Neúspešné chudnutie

klaudi2808
11. apr 2022

Ahojte dievčatá.
Som už 4 mesiace po druhom pôrode ale kilá navyše so sebou ťahám už od prvého. Prečítala som si kopec diskusii, rád a článkov o chudnutí a odhodlaná som začala. Stiahla som si kalorické tabuľky, vyradila pečivo, sladké nápoje a všeobecne sladkosti, jem 3x denne.. Na cvičenie mi neostáva čas ale snažím sa všade chodiť pešo. Takto to držím už viac ako mesiac a pri vážení mi váha ukázala ďalšie kilo navyše. Poraďte prosím ako ste schudli vy lebo už som naozaj zúfalá 🙈

pribinak
11. apr 2022

@klaudi2808 malo ješ, telo si robí zásoby. Jedz 5x denne ale sleduj čo. Si ešte krátko po pôrode, aj to môže byt príčina

janinka007
11. apr 2022

Môžeš jest co chceš, ale dôležitý je kaloricky deficit. Máš dobre nastavene tabuľky, vážiš si všetko jedlo na gram a zapisuješ?

klaudi2808
autor
11. apr 2022

@janinka007 Áno vážim. Teda okrem zeleniny keď si robím šaláty tam to dám od oka lebo to mi nepríde tak dôležité či som toho kalerábu alebo šalátu zjedla 50 alebo 70g

caroline_
12. apr 2022

@pribinak tomuto inac nerozumiem, ako to vlastne je, ked je málo tak by mala byt v kalorickom deficite, ci? Lebo niekto tvrdi tak,niekto tak. Tak bud si robi telo zasoby,alebo chudne, tak ako to je spravne? :D

stanik_67
12. apr 2022

tak mas zrejme zle nastaveny prijem, bud ho prekracujes alebo nieco nefunguje, a napriklad u mna nebolo potrebne vylucit ani pecivo ani sladke, pretoze to vsetko sa da do tych kalorickych tabuliek zapisat aby si videla kolko kcal si uz prijala 🙂

snezienkaaa82
12. apr 2022

Spomalený, metabizmus dietami

ckocka
12. apr 2022

@pribinak To ale stále znamená že musí zaznamenať úbytok váhy, nie pribrať.

akinom0077
12. apr 2022

@klaudi2808 Hned prva chyba 3x denne jedlo, aspon 5x a mensie porcie. Toto je zaklad!
Potom ako bod dva je samozrejme dolezite co jes, vysadenia peciva a sladkeho je dobra volba…
a po tretie je pohyb.
Zaklad je bod jedna pravidelna strava ani nemusis kaloricke tabulky skor davaj pozor aby si kazde 2-3 hodiny s pravidelnostou nieco zjedla a samozrejme pitny rezim

akinom0077
12. apr 2022

@akinom0077 Funguje to na 1000% , niektori ludia absolutne nepochopia ze 2-3x denne ked budu jest budu akurat tak priberat… pretoze telo si uklada… Taktiez zalezi kedy chodis spat a mat velku pauzu medzi poslednym jedlom dna a ranajkami dalsi den ani to neni dobre…. absolutne vobec

ckocka
12. apr 2022

Je úplne jedno koľkokrát za deň budeš jesť ak ti to vyhovuje, jediné čo ovplyvní váhu je celkový kalorický príjem.

katie253
12. apr 2022

@klaudi2808 dôležité je či aj kojíš, ak áno, tak paradox je, že vtedy treba prijať viac kalórií, pretože telo je hladné a preto si telo ukladá. Kojením sa tiež spaľujú kalórie. Koľko máš teraz kalorickými príjem v kalóriách?

janinka007
12. apr 2022

@akinom0077 roky jem 2x denne a predstav si, že nepriberám. A to mávam posledné plnohodnotné jedlo väčšinou obed.

