Nedarí sa mi schudnúť

15. okt 2023

Ahojte, potrebovala by som dat dole asi 5 kg. Avšak, vôbec sa mi nedarí. Prekročila som 40 rokov akoby sa všetko stoplo. Mam pocit, že priberam aj zo vzduchu. Nedá sa mi veľmi cvičiť, mám problém z kolenom. Cítim sa dosť zle, pleť sa mi pohoršila. Ako naštartovať metabolizmus? Kedysi 5 kg nebol žiaden problém.

zuzkaa1991
15. okt 2023

Zmenit životný styl k zdravšiemu....hlavne stravu zmenit ;)

jaja20
15. okt 2023

Ja mám už vysoko nad 40 a pri udržiavaní váhy mi pomáha intermitted fasting. Minimum je 8/16, ale väčšinou dodržiavam 7/17 alebo 6/18.

autor
15. okt 2023

@jaja20 presne som nad tým uvažovala, žeby som to skúsila. Tam ale teda, som čítala, že aj tak musí byť dodržaný aspoň 20% deficit pod tvoj odporúčaný príjem inak je to neúčinné. A este sa neviem dopátrať. Ráta sa káva s mliekom? Je povolená či nie? Ja mám ešte problém, že malo spím. Denné tak 5 hodin. Viac sa mi nedá

jaja20
15. okt 2023

Tam sa nerátajú žiadne kalórie,ja si dávam kľudne aj čokoládu,aj iné sladkosti, ale kávu a čaj pijem bez cukru. Spím tiež dosť málo,max.7 hodín. Veď skús aspoň mesiac a uvidíš, či ti tento spôsob stravovania bude vyhovovať. Nemáš čo stratiť, jedine kilá 🙂

autor
15. okt 2023

@jaja20 oki, vyskúšam. Ja mám ešte problém, že mne tých 16 hodin proste nevychádza. Pretože sa.mi nedá v praci jesť. Takže jem keď prídem domov o 15 a potom ráno o 6 pred prácou. Takže neviem ako toto vyriešiť

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja20
15. okt 2023

Ako to, že sa ti v práci nedá jesť? Veď musíte mať aspoň jednu prestávku. To si celé roky o hlade? Ale ak teda nie,tak začni kľudne až o tej 15 a jedz najneskôr do 21 hod.

janka_23
15. okt 2023

@kittykat22 a poznáš niekoho dobrého na zostavenie jedálnička?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_23
15. okt 2023

@kittykat22 dakujem, práve preto sa pýtam. Pretože veľa ponúka ten istý jedálniček pre každého a ešte chcú za to nehorázne peniaze. Už dlhšie nad tým uvažujem, takže skúsim pozrieť 🙂

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_23
15. okt 2023

@kittykat22 laktózu nemôžem ani ja 😄 a ak sa môžem.opytat koľko stal jedálniček?
Sledujem jednu babu na IG a ona tam dava co za celý deň je a má jedálniček od Totha, vyzerajú tie jedla naozaj zaujímavo.

vler
15. okt 2023

Skutocne potrebujes dat dole 5 kg? Aku mas vysku a vahu?
Tiez mam 45 a pozorujem ze musim makat a jest zdravo viac ako kedykolvek predtym a to len preto aby som sa udrzala na ten urovni kde som uz bola

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_23
15. okt 2023

@kittykat22 áno, tak nejako sa vola ta baba na IG 🙂 a ta Chodakowska ma nejakú stránku kde sa dá objednať jedálniček?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akvi
15. okt 2023

@janka_23 jedálniček za 100e mi príde teda dosť veľa. To už radšej si zaplatiť koučing od poradcu celostnej medicíny. Pretože ne/chudnutie súvisí s celkovým zdravím.

janka_23
15. okt 2023

@akvi vieš niekoho odporučiť? Aby som sa pozrela o com to je, ďakujem 🙂

akvi
15. okt 2023

@janka_23 napíšem ti do správy

janka_23
16. okt 2023

@akvi ďakujem 🙂

autor
16. okt 2023

@jaja20 dá, nedá. Začínam o 6, končím o 14. Som bez obednej prestávky, pretože potrebujem končiť o pol hodinu skôr. A v práci si akurát dám dajake ovocie. Nedá sa mi dajak jesť nad klávesnicou.
@vler mám 164 a 71kg. Tých 66 by bol pre mňa ideal

jaja20
16. okt 2023

Tak to môžeš dodržiavať od tej 15 do 21,ako som ti napísala. Vychádza to presne každé 3 hodiny.

autor
16. okt 2023

@jaja20 ďakujem, premyslim.a vyskúšam

jostiak
7. nov 2023

Najprv je potrebné zistiť, čo ješ...len tak sa to dá ťažko vyhodnotiť...kľúčová je strava, ale ani príjem nemôže byť priveľmi nízky, lebo potom telo v stres ukladá a ako sa hovorí priberáme aj z vody...mať dostatok bielkovín v strave...to je veľmi dôležité...
Kľúčové je zmenit stravovacie návyky, naučiť sa rozumieť svojmu telu...strava dostatočne nutrične vyvážená...

monulik007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz