Neviem sa nakopnúť opäť k chudnutiu

16. mar 2023

Som ten prípad, čo musí po tehotenstve zhadzovať 20+ kg. Som 8 mesiacov po treťom pôrode a neviem sa nakopnúť. Mám zo seba už depresie, ale každý deň to úplne do....a natlačím sa všetkým možným. Kojím a papám za troch veru. Ako sa konečne naštartovať ???

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamlicek
16. mar 2023

Mozno pre nieco prepadas roznym chutiam, mohla by si napisat ako priblizne vyzera tvoj den, co sa tyka jedenia? Zaklad je podla mna naranajkovat sa, osobne mam najvacsi prijem do nejakej jednej, ranajky, desiata a obed a potom uz tak light 🙂

nnnuuunnn
16. mar 2023

A akú máš váhu a výšku?

terry658
16. mar 2023

Základ je mať dobrý spankový režim, čo pri malých deťoch ide ťažko. Takže pekne šup o osmej spať s deťmi. Jedlo si nachystaj do krabičiek večer pred spaním. Nezabudni si trošku pridať príjem, lebo kojíš. Určite neísť do nezmyselného deficitu. A posledná vec je vyplniť voľný čas aj niečím čo ťa baví, aby si po jedle nesiahala preto, že za deň nezaziješ nič čo ťa napĺňa a nie do toho sa telka a seriály nerátajú.

kubkovamama
16. mar 2023

Na začiatok stačí nepapat za troch. Stačí za seba samu. 😉 Pri 3 deťoch verím,že pohybu máš dosť (tiež mám 3-4), ale postupne treba pridať cielené cvičenie. Jesť tak aby si si vybudovala zdravý životný štýl,nie diéty. Kaloricky deficit vieš mať aj so stravou z bežných surovín.

sprjuska
16. mar 2023

Ja som pri oboch detoch v tehu pribrala 24kg, po prvom pôrode som schudla na pôvodnú vahu zhruba za 9 mesiacov, no po druhom ( rodila som po 5tivh rokoch) to už vôbec nešlo dole, skôr naopak.. prvé tri mesiace som schudla z 84 na 76 a potom som sa tak drzala, kojila som veľa ale aj som si vela dopriala... jedného dňa som sa len tak zaťala, zacala som sa stravovať podla 28mičky od Macingovej a za tých 28 dní som zhodila asi 8kg, ale teda uplne som vylúčila sladkosti ..potom som si dala ešte jednu 28micku, ale už nie takú prísnu a teraz už viac ako pol roka jem normálne, ale nemám sladkosti( kde tu si dám kindercokoladku alebo niečo malé) a nejem pecivo a celkom si držím predtehotensku váhu 🙂 čiže za mňa sa jedneho dňa zobudiť a zaťať sa 🙂 to bola moja prvá diéta v živote a podarilo sa 🙂

evka258
16. mar 2023

@sprjuska tu Macingovu by som aj skusila, ale pri dnesnych cenach ovocia a zeleniny :(

svetlonos
16. mar 2023

@evka258
chapem, ale co das dnes za ovocie zeleninu, das neskor za lieky. Da sa setrit na mnohom ale na normalnej strave radsej nie.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. mar 2023

@kamlicek snažím sa stihnúť raňajky do tej 9:30. Zväčša cottage, alebo vajcia, alebo šunka -syr s pečivom (cca 30g bielkovín). Obed taký bežný aj s polievkou (cca 40g bielkovín). Medzitým dve kávy s mliekom. No a poobede už začínam snoriť sladké a vyjedať kadečo nezmyselné.

autor
16. mar 2023

@nnnuuunnn 166m a 90 kg. Od pôrodu som pribrala 5kg. Pred tehotenstvom som mala 66kg.

autor
16. mar 2023

@terry658 áno ja mám zlý režim. Keď konečne zaspí aj posledné dieťatko, som celá happy, že som "sama". Tak som hore aj do polnoci. Ale ležím na gauči 😀, klasika manžel,telka, internet...V noci x krát kojím a nebývam ráno vyspatá. Vstávam 6:30. Cez deň klasika nikdy nekončiaca, deti, domácnosť.

autor
16. mar 2023

@kittykat22 toto mi sadlo. Ja akoby mám už blok že furt dookola chudnem a už sa obávam, že či to nie je len ďalší pokus ( moje posledné chudnutie po druhom pôrode bolo 10 mesiacov na kalorickych tabuľkách, zhodila som 24 kíl). Musím si nejako opäť uveriť. A ďakujem ti ❤️

autor
16. mar 2023

@sprjuska ja by som macingovu nezvládla. Nemám ju síce naštudovanú, poznám len pár receptov, ale tie sú s minimom bielkovín a ja by som umrela hladom, poznám sa.

autor
16. mar 2023

@svetlonos plne s tebou súhlasím.

