Nedarí sa mi schudnúť

6. jún 2022

Ahoj ženy, začala som chudnúť a začala som tým, že som vyradila veľa vecí z jedálnička, ako napr. sladené malinovky (Kofola, cola, džúsy), cukor, biele pečivo, sladkosti, slané pochutiny (chipsy), nekupujem polotovary, salámy, slaninu, klobásy...

Zaradila som veľa zeleniny a ovocia, zistila som, že mäso k životu moc nepotrebujem, dám si ho občas.

Ale nejak nevidím, že by som chudla. Robím niečo zle?

autor
6. jún 2022

Stravovanie vyzerá takto:
Raňajky - káva s mliekom bez cukru, banán alebo ovsená kaša s ovocím alebo jogurt
Desiata - nejaký druh ovocia
Obed - vždy zelenina a buď ryža s mäsom alebo zemiaky s mäsom, zapekané zemiaky so zeleninou
Večera - zeleninový tanier
Po 18:00 už nejem vôbec nič.

Možno tak 2 kg sú dole, ale moc to nejde.

bessie12
6. jún 2022

a nejaky pohyb mas ? Cvicis ?

autor
6. jún 2022

@bessie12 Pravidelne chodím na túry a doma cvičím podľa cvičení z YouTube alebo fitshaker

autor
6. jún 2022

Drepy, brušáky, teraz asi začnem aj behať

selena_luna
6. jún 2022

A ako dlho to robis?

autor
6. jún 2022

@selena_luna Mesiac

mandzula
6. jún 2022

Podľa toho, čo píšeš, že ješ, máš zrejme málo bielkovín.

hederamonstera
6. jún 2022

A este zalezi z akej vahy chces schudnut. Podla mna jes malo, telo potom nic nepusti, si v tzv. starvation mode (hladujes).

tyrkysova_kobyla
6. jún 2022

2 kg za aky cas, z akej vahy? Rychle chudnutie je zdrave. Mozno jes prilis malo a preto si telo uklada zasoby, odporucam stiahnut si appku kaloricke tabulky a tam si zapisovat prijem 🙂 v podstate nemusis pre chudnutie vyradit ziadnu potravinu, len jest rozumne a neprekrocit odporuceny prijem (byt v deficite), ale ani nejest malo

nini1978
6. jún 2022

@bessie12 3 dni🤣
Ale bez srandy..autorke- nepíšeš odkedy akurát si použila slovo "začala som chudnut"
Tak jednoznačne veľmi veľa ľudí čaká zázraky hneď a teraz a to tak proste nefunguje . Telo si musí zvyknúť na nový spôsob fungovania,musi pochopiť ,čo sa deje.
Keď ty čakáš úpenlivo hneď kilá dole a nejde to,ideš do stresu a telo bude robiť presne opak toho,čo ty od neho očakávas.
Takže...vyradila si sprostosti (cola,bublinky,cukor) a to je veľmi dobre.
Ale aj keď si myslíš,že ješ super,aj so zdravou stravou mozes kľudne priberať,lebo ide len a len o to,aby si mala vyšší kaloricky výdaj ako príjem
Tak asi tak.

andreasmola
6. jún 2022

Za mesiac 2 kg je dobré nechudni prilis rychlo potom je to nezdrave už…

ckocka
6. jún 2022

0,5kg za týždeň je ideálny rytmus chudnutia.

yoxinka
6. jún 2022

Šak si dala dole za mesiac 2kg, moje nervy, veď ideš super. Čo by si chcela, scchudnúť 10kg za mesiac či ako? 1-3kg mesačne pri plnohodnotnej vyváženej strave je super. Hlavne jedz!!! Lebo keď budeš jesť málo, telo začne ukladať a neschudneš, ale naopak. Stiahni si kalorické tabuľky, tam si všetko naklikaj a zisti, či ješ dosť, lebo mne sa to zdá aj málo z toho opisu. Závisí od toho, z akej váhy ideš, to je tiež faktor.

a_adamcova
6. jún 2022

1. Je rozdiel chudnúť zo 100 kg a je rozdiel chudnúť zo 60 kg .. nenapísala si tvoju hmotnosť, tá je veľmi dôležitá
2. Neriaď sa len váhou, svaly vážia viac ako tuk a rozmerovo sú menšie. Treba sa pomerať metrom, a riadiť sa podľa toho
3. To že napíšeš čo ješ, ešte nie je priamočiare. Podstatné je koľko. Vážiš si jednotlivé jedlá? Lebo tu 100kcal a tam 100 kcal a už to máš tam. Stiahni si kalorické tabuľky a zapisuj si čo ješ.
4. Máš vyrátaný bazálny metabolizmus? Skadiaľ vieš koľko kcal môžeš zjesť. Môže sa stať že ješ príliš málo ako to bolo vyššie spomenuté.
5. Silový tréning je super. Práve ten potrebuješ na to, aby ti ubúdal tuk a nie svaly.
6. Máš dostatočné množstvo bielkovín v strave? Pridaj si tvaroh do jedálnička, cottage syr a výrobky, ktoré obsahujú veľa bielkovín
7. 2kg za mesiac sú super .... tiež si nepribrala za mesiac, tak nemôžeš chcieť že za 1 mesiac ti to zíde dole
8. Beh sa pri vyššej váhe vôbec neodporúča, lebo si zničíš kolená a kĺby. Zaraď si chôdzu do denného programu. Urob denne aspoň 10 000 krokov, plus sem tam si odkrokuj pár kilometrov navyše. Chodiť vládzeš dlhšiu vzdialenosť ako bežať, takže spáliš viac pri menšej námahe, a menšom zaťažení kolien 🙂

bronik89
6. jún 2022

netreba zo stravy vysadzat "akoze nezdrave veci" treba jest s rozumom a do kalorickeho deficitu vtedy sa vaha hybe, telo potrebuje z kazdej potraviny volaco 🙂 a presne pokial mas nejaku vahu dlhodobo a nejde ti schudnut, treba znizit prijem a zvysit vydaj.

