Nemôžem schudnúť pre nerovnováhu hormónov, čo s tým?

otavova
2. júl 2019

Ahojte maminy poradite prosim?od malicka mam nadvahu no vzdy som nejake tie kila zhodila zase nabrala,,po porode som schudla 17kg,,od porodu mam problemy stym ze nedostavam MS,rozhadzane hormony,stitnu nemam,,cca pol roka sa snazim zdravo stravovat ziadne sladkosti,pecivo obmedzujem sem tam celozrrne,p8jem vela vody ,stravujem sa cca 3krat denne,pohyb mam dost v praci kde robim na smeny ,,prosim viete poradit ze ako ist proti hormonom aby som schudla aspon zopar kil😖necitim sa takto dobre mam dost vysoku nadvahu dakujem za odpovede

anna_maria1
2. júl 2019

@otavova ked nemas stitnu zlazu, tak to pojde tazko. Myslim, ze pokial sa stravujes tak ako pises a ked mas dostatok pohybu, tak musis byt len trpezliva. A mozno sem-tam skusit aj nejaky sport, beh, korcule, atd.

pininka1
2. júl 2019

@anna_maria1 ja myslím že to myslela tak,že nemá problémy so štítnou žľazou.

mondolina
2. júl 2019

@otavova
Stravovať sa 3 x za deň je málo.

janinka007
2. júl 2019

málo ješ a telo si ukladá do zásob z toho mála, čo mu dopraješ

otavova
autor
2. júl 2019

Nie nemam štitnu ,moj problem su hormony😖

simca06022011
2. júl 2019

@janinka007 ako vieš, ze to čo zje 3x denne je málo?

simca06022011
2. júl 2019

@otavova skus šport, ja mám tie, rozhodene hormóny, k tomu som si vylepšila achilovku cize nepobeham toho veľa, aké už som začala... Jednak pohybom človek spali energiu ale vraj aj na hormóny to má vplyv. Ono ak aj váha nepojde dole hneď, tak aspoň pribudne svalovej hmoty a bazalny metabolizmus sa zvýši.

pumi21
2. júl 2019

@otavova ako myslíš hormóny? Treba si vypočítať kalorický príjem.

tenerifka
2. júl 2019

@otavova nemas PCO? Vtedy je nadvaha, vysoky testosteron a nerovnovaha v dalsich hormonoch. Robili ti rozbor krvi+hormonalny profil? Ak nie, zacala by som tam, pri PCO byva casto aj rezistencia na inzulin a rozne ine problemy. Ak bude fakt problem v hormonoch, po nasadeni liecby a konzultacii s dietologom by sa to malo upravit, ak budes ok, tak nasadit dietu skonzultovanu s odbornikom. Ak mas vsetky vysledky ok a si zdrava, z vlastnej skusenosti ti poradim na nastartovanie metabolizmu 2-dñovu hladovku len o vode(vypit cca 2-3 vody denne), a nasledne zacat jest primerane 3-krat denne s vynechanim sladkosti a bielej muky (zamerat sa na vajicka/ryby/zeleninu,+ nejake ovocie a strukoviny