Ahojte ja idem z váhy 92 s momentálne na 82 mo cca by som ísť na váhu 62... ale posledné 4meisace mi to stojí snažím sa velmi veľmi držať tu stravu no príde 16.00 - 18.00 toto si moje kritické hodiny a začnem žrať ako nepricetna.... ako sa motivovať? Viem ze vyzerám zle a stále si hovorím ved od zajtra začnem ja už začínam mať depresiu z toho ze to nezvládnem a som neschopná lebo neviem schudnut a každý večer sa nazeriem
Začni inak. Nedrž stravu, postupne meň životný štýl. Vtedy to naozaj vydržíš. Áno, bude to trvať dlhšie ale návyky ostanú do konca života 🙂. Napríklad pridaj si k bežnej strave misku zeleniny, miesto celej čokolády si daj len polku, postupne to všetko zameníš, zároveň nebudeš cítiť psychický tlak a tým pádom nepríde emočné zajedanie. A brať akýkoľvek krok vpred za posun. Môžeš zmeniť potraviny, miesto bieleho pečiva celozrnné, miesto bielej ryže hnedú,... nájdi si nové veci, ktoré môžeš vyskúšať, a fixuj sa na to, čo nové môžeš zjesť, nie, na to, čo "nemôžeš" 🙂
Čo znamená držať stravu?Koľko prijimas kcal,máš dostatok živín?
@monillia príjmam 1500kcal , 120g bielkovin
Schudla som 6kg. Veľakrát som sa snažila rôzne diéty a nejesť po 18:00 atď. Nikdy som to nedodržala a vždy o 20:00 som zjedla všetko možné. Teraz keď som schudla “tak veľa” som zistila, že pokiaľ máš cez deň bohatú stravu a si v kalorickou deficite, strava z ktorej sa naješ, nebudeš chcieť jesť večer - ak áno, daj si uhorky, paradajky - málo posoľ a hneď prejde hlad. Pravdepodobne nemáš “bohatú” stravu. Odporúčam si každý den dať niečo sladké, ale naozaj malo (kocku cokolady, nanuk ktorý má malo kalórií). Cez deň jesť veľa ovocia. A najväčšia porcia na obede by mala byť zelenina a k tomu nejaké kuracie mäso, ja si dávam aj zemiaky. Viem, aké je ťažké chudnutie, ale dôležité sú cm nie váha ☺️ veľa šťastia, pomaly ďalej zájdeš 💪
@monillia 169cm , 24r
Kludne si daj, ak mas chute, ale dojedaj sa zeleninou, ovocim...velmi pomaha, ak nebudes mat doma kaloricke jedla na zahriznutia vobec...ak si nervozna chod v ten kriticky cas von ..
Je to len pevna vola
Uvar si caj namiesto jedla