Ahoj, chcem poradiť ohľadom chudnutia ..Viem že každá napíšete určite nejesť cvičiť no niektorým ľuďom to ide ťažšie a preto chcem poradiť s nejakým prípravkom,liekom na chudnutie keď aj na predpis potrebujem schudnúť mám 175 cm a vyše 100 kíl nedarí sa mi to zhodiť skúšam cvičenie diétu a nič nemám pevnú vôľu tak niekedy to pokaslem a dám si aj sladké a kašlem na cvičenie pár dní a potom zase .. :( čítala som o reductil,lindaxa, adipex atď jediné čo som sa dočítala že fungujú ale už sú stiahnuté s predaja a zakázané ..Prosím ak máte neaka skúsenosť s nejakým liekom ktorý pomohol alebo vás naštartoval poraďte čítala som aj o lipoxile presne neviem ...Či aj ten sa dá ešte zakúpiť a či pomáha? Ďakujem vopred za vašu pomoc ..Pekný večer prajem
Fiha, co tak si najst niekoho v okoli, co ti pomoze s jedalnickom a cvicenim? Lebo tatko neschudnes a nikto, kto sa do toho vyzna, ti nepovie, ze nemas jest
@alexandraalexandrova sama by som to lepsie nenapisala...excelentna odpoved, cista pravda.
@marcusko293
Ako napisala alexandraalexandrova...dovod tvojej nadvahy je niekde v psychike, treba sa nad tym zamysliet a v prvom rade odstranit tento problem.
Dalsia vec - sama pises, ze sa ti nedari, lebo pokasles stravu a prestanes cvicit.
Tazko sa chudne, ak si v depresii, musis byt psychicjy silná, aby si dokazala vytrvat.
Vsetko je v tvojich silach. Nikde nie je napisane, ze musis hladovat, staci jest spravne veci.
70% je strava, ja hovorim, ze 80%...
Sama vies, co robis zle, nikto za teba neschudne, ani lieky, dala si sa na nebezpecne myslienky.
Pozri si stranku www.chudnutie-ako.sk najdes tam vsetko ohladom zdravej stravy a zadarmo. Ked som zacinala so zdravym zivotnym stylom ja, tak tato stranka mi velmi pomohla...
Vsetko je vsak v hlave.
Vela stastia a hlavne pevnej vole.
Nemas pevnu volnu? Ak clovek nieco naozaj chce tak to dosiahne. Zrejme to velmi nechces.
Podla mna sa vacsina ludi co maju 100 kg k tomu dostalo tak ze su jednoducho lenivi. Vyberaju vzdy to najjednoduchsie. Je jednoduchsie ist na postu autom ako pesi, kupovat polotovary ako varit kvalitne jedlo, a samozrejme ked uz maju niekolko desiatok kil nadvahy zrazu v tej svojej lenivosti hladaju zazracnu tabletku ktora to za nich vyriesi. Ale takto to nefunguje. Cim skor to pochopis tym lepsie pre teba. Jednoducho zdvihni zadok a chod makat.
Procesom chudnutia som si tiez presla. Zatial 10 kg dole a este 6 kg predo mnou. A keby existoval taky zazrak co by to spravil za nas a natrvalo tak by si o nom vedela aj ty. A aj ked to zrejme nie je to co by si chcela teraz citat tak bez zdravej stravy, pravidelneho pohybu a neustaleho vzdelavania sa v tejto oblasti sa nikam nepohnes. Drzim palce
@marcusko293 ahoj. Zial je to ako dievcata pisu... bez pevnej vole a odhodlania to nedas... prechadzam si niecim podobnym ako ty - aj ked teda ja nemam taku vahu...
Ja len spochybnim ten dovod🙂 ja sa napr. Neprejedam ale jednoducho mam rada dobre jedlo, uzivam si ho, milujem spolocnost a hostenie - teda ok, mozno si tym nieco kompenzujem ale ja si to fakt uzivam😀 u mna je problem sa tohoto vzdat lebo to hostenie mam hold spojene s mnamkami typu husacia pecen, pomazanky, rozne pecene maesa, vyborny domaci chlebik, ovocie, syry a pod. ... viem ze su aj zdrave varianty ale hold mne to nepride ono...