matusa_153
6. jún 2022

Ahoj už som si myslela že tento príspevok som napísala ja 😅 ale tiež som na tom rovnako.. vyradila som alkohol colu sladené nápoje sladkosti slané pochutiny (cipsi som vedela zjesť veľký balík za večer pri telke) slaninka saláma klobása to všetko som vyradila. Aj mastné jedla vyprážané. Snažím sa tak isto jesť viac zeleniny aj biele pečivo som vyradila a jem len fit chlebík tmavý ale len na raňajky. A za mesiac som schudla 4kg. Plus 3x týždenne silové tréningy v posilke. Tiež som si myslela že by som mohla schudnúť aj 7kg za mesiac ale najlepšie je chudnúť cca 4kg za mesiac. Takze dúfam že to pôjde ďalej. Ja som išla z váhy 92kg a mám 88kg teraz.

tatianna56
6. jún 2022

tak ale podla mna niekde bude chyba ked sa ta vaha nehybe ked si vysadila taketo tipy potravin a pravidelne sa hybes, reku nahodou stitna zlaza alebo nieco take? vies ta to moze tiez ovplyvnovat.

ivangeline
6. jún 2022

Presiel minimalne mesiac?

janasim
6. jún 2022

skus aspon par dni kaloricke tabulky,ja som si vypočitala denný príjem podla Michal Jozef Toth kalkulačky a po dlhej dobe skusania vselicoho to ide pekne dole

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
a_adamcova
6. jún 2022

@tatianna56 Štítna žľaza je len výhovorka ... áno človek ktorý má problémy s ňou má ťažšie chudnutie ale maximálne o 15% ....

hipuska
6. jún 2022

Kde by som našla viac info o kalorickych tabuľkách a metabolizmoch? Ako si ich vypočítať? To v kalorickych používate tie nahraté kalórie, či ako fungujete?

yoxinka
6. jún 2022

@hipuska
Pridaj sa do skupiny Cesta k mojej premene, tam sú všetky odpovede na tvoje otázky a baby, ktoré ti poradia.

janasim
6. jún 2022

@hipuska kalkulacka michal jozef toth,tam zadas udaje a vsetko ti to vypočíta

waggi
6. jún 2022

Do kalorickych tabuliek je potrebne aby si si zapisala vsetko ty, podla toho aky mas napriklad bazalny metabolizmus a celkovo pomer vyska, vaha, vek aktivity 🙂

selena_luna
6. jún 2022

Autorka, 2 kila za mesiac je podla mna vyborne tempo. To je pol kila za tyzden. Ono ano, da sa teoreticky schudnut aj 5 kil za tyzden, ale to je uplne neudrzatelne, taketo hladovkove chudnutie vedie k porucham prijmu potravy aj k jojo efektu. To je tyranie. Myslim ze takto opisane si to uchopila spravne, pridaj proteiny, bielkoviny su nenahraditelne pri chudnuti ( dlhy pocit sytosti, aj najlepsie vysledky) A cvicenie, treba sa hybat. Uspesna dieta je ale taka ktoru mozes drzat do konca zivota- teda nie ze toto konkretne vynecham, schudnem a potom toho zjem za misu. Ale ked si to nastavis tak, ze stravovanie zmenis aby ti to chutilo, tak pri diete vydrzis a vahu si udrzis. Drzim palce.

macikovaiveta
6. jún 2022

2 kg za mesiac je perfektne ✊

autor
6. jún 2022

Ďakujem pekne za povzbudenie. Meriam 176 a vážim 65. Nie som tučná, ale som dosť neforemná a nejedla som práve najzdravšie. Mám pneumatiky okolo bokov a na brušku. Mám docela široký pás (76cm v páse 🙁). To upravím jedine cvičením. Zistila som podľa kalorickej tabuľky, že mám málo vlákniny a bielkovín, zato veľa tukov a sacharidov a pritom sa snažím jesť fakt zdravo .

autor
6. jún 2022

Dnešný jedálniček:
Raňajky - káva s mliekom bez cukru, banán, termix
Desiata: melón, zelený čaj s lyžičkou medu
Obed - ryža so zeleninou (mrkva, kukurica, hrášok) a grilované kuracie mäso
Olovrant - mozzarella s jednou paradajkou, hrsť čučoriedok, mlieko s vločkami, čaj s lyžičkou medu
Večera - nejaká zelenina, čaj

hederamonstera
6. jún 2022

No pri takej vahe a vyske nemusis chudnut, skor sa teda zameraj na cvicenie, aby si spevnela