autor
16. mar 2023

Ten môj apetít stúpa akoby s dennou hodinou. Možno zajedám to, že vlastne chcem, aby mi už padla, ale nepadne 😂. No ale neviem ako by sa tento môj pocit dal riešiť.

terry658
16. mar 2023

Ja som to robila tak isto a pribrala som 20 kg. Mne pomohol len upravený režim a viac spánku. Akonáhle som bola hore dlhšie tak kilá išli hore.
Estetika a výzor sú v pyramíde potrieb veľmi vysoko. Najskôr musíš uspokojiť základné potreby ako spánok, kvalitné jedlo, sex, oddych, pohyb. A potom sa zameriavať len na samotné zlepšenie vzhľadu. Ak sa nepostaráš o základné potreby tak budeš v bludnom kruhu priberania a chudnutia.

savanna
16. mar 2023

To sladke je navyk. Ja by som na tvojom mieste povyhazdovala vsetko sladke, co doma mam a dala si stopku so sladkym uplne. Par dni je to tazke, ale potom si uz mozog zvykne a uz mu cukor tolko nechyba, po par tyzdnoch vobec - odskusane na sebe, i ked momentalne som tiez vo faze, kedy potrebujem cukor tiez vysadit 😀. Ale ja to mam tak, ze na jar a v lete mi to sladke az tak nechyba, dokazem energiu cerpat skor zo svetla a z prirody a viem potiahnut aj cele tyzdne bez sladkeho. Jesen a zima su horsie, cize pre mna teraz uz prichadza lepsie obdobie 🙂

zorkahorka
16. mar 2023

Zistujem, ze najlepsie je ist skoro spať. Potom nemas tolko hriesnych myslienok na jedlo 😀
znizuj postupne porcie jedal, zniz sladke na mimimum (vsetko sladke z domu vyhod) a skus rychlu chodzu - to das aj s kocikom po dedine 😀 alebo ak ma byt kto s detmi, behavaj. Minuly rok som vydrzala takmer 3 mesiace po pol hodinne 4 km a citila som to na sebe.

svetlonos
16. mar 2023

Autorka,
citm ze mas tiez uplne debilny rezim. Byt hore do pol no i mozes byt ked schudnes. Ten spanok fakt robi divy v chudnuti. Vypi aspom 2,5 l vody denne. Naser sa a zacni rusit zle jedla. apriklad vecer si urob uharkivy salat- qpl oliv oleja , sol korenie, trosku octu/ citronu. Namiesto cokolady.
Moja optymalna vaha - citim sa dobre, je 60 kg (175cm) Postupne som mala 65 kg na zaciatku prveho tehu. Rodit som isla so 78 kg. Po porode som sice schudla ale pat mesia ov neskor znova pribrala na 75. Trvalo mi 3 mesiace aby som schudla 1 kg!
Tiez som ponocovala, dlllho kojila, od pol noci do rana 3-4 krat. O 23:00 bola moja "sladkost" pravidelna - slanina s chlebom, taka fajna mastna udena.
Uz ked som potom prestala kojit skoro ( len vecer raz), som sa nastvala a zatala.
Ziadna slanina, viac zeleniny, tanier porciu rozdelila na stvrtiny- 1/4 zelenina, 2/4 priloha, 4/4 salat 4/4 maso ci ryba alebo namiesto toho viac zeleniny ci salatu. Obmedzila som pecivo, vylucila uplne maskrty ako kroasanty, sisky a pod. Mne velmi pomohol covid- prestali mi chutit sladke. Z minulosti ma mnohy definuju ako tu, co zjedla na dve posedenia pohar nutely - ten velky! Alebo vlastne zozrala... 300g milka padla za obet naraz bez problemov. Vtedy som si to mohla dovolit - pred 33jkou, nepriberala som z toho 😁 bez sportu.
Proste nejedla som sladke, prestala kupovat aj slane, ziadny coly a slake vody, caj bez cukru, znizila sacharidy. A hlavne - mesiac som chodila spavat s malym 😁 na obed aj vecer uz o 19-20:00 az o rana. Ta voda je denne tiez dolezita. Namiesto cokolady zjedz mrkvu/ uhorku. Nechuti? Nevadi, zjedz aj tak. Z macingicej ai var jedla, ktore ti chutia a tie nezdrave maskrty nahrad fakt zekeninou, kludne aj cviklou, mrkvovy salat, struhane jablko. Banany a hrozno maju vela cukru, bobuloviny su najlepsie.
To stale hovorim bez sportu, jediny moj sport he vyst bac4 poschodie, nemame vytah 😁 A potom som fakt chudnut zacala lepsie. Najlepsie vsak po uplnom skonceni kojenia.
Drzim ti palce.

evka258
17. mar 2023

@svetlonos velka pravda ;(