Ahojte, potrebovala by som dat dole asi 5 kg. Avšak, vôbec sa mi nedarí. Prekročila som 40 rokov akoby sa všetko stoplo. Mam pocit, že priberam aj zo vzduchu. Nedá sa mi veľmi cvičiť, mám problém z kolenom. Cítim sa dosť zle, pleť sa mi pohoršila. Ako naštartovať metabolizmus? Kedysi 5 kg nebol žiaden problém.
Ja mám už vysoko nad 40 a pri udržiavaní váhy mi pomáha intermitted fasting. Minimum je 8/16, ale väčšinou dodržiavam 7/17 alebo 6/18.
@jaja20 presne som nad tým uvažovala, žeby som to skúsila. Tam ale teda, som čítala, že aj tak musí byť dodržaný aspoň 20% deficit pod tvoj odporúčaný príjem inak je to neúčinné. A este sa neviem dopátrať. Ráta sa káva s mliekom? Je povolená či nie? Ja mám ešte problém, že malo spím. Denné tak 5 hodin. Viac sa mi nedá
Tam sa nerátajú žiadne kalórie,ja si dávam kľudne aj čokoládu,aj iné sladkosti, ale kávu a čaj pijem bez cukru. Spím tiež dosť málo,max.7 hodín. Veď skús aspoň mesiac a uvidíš, či ti tento spôsob stravovania bude vyhovovať. Nemáš čo stratiť, jedine kilá 🙂
@jaja20 oki, vyskúšam. Ja mám ešte problém, že mne tých 16 hodin proste nevychádza. Pretože sa.mi nedá v praci jesť. Takže jem keď prídem domov o 15 a potom ráno o 6 pred prácou. Takže neviem ako toto vyriešiť
Ako to, že sa ti v práci nedá jesť? Veď musíte mať aspoň jednu prestávku. To si celé roky o hlade? Ale ak teda nie,tak začni kľudne až o tej 15 a jedz najneskôr do 21 hod.
@kittykat22 a poznáš niekoho dobrého na zostavenie jedálnička?
@kittykat22 dakujem, práve preto sa pýtam. Pretože veľa ponúka ten istý jedálniček pre každého a ešte chcú za to nehorázne peniaze. Už dlhšie nad tým uvažujem, takže skúsim pozrieť 🙂
@kittykat22 laktózu nemôžem ani ja 😄 a ak sa môžem.opytat koľko stal jedálniček?
Sledujem jednu babu na IG a ona tam dava co za celý deň je a má jedálniček od Totha, vyzerajú tie jedla naozaj zaujímavo.
Skutocne potrebujes dat dole 5 kg? Aku mas vysku a vahu?
Tiez mam 45 a pozorujem ze musim makat a jest zdravo viac ako kedykolvek predtym a to len preto aby som sa udrzala na ten urovni kde som uz bola
@kittykat22 áno, tak nejako sa vola ta baba na IG 🙂 a ta Chodakowska ma nejakú stránku kde sa dá objednať jedálniček?
Tak to môžeš dodržiavať od tej 15 do 21,ako som ti napísala. Vychádza to presne každé 3 hodiny.
@jaja20 ďakujem, premyslim.a vyskúšam
Najprv je potrebné zistiť, čo ješ...len tak sa to dá ťažko vyhodnotiť...kľúčová je strava, ale ani príjem nemôže byť priveľmi nízky, lebo potom telo v stres ukladá a ako sa hovorí priberáme aj z vody...mať dostatok bielkovín v strave...to je veľmi dôležité...
Kľúčové je zmenit stravovacie návyky, naučiť sa rozumieť svojmu telu...strava dostatočne nutrične vyvážená...
Zmenit životný styl k zdravšiemu....hlavne stravu zmenit ;)