potom sa vratite k predchadzajucemu zivotnemu stylu, tak tie kila zarucene naberiete naspat. Treba si uvedomit, ze low carb nie je len o chudnuti, ale zdravej strave. A niekomu to aj tak zapasovat nemusi. Ja som na lowcarb vyse 3 rokov, musim povedat, ze stravu riesim velmi, neustale citam etikety, nekupim nic v com je pridany cukor. Ked som zacinala , mala som 94kg, teraz si dlhodobo drzim 74kg. Ale nie je to len o strave, aby to telo nejak vyzeralo, treba sa aj hybat, posilovat ...Myslim, ze ci je telo obezne, alebo len mlandrave je uplne jedno, ci ?