Nevyzerám na svoju váhu

linduskus
16. sep 2024

ahojte mam 12r a chcem schudnúť. mám 165cm a 65kg. ibaže mi všetci hovoria že na toľko nevyzerám...aj doktorka bola v šoku že to je niak veľa...som aj celkom vyvynutá na svoj vek...chcela som skúsiť také tie ketodiet atd. ale mama mi to nedovolila....ibaže ja tomu nerozumiem. schudnúť chcem kôli váhe nie pre to lebo si myslím že som tučná alebo take dačo....prosím poradte mi preco je váha vysoká i ked na tolko vobec nevyzeram?

ps prosim ospravedlnte mi gramatiku

sabca99
16. sep 2024

A co ti teda poradila doktorka? Ketodieta isto nie je pre teba cesta, ani ziadna dieta v tomto veku. Skor sa obrat na mamu, ci by ste neskusila doma nejake zdravie stravovanie, nevyjedat sladkosti, daj si radsej ovocie, skus nejaky tanecny alebo iny pohybovy kruzok.

lius
16. sep 2024

A mas na svojom cele napisane, kolko vazis? 🙂 Ak sa citis dobre, neries vahu, v prvom rade sa stravuj vyvazene, kedze si vo vyvine, rasties, hustota kosti tiez zavisi od toho, co jes, ci sa hybes...mamka ti dobre radi

belle_vie
16. sep 2024

V 12tich ziadne drasticke diety nedrz. Staci sa zacat rozumne stravovat ( nepit sladkosti, fast food, sladene napoje).
Maminy sa spytaj, ci by ti nezaplatila pohybovy kruzok ( sama si vyber, co ta bavi). Pripadne si najdi kamosku na dlhe prechadzky, korcule, bicykel.

Tvoja vaha nie je uplne malo, ani vela. Tvoje telo sa teraz meni na zenske a hormony zacinaju pracovat, vtedy sa dievcata trosku zaoblia. Koncom puberty sa este vytiahnes a mozes aj zhodit. Ja som to tiez tak mala, nebyvala som tucna, ale take buclate dievca. Ked som sa zacala hybat a racionalne stravovat, uz ma vsetci mali za latu.

i_vu_li_cek
16. sep 2024

@linduskus Dievča zlaté, počkaj s diétou ešte 5 rokov. Tvoje telo sa stále vyvíja a nevieš, ako zareaguje na diétu. Tak aby si si nedokazila zdravie.

linduskus
autor
16. sep 2024

ono ja aj športujem chodim na hip hop nepijem sladene napoje...

pukina
16. sep 2024

deti nemaju co chudnut, ak nemaju obezitu, co ty zjavne nemas. si vo vyvine, stale rasties, maj dostatok pohybu a vobec neries cislo na vahe. O par mesiacov to moze byt uplne inak, mozes znovu troska podrast. ak sportujes, mozes mat vacsi podiel svalov, mozes mat taky typ postavy. mrzi ma, ze sa niekto pozastavuje nad tym, kolko vazis.

tanyan
16. sep 2024

Váha je len číslo a vôbec nie rozhodujúce. Podstatné je zloženie a kvalita materiálu. U niekoho je to hustotou kostí, u iného svalovou štruktúrou... Ale podstatné je ako sa vo svojom tele cítiš a ako vyzeráš, nie aké číslo napíše váha. Nekaz si zdravie a postavu diétami. Pokračuj so športom a zdravou stravou. Ak by si si v tomto veku narušila príjem potravy, tak budeš bojovať do konca života - psychicky aj fyzicky.

babushkaem
16. sep 2024

určtie žiadne diéty. Mňa nútila babka od 10 rokov na všeliáké diéty, lebo chcela mať zo mňa modelku a skončila som s PPP a obezitou, lebo som si dosrala celý metabolizmus. Teraz sa nadýchnem a priberiem 3kg. takže ty len športuj, nejedz sladké...

selenka7
16. sep 2024

svaly su tazsie nez tuk, cize stihla vysportovana svalnata kocka moze mat pri rovnakej vyske pokojne rovnaku vahu ako ina roztrasena zagulatena, tukom obalena. Ak sportujes, mozu to byt svaly. Skus si vsimnut aj ake mas hrube clenky a zapastia. Ludovo povedane - ludia s hrubsimi zapastiami a clenkami maju "tazsie kosti".

3petka
16. sep 2024

@linduskus veľa záleží od postavy ja som vysoká a áno mám aj kilá navyše ale kebyže napr stojím pri svojej švagrinej ktorá má menej kíl tak by si povedala že ona váži viac.
Môžeš mať veľa svalovej hmoty a to je dobre. Skôr choď týmto smerom a cvič.
Čo sa nejakej diety týka tak v tvojom veku a ani v žiadnom inom určite neodporúčam ketodietu je to čistý hnus a len ti pokazí metabolizmus.
A určite nepozeraj na to čo si o tebe myslia iný, ty musíš byť so sebou spokojná a ty budeš so sebou žiť celý život na názoroch iných absolútne nezáleží.

selenka7
16. sep 2024

pozri tu, toto je len jeden z prikladov, ako vahu ovplyvni pomer tuku a svalov:

snowflakenel
16. sep 2024

Presne tak. Ako pise selenka7. Moja.sestra sportuje, ma.vyrysovani peknu postavu, ziaden extrem a vyzera lepsie,,stihlejsoe ako ja ktora nesportujem. Pritom ja mam,o,7 kg menej ako ona. Len ja som viac tukova......

maryetta
16. sep 2024

Tvoje telo je este vo vyvoji. Este sa ti zmeni postava.
Urcite nie ziadne diety. Ja som bola taka “sprostá” v 15-tke a som si tak akurat “dorazila” zaludok a problemy mam do teraz.

linduskus
autor
16. sep 2024

dakujem vsetkym

linduskus
autor
16. sep 2024

ono rodičia odo mňa chcu aby som schudla i ked hovoria že na tolko nevyzeram tak hovoria že váha ma pravdu a podla kil som tlsta a mala by som schudnut aspon 15 kg...ale cele okolie hovori ze niesom tlsta a ani dr mi nepovedala nic o chudnuti

rozculena
16. sep 2024

@linduskus prepáč,ale tvoji rodičia nie sú normálni....

cimage
16. sep 2024

A co ti rodicia navrhli? Ako mas schudnut? Oni ti maju byt prikladom a viest ta k zdravemu stravovaniu. Mozno staci len upravit porcie, alebo vynechat smazene, sladke jedla. Urcite neprestan jest, lebo z toho budes mat zdravotne problemy.