Ahojte, chcem sa spýtať vás, ktoré ste zbehlé v diétach a všetkých aspektoch okolo toho. Podľa vás naozaj funguje LOW CARB diéta, resp. stravovanie?
Pýtam sa kvôli tomu, že by som potrebovala čo-to zhodiť (cca.20-25 kg) po pôrodoch a chcem to robiť efektívne.
Našla som na instagrame niekoľko profilov kočiek, ktoré, podľa vlastných slov schudli mega veľa kg (niektoré 40, 50 aj viac) len prostredníctvom LOW CARB stravovania. Do profilu si dávajú fotografie svojho jedla a tiež recepty - ale mne to príde, že týmto štýlom v živote nemôžu dosiahnuť kalorický deficit. To sú samé tučné syry, slanina, bravčové mäso, salámy, atď. Ja som túto diétu skúšala držať cca mesiac a pol, zobrala som to naozaj poctivo, popri tom 3x do týždňa cvičím a poviem vám, že som neschudla ani kilo.
Môj muž tvrdí, že je to všetko len biznis, že potrebujú vzbudiť u ľudí dojem, že to funguje aby sa predávali kadejaké tie LOW CARB potraviny, sáčky, atď. No tak ja teda neviem. Je tu niekto taký, kto držal LC a fakt schudol?
Ešte chcem uviesť, že som si študovala zásady LC a aj princíp jej fungovania - viem, že telo nemá karbohydráty tak spaľuje tuky.. ale aj tak. Pri takom vysokom príjme kalórií sa predsa nemôže chudnúť.
Ved si nekupuj ziadne sacky, ani pripravky. Stiahni si kaloricke tabulky, nastav si mierne podhodnoteny kal prijem a prijimaj hlavne bielkoviny, tuky s mierou a sacharidy minimalne.
Nie je to zalozene na hladovani! Len na miernom kal deficite a pokial prijimas hlavne bielkoviny, tak toho jedla je naozaj vela.
Je to podla mnadlho udrzatelne stravovanie a ak chces, mozeme si o tom popisat, popripade ti odporucim niekoho, kto sa tomu venuje.
@petricka22 ja tomu rozumiem, len mi nejde do hlavy, že som za 6 týždňov LC + cvičenie neschudla ani gram - a to som ešte aj počítala kalórie - denne max. 1300 kcal. A potom vidím tie kočky, čo pri LC "žerú" slaninu s vajcami a schudli.. Len o to mi ide.
Presne ako pisu baby je to hlavne o celkovom kalorickom deficite, samozrejme pri diete sa snazis nahnat predovsetkym bielkoviny a snizit sacharidy ale v celku je to jedno ak proste vydas viac ako prijmes.
Kazdopdne aj ked neda sa to uplne porovnat, ja mam momentalne teho cukrovku a som na uplnej low carb diete - presne mozem same maso,smotany,syry kolko chcem ale zemiaky cestovinu ryzu a ovocie skoro vobec (samozrejme o sladkostiach ani nehovorim). Kazdy mesiac som pribrala pocas tehu tak 2kg. Teraz sa mi vaha nehybe vobec - ale dieta pribera,takze u mna to nejaky efekt a aj ked ako hovorim nie je to uplne relevantne
Všetky diéty sú biznis. Dlhodobo nevydržíš žiadnu diétu a ak náhodou áno zdravie si to odskace takže ak človek chce schudnúť treba zmeniť životný štýl a jedálniček nie držať nejakú akúkoľvek diétu.
Leby tych kalorii mas malo! A telo nechudne. Plus ked cvicis, tak telo pali este viac.
@petricka22 ale veď bazálny metabolizmus mám 1 600 - 1700 kcal.. tak potom koľko má byť ten deficit? Cvičím kvôli tomu, aby som mala telo pevnejšie
@petricka22 vela ludi si mysli, ze pokial ma schudnut, musi hladovat, vela ludi si mysli, ze vsetci obezni sa prezieraju. To nie je pravda! Praveze sa snazia schudnut hladovanim a to je ta chyba.
Niečo počítaš zle. Alebo všetko.
Ja nie som odbornik, zalezi od vela faktorov, ale tych 1600-1650 moze byt.
@petricka22 nic nedas za to, ked pojdes tyzden na vyssi prijem a uvidis, ci to funguje. Ale ak si nevies dat rady, oslov odbornika. Aspon aby ta nasmeroval.
@petricka22 V zásade ide o to, že ja viem, čo na mňa zaberá - kalorický deficit a cvičenie kvôli spevneniu tela. Moja otázka v tejto téme skôr smerovala k tomu, či máte skúsenosti s tým, že LC funguje. Lebo keď som písala tým kočkám na instagrame tak mi unisono všetky tvrdili, že kalórie nepočítajú a chudnú. Lebo logicky, pri skladbe ich jedálnička, mi z toho vychádza, že chudnúť nemôžu. Takže niekto tu klame...
