Chapete? Clovek chudne cely rok ( -23kg) a pridu sviatky a ja si tu pojedam masarykovo cukrovi, kosicky, linecke a citim sa neskutocne previnilo, je mi zo seba tazko a citim vnutorny hnev, ze som zlyhala a som slaba, neodolam
Ano je to par dni, ano su to vianoce 1x v roku ale ten pocit viny a hnevu na samu seba ma nici
Ako to riesite vy?
Všetko s mierou. Síce nemusím chudnúť lebo mám genetiku špičkovú ale vadilo by mi keby sa neviem kontrolovať 🥹 žena ma nejako vyzerať 🫠
ak by som mala takéto stavy, doma by som to jednoducho nemala…
asi je najlepšie dať tie sladkosti bokom, niekde mimo očí, dosahu... a vydržať do toho 1. januára, kedy je už taká tá "poďme cvičiť" nálada :D
Ja zase tomuto prejedaniu nerozumiem. Najem sa normálne ako v iný deň a neládujem do seba jedno cez druhé, kým nejdem prasknúť.
každý den si dám na olovrant niečo malé sladké , kusok vianočky k čaju , koláč k čaju a potom je to v pohode,
Tak, ze najprv zjem normalne jedlo, trochu viac zeleniny ako obycajne, a potom si ku kave dam na tanierik par kolacikov.
A inak nesedim na gauci pred telkou, ale snazim sa zamestnat. Ak by som len tak sedela, tak by som toho pojedla urcite viac 🙂
Ja sa neobmedzujem,ale jem s mierou,neprejedam sa. Nemaj vycitky ved hadam nepriberiea 5kg. Snaz sa aj hybat a bude dobre
Ja to tak mam tiež schudla som22kg a určite budem mať už o 2kg viac. Zo začiatku som mala neskutočne výčitky ale kašlem nato. Jem co chcem aj koľko chcem. V januári nabehnem na starý systém a hotovo. Bude to ťažké ale zvyknem si tak ako aj predtým. Len si uži Vianoce a bez vycitiek
@biba_18 nebyvam sama nechcem a nebudem obmedzovat ostatnych clenov rodiny
@fruitys cvicim stale
@domka222 nepovedala som ze do seba ladujem kym neprasknem
@marca12 cvicim aj cez tieto sviatocne dni
@060106 och dakujem
Však to netvrdím o tebe,že to robíš
tak potom menej tých koláčov a sladkostí pre všetkých…
Boze tak si dopraj ale s mierom nie ? Nik Ti nekaze hadzat jak do suda. Lebo to tak uplne znie zo statusu.
A ked si das ked mas chut tak co, svet za zruti? Priberes 5-10kg za tych par dni? Nie
Klud a uzi si sviatky
Vsetko mas v hlave
Ja sa tiez neladujem lebo som chora ( myslim chronicky, traviaci trakt) a musim si davat pozor aby som sa nedostala do nemocnice skrz prejedacky. Nerucam sa z toho. Tvoj pripad je stale super, ak mas zdravie tak mas vsetko
Načo ješ jedla z ktorých sa cítiš zle?
@biba_18 pecie to mamka a babka, recepty atd nebudem narusat tradicie a zvyky
Nejedz 10 koláčov, ale 5, necvic polhodinu, ale 40 minút. A hlavne sa nestresuj, aj keby si pár kíl pribrala, tak ich v januári pri normálnom stravovaní zhodis. Svet sa nezrúti, ak priberes 3 kilá. Dôležitý je dlhodobý proces.
@alex49 byciklukem 20km denne
Nie, nechápem vianočné prežieračky. Toto som zažívala ako dieťa a ja odmietam zo seba robiť prasiatko. Nepečiem presne preto, že nechceme byť tlstí a chorí. Ani neobjednávam ani nekupujem. Jeme ovocie, oriešky. Teta mi poslala kartón koláčov, skončil v mrazničke pre návštevy. A keď tak si dám 1 ks na návšteve. Zvyky a tradície budeš mať také, aké si urobíš.
Udrziavat zvyky a tradicie je pekne, ale pokial aj dávajú zmysel. Ked babka a mamka piekla 20 druhov kolacov, lebo bol taký zvyk, to neznamená, ze budem aj ja. Kedysi boli vianoce vynimocne, kedze bola chudoba, tak si dopriať cez tie sviatky. Dnes si myslím, ze to uz tak nie je. Ani nepracujeme tazko na poli a pod.
Super, ze sa hybes, len pokracuj 🙂 o chvíľu to zjete a bude po vycitkach 🙈 dopraj si v miere, ale pridaj aj na zdravej strave, ovoci ci zelenine, nech sa to aspon trochu vyvazi . A uzi si sviatky
Nevyčítaj si, dopraj si, no s mierou. Ak športujes denne, tak pár koláčikov ti až tak neublíži, len váha bude pár dní stáť na mieste. Maj vždy poruke nakrájané ovocie, a keď si dáš koláč, daj si k nemu aj ovocie a zasýti ťa to.
Ja sa tiež neviem krotiť, najmä teraz keď vypekam, plním, dávam hotové do krabíc, a potom len chodím vyjedat ako taká......... A potom sa sama na seba hnevám aká som sprostá 🫣
Mám to na háku. Po troch králoch držím diétu ak priberiem :D
Vsak si nedaj?
Neobmedzuj ostatnych clenov ale obmedz seba? A teda Vianoce su v utorok, tak neviem preco to jes uz teraz...🙄
Places, ze to zjes a potom sa obhajujes ako kazdy den cvicis.. no vo ti mam zatlieskat?
Ja si dam oplatky, rohlicky a linecke.. nic ine nemame nachystane
Jem ako kyselina a to doslova, som mega závislá na sladkom a nemienim sa obmedzovať, po novom roku sa potom spamatam 😉, keď mám chuť na 30 koláčov denne tak ich zjem a potom postupne zhodim vianočné kila
Ja som schudla tento rok 14 kg a teda ja som si to nastavila na Vianoce tak , aby som si aj dopriala, ale nepreháňala. Momentálne nemôžem cvičiť lebo som na ATB, ale dala som si limit na koláče 2 ks denne a tieto Vianoce bez alkoholu (aj tak som na ATB). Na raňajky si od víkendu dávam viac zeleniny a viac bielkovín, prechádzka samozrejmosť. Koláčiky som dala mimo zorného poľa, aby mi nepadala na ne chuť.
Tak za ten rok, čo chudneš by si mala byť nastavená od - do, či? ... ja tiež cca rok chudnem, dala som to na želanú váhu, no ja som si za ten rok preprogramovala aj stravu ... dám si, čo by nie ... no netlačím do seba "do bezvedomia" len preto, že sú Vianoce ... v hlave to máš, to treba preprogramovať ... nie je Ti ľúto, že sa rok trápiš a teraz, len preto, že sú Vianoce, sa takto opustíš? ... aký to chudnutie má potom zmysel?
Doprajem si. :D