Nič mi nepomáha chudnúť.

lucijja
13. apr 2020

Ahojte. Ja neviem ci som sama na svete, ale mne sa asi nikdy schudnut nepodari. Mam za sebou pomerne turbulentne obdobie priberania a chudnutia a diet ktore trvali 10 rokov mojho zivota, ale poslednych 6 rokov jem naozaj fajn. Nejem pecivo a ked tak len semienkovy cisto ražný chlieb, varim si jednoduche jedla mimo rodiny. Nepijem sladene napoje, sladkost si dam len sporadicky a fakt drobnost - dve kocky cokolady. Snazila som sa dlhodobo ratat kalorie. Vsetci odbornici mi radia len jest viac. Lenze aj ked ratam kalorie a jem kolko treba a co treba nejde to. A to hovorim o dlhodobych pokusoch, to co som skusila som drzala aspon 6 mesiacov. A nic. Nikdy nic. Dve tri kg dole a vaha stoji dalsi pol rok. Nechapem to. Ani moje okolie to nechape. Mam sedave zamestnanie ale chidim hodinu denne rychlu chodzu.

Jedine co u mna zaberie je znizit prijem. Ale fakt ze drzat to okolo 900-1000 kcal. Ale zas pocuvam ze je to malo tak sa bojim. Je tu prosim niekto kto zaziva to co ja? Kto dlhodobo je malo a tak schudol a drzi si to? Preco na mna nefunguje to, co u ineho krasne slape?

kiki68
13. apr 2020

@lucijja mozno by som pridala na tej makacke, zaradit k tomu spinning, hustejsie cardio v kombi s pouzivanim tazsich zavazi, tiez plavanie, pole dance je vyborne na zrychlenie metabolizmu a potom to uz pojde. Rychla chodza je iba na udrzanie tej spotreby kalorii, inak to efekt nespravi. Optimalne mat tu vacsiu zataz min 3 x v tyzdni. Ja som po 2 mesiacoch pole dance mala 4kg dole len taky fukot.

lucijja
autor
13. apr 2020

@kiki68 tam kde byvam moc moznosti nie je. Chodim aj na zumbu teda kym nebola karantena. Boli obdobia ked so cvicila vo fitku ale kedze sa nic nezmeniko ani po troch styroch mesiacoch tak som to vzdala - uprimne, cvicenie ma trapi nie robi radost ☹ rada by som to zmenila ale je to proste fakt...

andrea_82
13. apr 2020

Mas urobene vysetrenia u doktora? Napr. stitnu zlazu.

stanulienkat
13. apr 2020

Z rychlej chodze vela neschudnes. Teda ak to nie je viac ako 5 km.

kiki68
13. apr 2020

@lucijja potom osobneho trenera. Vidim vela zien vo fitku, ktoreho sa tam morduju dost neefektivne. Cize tam moze byt kamen urazu. Tiez stitnu zlazu nechat checknut. Ja som tiez prve mesiace mala osobneho trenera.

simsalabim
13. apr 2020

@lucijja ja mam problemy so stitnou zlazou, viem rychlo pribrat, potom mam problem to zhodit, napriek velkej snahe, potom pride obdobie, ked schudnem rychlo a vela bez zmeny jedal icka ci pohybu (12kg za 2 mesiace) a tak dokola kvoli stitnej. Cyklus chudnutia sa mi opakuje tak kazde 4 roky, obdobia vacsej vahy trvaju dlhsie a je naozaj tazke vtedy trochu schudnut. Cvicim denne min 45min. Ale nie preto pisem. Teraz robim uz 6.tyzden z domu a vies, co som si vsimla? Z pasu slo 5cm dolu, hoci sa hybem menej a strava viac menej rovnaka. Pripisujem to tomu, ze sa konecne trochu vyspim. Ja totiz inak vstavam o 5 rano a to ma vyslovene nici. Teraz mozem spat dlhsie, lebo do prace necestujem a myslim, ze toto dopomohlo aj k chudnutiu. Vsade citam, ze kvalita spanku ovplyvnuje aj metabolizmus. Nemohol by to byt aj tvoj pripad?

misscelaneous
13. apr 2020

Skus si pozriet prerusene hladovanie (intermittent fasting), jedina “dieta” z ktorej som normalne najedena, upravilo sa mi travenie aj celkovo biorytmus a vaha sa drzi. 8 hodin normlane jem a v case “fastingu” len voda, nesladeny caj, cierna kava. Je viacero sposobov ako si upravit hodiny jedenia a “hladovky” denne. Niekomu vyhovuje 10 hodin. V podstate si das ranajky neskor alebo veceru skor.