akinom0077
12. apr 2022

@janinka007 velmi nezdravy sposob stravovania … len tak dalej

nikha2809
12. apr 2022

@akinom0077 ja jem 3x denne a od januára mám dole 9kg.Kazdemu to vyhovuje inak, ja potrebujem 3x denne poriadne jedlo a nie celý deň po troche zobkat.Ja si skôr myslím že zle nastavený príjem.Alebo si nezapisuje všetko.Ved len taký olej pod mäso,káva do mlieka a nakopi sa to.

luccija
12. apr 2022

@janinka007 a to v tých 2 jedlách máš všetko?bielkoviny, ovocie, zeleninu neklesne Ti cukor od poobedia, celú noc?
Či myslíš 2 veľké jedla a pomedzi to drobnosti jogurt, ovocie.

luccija
12. apr 2022

@klaudi2808 stačí, že namiesto pečiva si dáš na raňajky vločky, ovocie, oriešky a máš príjem vyšší ako z kúsku chleba a šunky.
Tam závaži každý osladený jogurt, banán, hrozno plne cukru...či tučný syr.radsej sa odmeraj a nesleduj váhu Stačí menzes a máš kilo aj pol viac.

fantinka
12. apr 2022

Suhlasim, ze 2x denne je malo. Ja som tak pribrala 2kila a to som nepribrala nikdy, ked som jedla stale, ale male porcie 😂 dolezite je 5x denne, vela vody, cvicit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klaudi2808
autor
12. apr 2022

@stanik_67 Ako sa to dá že sú zle nastavené ? Vlastné som si tam nastavila len aktuálnu a cieľovú hmotnosť a podľa toho mi vypočítalo príjem samo. Či ešte niečo tam treba ? 🙂

janinka007
12. apr 2022

@luccija bežné ranajky a klasický meničkový obed. Ovocie jem zriedkakedy a tak isto aj jogurty. Nejaký orech na desiatu, aj to nie pravidelne a navečer platok syra, alebo šunky, ale aj to len obcas. A energie mám za troch.

klaudi2808
autor
12. apr 2022

@katie253 nekojim. V kalóriách neviem v kJ okolo 4000 denne a tabuľky mi vypočítali že by som mala prijať 5000.

kotvickaa
12. apr 2022
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

Pokojne mozes jest 3-6x denne podla toho ako ti to vyhovuje. 5 mensich porcii uz davno neplati, kedze aj v nich mozes zjest viac ako by mal byt tvoj denny prijem.Dalsia vec vobec nemusis vyradovat pecivo, kedze potom sa ti moze stat ze jeho zaradenim naspät znovu priberies. Moji klienti jedia pecivo uplne v pohode aj k veceri a chudnu tiez....Kaloricke tabulky sa same nastavia zle v 90% pripadov, v pripade chudnutia casto aj pod hodnoty bazalneho metabolizmu. Vtedy telo zvykne ukladat :-/

lucifuk212
12. apr 2022

@klaudi2808 kaloricke tabulky nepocitaju spravne prijem. Nahod si udaje tuto, mne sa tato kalkulacka osvedcila najlepsie. https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka

sense
12. apr 2022

@akinom0077 je úplne jedno či zje 1800 kcal v jednom, troch ci šiestich jedlach
Keby je to tak ako píšeš tak by ľudia pri IF nechudli

mimer
12. apr 2022

Ja odporucam schudnisdave ...sice si musis varit,vazit a mala som co robit pri jednom dietati,domacnosti,praci,no za mesiac to islo pekne dole. Teraz uz maju novinky,ze.to iste jedlo si mozes aj na dva dni urobit...urcite sa to s nimi naucis a potom uz sama budes vediet kolko a pod... 🙂

janinka007
12. apr 2022

@akinom0077 Dík. Mam 52 a som na tom lepšie ako ooovela mladšie ročníky. Kondične, fyzicky strcim do vrecka kade koho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikha2809
12. apr 2022

@klaudi2808 ešte treba nastaviť režim.Odporucam pridať sa do skupiny cesta k mojej premene máš tam podrobný návod na nastavenie tabuliek

ckocka
12. apr 2022

Keby si mala príjem 4000kJ denne tak markantne chudneš a bola by si stále hladná.. Niekde robíš chybu.