Viem ale ze sa jedneho dna odhodlat budem musiet - len pokial to nespravi ten klik v hlave tak to u mna nefunguje - v kazdom pripade skusam aspon pohyb ( v praci schody nie vytah, ked mozem ist pesi nie autom, stepper pri filmoch a pod. ...)
@marcusko293 ja som presne pred rokom bolavv takej istej zúfalej situácii ako ty.Malavsom 102kg na 170 cm a k tomu tazke zdravotne problemy,ktore si az teraz uvedomujem,ze boli tazke.Ked som prvy krat uvidela vahu 102kg tak som len revala a revala.Myslela som si,ze mam max 95.Bol to sok pre mna.V ten den som nic nejedla...na druhy den len vodu.A potom som si povedala,ze rok na vode nemozem byt a tam sa zacala moja dieta.Vyslo mi to akurat na prvy den Pôstu co mi velmi vyhovovalo,lebo som mala mitivaciu neprejedat sa celych 40 dní.Nejedla som samozrejme mäso, sladke a mliečne vyrobky a mucne vyrobky som vymenila za bezglutenove ale aj z toho som jedla jedine krajec chleba na ranajky.Vylucila som cestoviny,zemiaky a ryzu.Cottage syr bol moj najlepsi kamarat.Dnes ho nemozem ani citit 😀 Ako som zmenila stravu,tak kila zacali ist dolu...pekne postupne po gramoch.Vazila som sa kazdy tyzden a vsetko som si zapisovala.Kazdy gram 100 ci 500 bol pre mna uspech a hnaci motor,ze idem dalej.Necvicila som lebo som kvoli chrbtici nevladala uz ani na prechadzku.Ked sa mi objavila prva deviatka 99 tak som dala zbohom stovke s tym,ze ju nikdy viac nechcem vidiet.Po mesiacoch tvrdej discipliny som dala zbihom aj deviatkam ked som prvy krat uvidela 89.To boli take emotivne chvile,ktore stihla 50-60-ka v zivote nezazila a nie som si ista ci sa do toho clivek dokaze tak vzit co ta druha osoba preziva.Tie myslienkove pochody...to je tazka psychológia 😀 V Decembri 2016 mi nakoniec operovali chrbticu...dlhé tyzdne zotavovania sa a samozrejme obmedzeny pohyb.Mam povolene len prechadzky ale tie mozu byt take dlhe na aké sa citim.Tak som zacala chodit na prechadzky s mojou 21 mesačnou dcerkou.Bez kocika ci nosiča ona da spolu somnou 3km chodze.Ona je moja inspiracia.Ak to ona dokaze,tak aj ja.Ci prsi ci fuka...my ideme a slapeme 😀 a ona je neskutocna.Po roku som na tom tak,ze uz som dala zbohom aj osmickam 😉 a zvladla som zatial dat dole 23 kg.Pomalicky ale isto,bez cvicenia.Su ludia,ktory daju za rok dole viac ale su aj takí co nedaju dole nic za ten rok,lebo cakaju na zazracnu pilulku. Roky tvrdej prace nezdraveho zivotneho sytlu zmenis len rokmi tvrdej prace zdraveho zivotneho stylu.Ty sa musis naucit zdravo zit a nie chudnut...to pride prirodzene pocas procesu.Pomali dalej zajdes.Vykasli sa na 2-3 mesacne premeny zo 100 na 70. Ano...je to možné,ale to nie je to co si tvoje telo zasluzi.Rataj s tym,ze budes raz hore,raz dole vsak 1-2 roky su dlha doba a pokuseni je viac nez dost.Nejdem ti pisat,ze musis odolat,lebo budu chvilky,ked sa ti bude chciet plakat a otvoríš si kelimok zmrzliny.Kludne...otvor,daj si par lyziciek,utri slzy a ideme ďalej. PS: zbytok zmrzliny vyhod 😉
najlepsie riesenie pre teba je osobny trener, ak mas slabu volu, bude s tebou cvicit, poradi ti jedalnicek, a pravidelne ta kontroluje
na tvojom mieste by som sama s nicim nezacinala, lebo si mozes poskodit zdravie, a nejake lieky, tak na to uplne zabudni
mas len 22 rokov, to mas velku vyhodu, tie kila pojdu dole velmi rychlo, ked sa nevzdas
@marcusko293 Pozri si stranku chudnutie-ako.sk je to blog cloveka, ktory schudol sam. Zazival si presne to iste, co ty. Ak ta to nenamotivuje, tak uz nic. Moj manzel podla toho schudol uz 25 kg. A nie je to dieta, je to "len" zmena zivotneho stylu.