misscelaneous
13. apr 2020

Teraz som v 5. mesiaci, tak jem podla hladu 🙂 ale nepribrala som vela, a keby aj, po porode a po dojceni na to nabehnem znova

ibrunova
13. apr 2020

@lucijja neberieš náhodou hak?

kosicanka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
missviolet
13. apr 2020

@stanulienkat za hodinu urcite ak sla rychlo dala viac nez 5km. Ja chodim teda na 7km prechadzky ale tiez nechudnem... ale zas sa citim vitalnejsie 🙂

lucijja
autor
13. apr 2020

Dakujem vsetkym za reakcie. Stitnu som si nechala pozriet - v pohode.
HAK neberiem.
Na IF som bola 9 mesiacov - za prvy mesiac 2 kg a potom nic.
S trenerkou som cvicila vo fitku - drzala som vsetko, cviky,stravu...a ked videla ze sa nic nedeje tak to okomentovala ze "urcite nedrzim stravu" a bolo.
Spim 7-8 hodin.
Tu chodzu je to 7km skoro denne.

Ja uz neviem. Asi fakt niektori ludia nemozu byt chudi. Moja doktorka mi povedala ze: len makaj dalej. Keby to nerobis mozno mas 100kg. Tiez pristup.

modrykoniicek
13. apr 2020

Málo ješ, tuk sa ukladá a ledva sa hýbeš.Rýchlou chôdzou spáliš tak prd makový.Kedže pri rýchlej chôdzi telo spaľuje až po dlhšom čase.
Začala som chudnúť pri behu aspoň 12 minút na páse, pri plávaní (aj 3 km.Vždy aspoň 1 km) a cvičení.

lucijja
autor
13. apr 2020

@modrykoniicek aj ked som jedla medzi 1500-1800 kcal a makala vo fitku tak som nepalila nic. A to hovorim o 6 mesacnej dobe, nie par dnoch...

mircalla
13. apr 2020

@lucijja Hybes sa? Ja beham. Za 3 mesiace zo 70 kg na 57 kg. Ale beham 7-10 km 3 krát týždenne

krisbar
13. apr 2020

Hlavne si nam nepovedala kolko vazis pri akej vyske. To je dost dolezite. A ani ci sportujes tu nejako nebolo spomenute. Nie som specialista, ale podla mna jes malo = telo uklada na zle casy, jes nepravidelne = si v dlhodobom poste = telo uklada na horsie casy. Alebo Mas intoleranicie. Mne ked zistili intoleranciu na kvasnice a kravske mlieko, po vysadeni som mala za 2 mesiace tuzobne 4 kila dole. Proste mi to netravilo, tak sa to drzalo v tuku. A do toho som zacala behat 3x do tyzdna 5-8km a slo to same.

lucijja
autor
13. apr 2020

@krisbar meriam 163 a vazim 78kg. Sport len zumba a rychla chodza. Zumbu som pred karantenou mala 2-3x do tyzdna a rychlu chodzu tiez 3x do tyzdna. Teraz posledne tyznde len rychla chodza - 7km skoro denne. Behat fakt nevladzem. To ma drti a potom ma to odradza.
A co sa jedla tyka ako som spominala vyssie, aj ked som mala vyssi prijem nehybalo sa to.

modrykoniicek
13. apr 2020

@lucijja Môj muž mal 6 rokov dozadu 103 kg.Vtedy sme sa nepoznali.
Do dnešného dňa behá o život.Tak, že sa z neho leje, ledva dýcha.Odpláve aj 10 km.
Až po takejto drezúre si drží váhu aj vyšportovanú postavu.Poviem ti, že keď fungovali plavárne o 6 ráno už plával a potom šiel cvičiť keď mal voľno alebo do práce.Tiež je to typ ktorý keby nič nerobil veľmi rýchlo by sa zaguľatil.

Niektorí ľudia to tak majú proste dané.

Na chudnutie je najlepší beh a plávanie.
Lebo pri cvičeniach kde sa formuje postava je to na nič.Sú cviky a cviky.
Zjedla som jeden chees ktorý mal cez 300 kcal.
Potom som zistila čo to je vybehať jeden chees.

Aj 20 minút som behala niekedy.
3 km v bazéne som odplávala tak, že keď som vyšla som nevedela kde je sever.

