Neuvedomovanie si obezity

11. jan 2023

Som tučná, fakt obézna, ale ja sa tak nevidím. Viem o tom, ze ma to obmedzuje v pohybe, alebo výbere šiat, ale inak sa vidím v zrkadle ako nie až tak tučná, pritom na fotkách som fakt asi 120 kg..napuchnutá, obrovská.. Neviete preco to tak je, ze sa nevidim reálne?

daniela2202
11. jan 2023

Nechceš sa vzdať svojho pohodlia, preto sa vidíš ok.

simona20201309
11. jan 2023

Podľa mňa sa každý vidí reálne tučný až na fotkach. V zrkadle sme na seba zvyknutí, neobzerame sa na seba toľko, a už vôbec nie, keď nie sme so sebou spokojni.
Inak mňa stále udivovalo, ako dokážu ľudia žiť s takou nadváhou. Moja maximálna dosiahnutá váha bola o 40kg menej ako máš ty a to som už fucala ako slon. Zadychavala som sa aj pri rozpravani.
Odporúčam ti, aby si si dala svoje fotografie všade, nech máš motiváciu.

simona20201309
11. jan 2023

Ak chceš, môžeš mi napísať správu a môžem tu s chudnutim poradiť, ak by si mala záujem. Nie som odborník, ale dlho som sa s nadváhou trápila a skúsila som kadečo.

zuzinka888
11. jan 2023

Ju to" porucha mozgu" alebo ako to nazvat. Mozog vnina to co mu vsugerujes. Npr.anorekticky sa vidia tucne a oritom su len kost a koza. Davno bol o tom dokument. Dali pred dievcata kreslene obrazky postav podla % tuku a mali si ukazat aku postavu maju. Vzdy vyberali tucne obrazky. Oni sa naozaj vidia tucne aj v zrkadle aj na fotke. Ty mozno vidis svoj sexepil a ten sa neda odvazit. Vela zien z nadvahou posoby sexi a nsopak.

loliku
11. jan 2023

Minule som o tom citala, ze proste sa vidime v zrkadle ze sme krajsi, lebo sme si uz na seba zvykli, aj na seba v tom zrkadle ktore mame doma 🙃 proste je tam urcite svetlo, somariny okolo toho. .. napr. kolkokrat sa stane ze doma sa pozrem , a este si poviem ze celkom vyzeram a potom kdesi v meste sa zahladnem v inom zrkadle a pridem si čudna - ina.

cervenaruza123
11. jan 2023

Vela robi aj typ postavy, niekto ma 20kg nadvahu, ale dobre rozmiestneny tuk alebo na niektorych miestach pevne svaly, tak posobi chudsie. A niekto ma 10kg nadvahu, ale je zavodneny, opuchnuty, nepevny, tak vyzera akoby mal ovela vyssiu nadvahu.
No a ja si myslim, ze sa nevidime tak casto ako vidime inych a preto mozgu dlhsie trva, kym si na telesne zmeny zvykne. Na fotkach ci v zrkadle sa vidim obcas, moj mozog ma viac mojich obrazov z minulosti, ked som bola dieta, stihla. Potom sa stava aj to, ze ked bol niekto dlhsie obezny a schudol, vzdy sa vnima ako tucny.
No a dalsia vec... Niekedy clovek sa niekde zazrie a povie si, ze len teraz vyzera tak zle. Ze blbo stal, nechce sa mu verit, ze by tak zle vyzeral. Tak mozog si to upravi, ze to bolo len chvilkove, ale vyzeram lepsie. Celkovo je podla mna dost tazke sa realne vnimat, nevidime sa ako celok takmer vobec, len obcas odraz v zrkadle. Mozno by sme sa ani nespoznali, keby sme si sli oproti na ulici 😀

lasoli
12. jan 2023

tak sa pozeraj viacej na fotky ako do zrkadla.Ale zasa ak sa tak citis dobre,a nemas zdrabitne problemy tak neries to tak,

barborachors
12. jan 2023

Jedlo ti spôsobuje potešenie a asi si aj závislá od jedla. Preto to nevidíš. Obezita je velakrat psychicky problem.

martul
12. jan 2023

nechceš si to priznať, lebo realita by bola krutá a nepríjemná, tvoj mozog sa tak nastavil a obrnil.
To uvedomenie si toho ako vyzeráš je prvý úspešný krok k tomu, aby si s tým začala niečo robiť. Zatiaľ je to zbytočné.

stanulienkat
12. jan 2023

Vacsina tucnych sa tak nevnima.

loliku
13. jan 2023

Ja som si este nejaky cas do kabinky brala veci s,xs ako pred detmi 🙈 v kabinke som si ich natiahla do pol nohy a nechapala 🤣 ma to ten mozog nejak ulozene ze sa vidime lepsie, ako ked sme mali dajme tomu 20, boli stihlejsie....ono autorka je zas lepsie ked sa vidis krajsie, ako by si bola opacny pripad a videla sa skareda, niektore zeny to tak maju, a ze sa "neznasaju" alebo neznasaju pohlad na seba... skus malimi krocikmi, alebo ak sa ti da niekoho si nazaciatok najst, su aj zenske fitka s trenerkou, alebo vseliake tie zumby, lebo ja som tiez taka ze doma sa mi nechce, raz ked mas niekde termin tak sa tam uz skor dokopnes ist cvicit, drzim prsty