Viac ani nenapisem, precitaj si, prestuduj a sama uvidis.
Drzim palce.
treba si uvedomiť, že žiadna diéta nezaberie....a ak áno, len na krátky čas, treba si to prepnúť v mozgu ...
ja sama som schudla 30kg
@marcusko293 s tými "liekmi", ktoré si menovala, by si s veľkou pravdepodobnosťou schudla. Sú to amfetamínom podobné látky, inými slovami - drogy, ktoré pôsobia priamo na receptory v mozgu a znižujú chuť do jedla, tzv. anorektiká a môžu mať také vedľajšie účinky, že si pokašleš zdravie s trvalými následkami. Ako bonus - sú to látky, ktoré môžu spôsobiť závislosť. Zdravo to ide len s pevnou vôľou. Ako tu už padlo - psychika je kľúč. Kým sa neodhodláš sama a nezatneš, nikto a nič ti nepomôže. K cvičeniu ťa môže nabiť energiou nejaký termospaľovač, napr. thermoleans, je tam okrem iného kofeín, výťažok zo zeleného čaju a yerba mate. Beriem to 20min. pred cvičením a ten výkon je naozaj lepší. Nadváhu nemám, neviem, ako to reálne pomáha spaľovať tuky, ale pre mňa je to taký štartér, kávu nepijem, takže možno aj preto ten účinok pociťujem dosť výrazne. Skús cvičiť na lačno, pôjde to lepšie. Postupne si na pohyb zvykneš a namiesto trápenia to bude radosť, ktorá ťa naplní energiou. Po cvičení si daj striedavú sprchu. Studené procedúry zrýchľujú metabolizmus, spáliš naozaj veľa kalórií za pár minút. Ak máš chuť a odvahu, skús aj vyváľanie v snehu. Ďalšia výborná vec je derivačný kúpeľ (ťukni do gúglu), táto procedúrka má veľa benefitov a je bezpečná a takmer zadarmo. Harmonizuje psychiku, omladzuje a reguluje metabolizmus. Neboj sa hladu. Počas hladu telo vylučuje rastový hormón, ktorý nás udržiava pružnými a mladými. Opäť gúgli - prerušovaný pôst, alebo intermittent fasting. Pomáha znižovať inzulínovú rezistenciu, ktorú pri svojej váhe možno máš. Tento spôsob stravovania praktizujem už pomerne dlho a naozaj môžem potvrdiť, že to funguje. Máš viac energie, chudneš, prípadne ak si to už môžeš dovoliť, tak len udržiavaš hmotnosť bez problémov. Mantra o povinných 5 porciách jedla denne, aby si chudla, je MÝTUS. A pohyb, pohyb, pohyb...🙂 Príde deň, keď ťa to bude tešiť. Mysli na to, keď ťa premáha lenivosť. Držím palce.