Poviem ti, že v jedle sa neobmedzujem.Jem všetko aj sladké.

Pribrala som keď som nerobila absolútne nič.Behom roka zo 49 na 65.A jedla som jak bager.

Zhodila som to za pár mesiacov na 57.Kedže je to ideálna váha na moju výšku a postavu.Mám 166.Pri 49 som vyzerala jak papier.

Inak beh neznášam.Ale inak to nešlo.Bolo to najrýchlejšie pálenie kalórií.A plávanie bolo pre mňa najpohodlnejšie.Samozrejme nie rekreačné ale riadne.Na všetky štýly som mala od muža napísaný tréning.A všetko som sa musela učiť lebo som nemala poňatia jak sa čo poriadne pláve.Ale dnes som rada.

Teta tiež zo 103 kg len behom...bola obrovská.Ale dala to.

Najlepšie je asi opýtať sa ľudí ktorý chudli z vysokej váhy.Lebo ja som nebola pribratá ani na 65.Len taká silná žena na stehnách.
Im to šlo oveľa ťažšie 🙂 ako mne.

juliet86
13. apr 2020

este mi to znie na polycysticke ovaria... byt tebou tak dalej hladam po doktoroch. pofot nam svoj tyoicky jedalnicek. uprimne nemala by si mat problem byt v normalnom bmi okolo 23-24pri zivotnom style aky opisujes

lucijja
autor
13. apr 2020

moj bezny jedalnicek napriklad ked som v praci:
ranajky: jeden platok razneho chleba (cisto razny, semienkovy, lisovany z lidla)+sunka 96%+platok syra kleopatra+zelenina
obed: vzdy nejake chude maso alebo ryba+priloha - mala porcia ryza alebo varene zemiaky, zelenina
vecera: vajicka alebo tuniak, alebo nejaka pomazanka tofu s knackebrotom raznym a zelenina

niekedy mam medzi vecerou a obedom olovrant - napr jogurt.
Boli doby ked som jedla viac - tiez som si ratala calorie a spravny prijem bielkovin, sacharidov a tukov. Ale nemeni sa u mna nic - ci jem tak, alebo tak.

damianadam
13. apr 2020

@lucijja ješ príliš málo. Metabolizmus je tým spomalený, telo je v stave že uloží všetko čo prijmeš. Radím z vlastnej skúsenosti stránku FitClan. Perfektne poradí a ukáže čo kedy a ako jest a hlavne zadarmo 🙂
Ja som vážila 130kg. Momentálne mám 109 a fungujem podľa FitClan od septembra 2019

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
13. apr 2020

Podľa kalkulačky by ste mali jesť približne takto 1 kg za mesiac schudneš, ak dodržíš nasledujúce hodnoty makier a kalórií Denný príjem 1356 kalórií Bielkoviny 120 gramov Tuky 30 gramov Sacharidy 151 gramov, a hlavne začať naozaj cvičiť, zumba nie je cvicenie Na chudnutie. Treba začať dvíhať činky. Viac svalov rýchlejšie spaľuje tuk 😊

ibrunova
13. apr 2020

@lucijja treba iné cvičenie k tomu, hlavne kardio, čiže beh, príp. Chôdza, chodiť von, do kopcov, alebo keď cvičenie, tak merafit, tabata. Tumba ani činky moc ee. Aj strava neni moc dobrá..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
13. apr 2020

@zazvorka87 raz za deň? Tak to je to najhoršie...

jvlo
13. apr 2020

Začni jesť, nie 3x,ale 5x, počítaj kalorie a začni naozaj cvičiť. Činky a beh ti pomôžu. Možno máš tazku kostru, možno je v tom niečo iné, ale ak chceš schudnúť, začni cvičiť, behať, 5x do týždňa a bol by v tom čert, aby si neschudla. Minimálne sa ti zmení postava a o to predsa ide, nie o čísla na vahe

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
13. apr 2020

@zazvorka87 ideálne je jesť každé 4 hodiny, pomedzi to doobedu surové ovocie, a poobede surovú zeleninu.. Nesladené nápoje neobmedzene. To je také najlogickejšie zo všetkého, čo som kedy o stravovaní čítala. A to si kedy tak schudla? Teraz?

anita6666
13. apr 2020

Vždy som schudla jedine tak,že som nejedla...resp.nie viac ako 900 kcal a netrpela som nijako,normálne sa to dalo zvládnuť