Ahojte, viete mi prosím poradiť nejaké nizkalorické náhrady miesto sladkostí? Ďakujem
ja cuckam sumive multivitaminy ako besna, aj pat denne. mne sladkokysla chut nahradi cokoladu. ale ci to je ok netusim. je to moja zavislost
mne staci kusok horkej cokolady, hned ma prejde chut na sladke
staci upravit mnozstvo 🙂 ak Ti ide prioritne o znizenie kalorii 🙂
@deti95060810 ovocie nie je nizkokaloricke, napr taky banan ma az 20g cukru 🙂
Ja si dám steviu do jogurtu a tvárim sa ze mam zmrzlinu 😅
Ja si kupujem proteinove pudingu Ehrmann, su hroooozne dobre, vobec neni citit ze by boli nejake umele a ten cokoladovy milujem. Maju vela prichuti, davam si na ranajky a tym ze mam ranajky sladke tak uz potom cez den chut nejako nemam. A ked mam tak si dam zuvacku, mam rada take tie vacsie ako keby plnene, su chutne a zazenie to vzdy chute
Upec si bataty . Alebo petrzlen obliaty medom.
@aadaa66 Hokkaido tekvica napr...
@aadaa66 Nizkotucny tvaroh, mozes pomixovat s trochou nizkocukornateho ovocia (napr. bobulove ovocie) alebo s kakaom, pridat steviu/erytritol/xylitol a mas termix, ktory celkom pekne zasyti.
var si doma, resp. pec. vies si znizit prijem cukru. vymen ho za xylitol, a davaj menej. obmedz aj bielu muku, asi muku vo vseobecnosti.
ja som si napr. teraz robila puding, cokoladovy, klasicky, a dala som tam jednu lyzicu cukru. bolo to fajn horke, ja to mam rada.
nekupuj si sladkosti v obchode, je to plne cukru, a vselicoho ineho. radsej si sprav doma, vies z coho to je. vies si to takto pripravit dopredu.
@aadaa66 proteinove pudingy, protein, milko grecky jogurt 0% tuku s orechami, cakankovym sirupom, ovocim, tvarom jemny so skoricou, ovocim, protein tycinky, vacsinou v DM, .. cistym ovocim sa neviem oklamat 😉 ale v podstate nemam problem dat si aj normalnu sladkost, kludne aj kusok Milky, hlavne ze sa zmestim do kalorickych tab. Velka zavislost su kremy zo Slowlandie, dam si lyzicku, misia splnena 😉
da sa zit aj bez sladkosti a aj bez ich nahrad, ale ked treba, tak mam doma napriklad vanilkovu srvatku susenu a rozrobim s vodou abo prisypem aj kakao, troska vody abo mlieka a spravim si kasicku :D
@aadaa66 Proteínové pudingy. Ale to je zase umelina. Úplne ideálne je, odvyknúť si. Keď tú chuť na sladké prekonáš a taký týždeň-dva si nedáš, nebudeš mať už na sladké takú chuť. Vraj to súvisí s črevnou mikroflórou, keď ješ veľa cukru, prevládajú baktérie, ktoré "jedia" cukor a potom ho stále vyžadujú. Keď im ho nedáš, zredukuje sa ich množstvo a prevládnu iné.
Ja som napr. zavisla na zmrzline a robim tak ze miesto porcie zmrzliny si dam pol na pol zmrzlinu s tvarohom alebo jogurtom a uz mi samotna sladka zmrzlina chuti menej, pride mi moc sladka. Alebo ciste mrazene ovocie mixnute s jogurtom/tvarohom
ovocie?