Ďakujem skúsim teda pevnú vôľu ... A uvydime pozriem aj prípadné nejaký ten spaľovac a uvydim do kedy zase opäť vydržím ..Ďakuje. pekne za radu 🙂
Skus naturhouse
Ale dámy práveže ja sa neprejedam .. normálnu stravu nemusím jesť ani dva krát denne a to je zle že má držia stále je sladkosti po večeroch.. na moju veku mi každý hovorí že to dám rýchlo dole vraj by nikdo nepovedal že mám toľko kilov ale ja sa necítim dobre o to mi ide... Nabrala som po tehu s malým vyše 35 kilov keď som mala 18 rokov a odvtedy mám pocit že som ešte viac priberala pred pôrodom som vazila do 65 kilov cca je to hrôza ..Ale nemyslím si že je to v psychike je to tá prekliaty pevná vôľa ktorú ja nemám a chcela som iba beakystarter a nie zázračnú pilulku ... skusim všetko už má to nebaví sa stále pozerať na seba ako priberám mám pocit že všetko cozjem hneď priberám .. :( Ďakujem za reakcie
@sunnyday1111 a ako si schudla tých 30 kg a za koľko? Ďakujem za odpoveď
@marcusko293 no tie sladkosti po veceroch jes, lebo si sa predtým nenajedla normalne.
@marcusko293 skupinove treningy s babami min 2 x do tyzdna a stiahni si jedalnicek - aspon na inspiraciu a skus aspon 5 dni poctivo drzat. Najlepsou motivaciou budu okamzite kila dole.
Treba sa zatat a takzvane nas*at a pojde to! Ked sama uvidis, ako idu kila dole, tak uz nepustis.
@marcusko293 to je ta chyba, ze nejes, a vecer sa dorazis sladkym, to ista cesta do pekla
u teba by zrejme uplne stacilo, ak by si jedla pravidelne, 5 x denne
rano: ovsena kasa
desiata: ovocie (staci jablko/hruska, nie kilo)
obed: maso/ryba s ryzou/zemiakmi, k tomu zelenina
olovrant: acidko, tvaroh (nie sladke), orechy
vecera: syry, sunka, vajicka, ryby, zelenina
skus toto tyzden, mozno dva, potom si oddychni, a daj si jeden den hocico, na co mas chut, a potom zase spat k zdravemu jedlu
skus prečítať Plán B od Bukovského... ja ho moc nemusím, ale tú knihu napísal exceletne, rozpísal zrozumiteľne teóriu, reagoval na mýty a internetové bludy a je tam jeden celý mesiac deň po dni - pohyb, jedalniček, recepty... a aj ked od je vegetarian, kniha je pre všezravcov
@marcusko293 spalovace tukov a podobne kraviny su akurat tak na to, aby z teba tahali prachy. Realny ucinok nemaju.
Ved ty sama vies, kde robis chybu, jes po veceroch sladke atd.
Uvedom si, ze aj ked by si narazovo schudla, tak to nabares naspat a este aj par kil navyse.
Musis znenit zivotny styl, uplne vsetko.
Musis zacat jest 5-6 krat denne, nastuduj si z tej stranky, co som ti poslala, co mozes jest a jedz.
Tiez musis vela pit, aspon 3 l denne,to ti hned pojde dole vaha...
Ale ak chces byt naozaj ušpesna vo svojom boji s vahou, musis zacat sportovat.
Namiesto tych blbosti - spalovacov a podobne, si zaplat trenera vo fitku, spravi ti aj jedalnicek na mieru a bude ta kontrolovat - idealne pre tych, co nemaju pevnu volu.
Podla mna ti pomoze jedine toto...
A fakt so sebou nieco rob, sak takymto stylom sa nedozijes 40ky. Ak nic nezmenis, zacni sporit na operaciu klbov.
Keby si len tusila, ako strasne dobre sa citime my, co zijeme zdravo, kvalitne jeme a sportujeme, vzivote by si nedala do ust ani jednu lentilku.
Mas deti, tak sa preber, inak ta budu chodit coskoro navstevovat na cievne.