To je to isté ako keď ty napíšeš že máš kalorický deficit 300kcal a nechudneš. Buď je niekde chyba alebo klameš. Podobne to bude s tými nádherami na instagrame.
Ruku na srdce 6 týždňov na low carb pri vyššej váhe a ešte aj cvičís a žiaden výsledok? To nemôže byť pravda.. centimetre sa nezmenili ?
Ja som schudla zo 70 na 57 za dva mesiace ( LC + beh )
Ale naozaj som nepodvadzala. Žiadne sladkosti, nič..
Bola tu nedávno podobná diskusia. Nakoniec vyšlo najavo že slečna nemá tušenie ako fungujú kalorické tabulky, ako správne vypočítať kalorickú hodnotu jedla, ako vypočítať svoj bazál - ale dušovala sa že poctivo ide podla KT a ani za boha nemože schudnúť.
ak potrebujes schudnut cez 20kg tak mas nadvahu a pri nej mat 1300 kcal je zalostne malo. Evidentne si nepochopila spravne co kaloricky deficit je. Ak si pocitas kalorie jedz tak ako ti to vypocita pri cieli chudnut a nie takto pod bazal :p
poznám kopec ľudí, čo nepočítajú a chudnú. Zväčša je to tým, že im niekto zadá, čo a koľko majú zjesť. Keď to dodržujú, nemusia nič počítať (lebo to niekto vypočítal za nich). Ja som vysadila pečivo a sladkosti a bez počítania som schudla asi za 2-3 mesiace 8 kíl. Len som urobila chybu, že som zas začala jesť aj sladké, tak som to za rok zas nabrala naspäť. To, že vidíš u niekoho na fotke salámu alebo šunku, neznamená, že toho zje za deň za vagón. Vajcia sú pre telo dôležitým zdrojom. Pozri si lepšie, čo na tých fotkách majú a čo tam nemajú. A uvidíš, prečo chudnú.
@ckocka no vieš čo? Kúpila som si premium verziu KT, vážim každý jeden plátok šunky, ktorý zjem. Scanujem kódy z obalov, sledujem si príjem soli, sladké nejem vôbec. Tak nerob zo mňa blbca.
Moja kolegyňa ju drží asi rok,schudla veľmi,určite aj zo 20 kg,lenže tam treba aj celkovo zmenšiť mnozstva na minimum.poviem ti že je v kuse nervózna ,nahnevaná,protivna,minule strašné sprdla svojho manžela keď jej chystal raňajky,že nie 3 lyžice kyslej smotany ale dve! Že tri je veľa...a kupuje si kávy na chudnutie,jej obed bežné je taký že jedno vajce+3 cherry paradajky,alebo jedna parenica...podľa mňa otrasná diéta...niektoré dezerty môžu byť fajn ale inak asi nie...
este je samozrjeme otazka ci si ozaj zapisovala vsetko lebo fakt 6 tyzdnov na 1300kcal pri vyssej vahej je sice brutal nezdrave ale myslim ze by si isto schudla
Ospravedlňujem sa, tak si jedinečný prírodný úkaz na Zemi, ktorý popiera fyzikálne zákony.
a nemáš nejaké lieky? Konzultovala si túto diétu s lekárom? To nie je pre každého a môžeš si tým aj riadne zničiť zdravie
to nie je robenie blbca to su normalne otazky ak chce clovek adekvatne poradit. Hod teda svoj jedalnicek cez screeny lebo inak tazko radit. Ako baby napisali je uplne jedno ci low carb ci aka dieta ak by si bola v deficite tak by si mala chudnut. Ja som za rok schudla s KT cca,20kg a prijem som mala okolo 1500-1600
@spadnutaslivka jasné.. som úplne blbá a nepozrela som si, čo majú na fotke a čo píšu v receptoch. Na obed omeleta zo štyroch vajec so slaninou a posypaná tučným syrom. Na večeru pečená krkovička s avokádovým šalátom (len také avokádo koľko má kalórií).
@dm1 ale ja som sa nepýtala, že ako schudnúť, ja viem, čo mi zaberá. Ja som len chcela vyskúšať tú toľko vyhajpovanú LC diétu pri ktorej si nemusíš rátať kalórie. Ale niektoré ste tu fakt neskutočné. Ako osy :D a len a len ponížiť toho druhého aký je blbý, atď.
@ckocka laskavo nerýp. Mlčať zlato.
@cocolino234 ja tu revem? sa ukľudni.. ježiš, toto nemá význam..
Toto je klúčové - " ale mne to príde, že týmto štýlom v živote nemôžu dosiahnuť kalorický deficit. "
Vyber si diétu akú chceš, hoci aj tortovú, postráž si kalorický deficit a schudneš.