@alexandraalexandrova krasne napisane 👍👍👍
ja som mal 107 kg a zisiel som na 70 tak sa da vsetko ked sa chce a ked na to nekasles 🙂
z tych sladkosti priberas najviac
@danavdana ja nikomu neradim...pisala som o sebe ako sa podarilo mne chudnut.Nikomu neradim,ze ma ma nasledovat.Nejedla som maso lebo bolo obdobie postu a ja post dodrziavam a mliečne vyrobky vysadit nie je nic co sa da nazvat " cele zle " Je kopec inych nahrad kravského mlieka.Este nejake namietky?
Ked mas nadvahu tak by ti vedel pomoct vseobecny lekar resp dietolog ku ktoremu ta doktor odporuci.ked nejes a vecer sa dojedas sladkostami tak sa ti vsetko uklada,energiu ktoru si prijala si nespalila.plus ked hovoris ze jes malo tak mozes byt doslova podvizivena-sladkosti ziviny neobsahuju je to len prazna kaloria.potrebujes jest normalne jedlo ktore da tvojmu telu ziviny.ked nechces ist k doktorovi tak skus osobneho trenera.a tu na mk je vela skupin kde baby chudnu a podporuju sa navzajom napr cesta k mojej premene.drzim palce 🙂
@marcusko293 Ja by som urcite skusila nejakeho trenera alebo DOBREHO vyzivoveho poradcu, ktori ti spravia jedalnicek na mieru a trosku ta usmernia, namotivuju a povedia, co robis zle. Iste ti to pomoze, lebo treaz zrejme robis nejake chyby a nevies kde. Rozhodne neodporucam ziadne spalovace tukov, je to uplna blbost... To uz fakt radsej daj peniaze tomu vyzivarovi.
@cmulinko ...cele zle stale plati, aj v pripade mliecnych vyrobkov...
Ale chapem, ak bol post.
Ale aj ty mas problemy s chrbticou tusim, tak nic lepsie nemozes urobit, nez jest maso a mliecne vyrobky...
Nexcela som, aby to vyznelo az tak zle, prepac..urcite je chvalyhodne,ako si schudla.
@danavdana maso nejem iba v obdobi postu a mlieko som vymenila za kokosove a mandlove...to mi pomohlo pri mojich zaludocnych problemoch.Neviem ci to mlieko s tym suviselo,ale obmedzenie vyrazne pomohlo v mojich dalsich zdravotnych problemoch.Cely zivot som milovala mlieko...mohli sme mat kravu doma a nestacilo by takze moje problemy s chrbticou by mlieko nevyriesilo.Nepijem ho len rok.Moja dieta je omnoho komplikovanejsia nez sa zda a nechcelo sa mi to tu vsetko vypisovat,lebo to uz nic nema spolocne s chudnutim ale s mojim zdravotnym stavom.Ja napr nemozem hocijaku zeleninu ci ovocie ci inu potravinu.Vsetko musi byt s obsahom nizkeho draslika....resp ten draslik musim vzdy drzat na uzde.
@marcusko293 spis si na papier vsetko jedlo, ktore za den zjes. Niekedy si to ani neuvedonujeme, co vsetko a hlavne kedy sme pojedli. Ak vynechas cukor, vyrobky z bielej muky a das pozor, aby si uz vecer nejedla sacharidy, kila pojdu krasne dole 🙂
Aaaa, zena ides na to uplne zle a nakoniec ta caka len a len sklamanie. Bez pohybu a optimalnej stravy proste neschudnes, aj keby ti nejaky pripravok pomohol akonahle ho prestanes brat priberies dvojnasobok a budes mat este vacsie depky...kym budes zatvarat oci nad tymto, tak budes len priberat dalej...ale nadvaha je vo vacsine pripadov psychicky problem, nieco zajedas, smutok, samotu, komplexy, strach, jedlo ti na chvilu poskytne komfort a pocit bezpecia...ale potom je to zas este horsie. Mozno by ti pomohol na zaciatok psycholog...zistit co za tou nadvahou a prejedanim v skutocnosti je...