Nerozumiem tomu. Vraj sa kojením schudne, ale odkedy som prišla z pôrodnice a to už sú TRI mesiace, tak som nič neschudla. Kilá sa držia ako prikovane a reči o tom, ako schudnem počas kojenia a že budem ešte chudsia ako kedykoľvek predtým sa mi zdajú byt ako výsmech. Veľmi mi záleží na postave, necítim sa s 13kg nadváhou dobre... ísť cvičiť ešte veľmi nemôžem, nemá mi kto postrážiť dieťa.. namiesto radosti z dieťaťa prežívam depresii z postavy...☹
@mala_claire Niekto schudne popri kojeni a niekto nie. 3 mesiace je este kratka doba, aby si sa stresovala vahou. Ked prestanes babo vylucne kojit, mozes uz riesit aj vahu...upravit stravu, zacvicit si doma...atd. 13 kg zas nie je uplna katastrofa, takze teraz sa na to vytoto a ked sa zatnes za 3-4 mesiace to mas potom isto dole.
Cvičiť môžeš aj doma. Ja som začínala cvičiť 2xdenne po 5minut, viac času som si naraz najst nevedela. Lenže mňa ti ohromne začalo baviť tak som to stupnovala 6-8-12-16minut. Trošku som upravila stravu ale nie radikálne. Zmeny sú pomalšie, ale trvalejsie, za prvé tri mesiace som dala dole 8kil,za ďalšie tri ešte 3 kilá, ale to bol aj rezeň sem tam šiška, koláčik. Netýka sa, ale viem byť aj disciplinovana 🙂. Pozri na YouTube nejaké videá, vyber to,čo zvládneš a začni. Všetko ostatné príde samé 😉 Držím ti palce 😉 <3
@mala_claire tak to mas len jednu moznost, strazit si, co zjes....2/3 by mali byt zelenina...... a hybat sa da aj doma, rano a vecer 10 minut yogy alebo tabaty by malo pomoct metabolizmu sa rozhybat.
To nie je žiadna tragédia ešte. Ja som tak s hrôzou zistila po 3mesiacoch že ani gram dole, (mala som plus 8kg),vyradiť sladkosti, pečivo, a začať cvičit.napr od Jillian Michaels 30day shred, Stiahnes z netu a sú to cca 25minútové cvičenia a hlavne aj vidieť rýchlo. Taký čas si určite nájdeš. Hlavne sa nevyhovarat😉a inak fajn sú aj kaloricke tabulky,kde ti podľa tvojich údajov vyrata koľko kalórií ti treba,da sa podľa toho držať pekne na uzde s jedlom😊je to apka do mobilu.
@mala_claire aj ja sa iba dobre zasmejem reciam, ze kojenim sa chudne 😂
Pri prvej dcere nesiel dole ani gram, kym som intenzivne kojila, ked sa uz pekne jedla prikrmy a kojila som menej, zrazu isli kila dole same bez akejkolvek zmeny stravy, cvicenia, dokonca som mala aj menej fyzickej namahy... (kym bola malicka som viac makala, kedze som ju vo vanicke znasala dole zo 4.poschodia, potom este kocik jedno poschodie, 2-3 hodinova prechadzka bez zastavenia a naspat hore, doma som ju vlacila na rukach. Neskor som uz nosila iba ju, posedela som, kym sa hrala a pod., doma som prekvapivo tiez menej behala za nou)
Ked kojis, papaj dobre a vyzivne, jasne, ze sladkosti a ine -osti nie. Ja kojim ,6m. papam aj v noci, vela jogurtov, mlieka(mimochodom 15rokov som mlieko nepila, ale prislo na chut), ovoc.zelen.stavy,mlsam lieskove orechy, struhany kokos,nic speci,denne 30 min cvicim na orbitreku, ide to pomaly dolu, tak 0,5kg za mesiac, ale aspon uz telo dostava tvar. Kojaca kamoska na dietach s takmer plesatou hlavou po 3m.kojenia machrovala, ze jej znama je na mrkvovych stavach,koji a zhadzuje kila, no ved ok a za daky rok mi vravela, ze udajne tej znamej vypadali skoro vsetky zuby. Pomaly zapajaj cvicenie a davaj si dlhe tury s kocarom v rychlom tempe, tak 3km na stanicu a spat.🙂 Tych kil sa zbavis, ak lamentovanie vymenis za pohyb a neskor za pohyb s dietatom, ale ked Ti vypadaju vlasy a zuby, tak to moc sexi nebude. Nase prababky vraveli, co dieta, to jeden zub vonku. Z pasivnych metod pomaha caj z kukuricnych vlasov, zeleny caj.Nenahli sa, telo sa 9mes.pripravovalo na dieta, takze min tolko potrebuje na regeneraciu.
Este maly tip ked nemozes ist cvicit, naloz dieta do kocika a podme ho na dlhy rezku prechadzku a ak si najdes trasu hore briezok dolu briezok, dietatu cerstvy vzduch prosoeje tebe tiez vyvetras hlavu,rozhybes telo precvicis svaly a ked si das denne vonku takto dve tri hodinky,dohliadnes na stravu, ziadne diety ale ani prezieracky a pojde to ... Su zeny kt pri kojeni schudnu a potom su zeny kt neschudnu...
A ak by ti predsa len postava bola prednejsia ako zdravie dietata az natolko ze budes mat z toho ozaj depresie navstiv psychologa
Rychle kocikovanie.mi.pomohlo riadne schudnut,viac ludi mi vravelo,ze kde sa.ponahlam, ale ja som vedela.o.co mi ide,2x denne 2km rychlej chodze ale mala.som rovinu na kocikovanie
Vieščo ja som tiež neschudla kojením, som pribratejšia ale začala som trošku cvičiť, lebo to sa nedá. Nemôžem sa na seba pozerať, nie som zvyknutá na takú váhu. Tiež som si myslela, že ta váha všetko pôjde zo mňa dolu ale dáko sa tomu nechce🙄
@mala_claire niekto schudne, niekto zostane na svojej vahe a niekto priberie. Babatko ti este skoro stale spi, takze sport sa da robit. Ja som chodila od skoncenia sestonedelia do posilnovne aj s malou. Mala spala v kociku a ja som si robila svoje cviky. Ked sa nahodou zobudila, nadojcila som a vsetko bolo OK.
Telu trva do dvoch rokoch, kym sa vyrovna s tehotenstvom. Nie si nahodou v strese? Stres vie riadne zablokovat proces chudnutia.
Ani ja som nic neschudla a ani som nekojila... tes sa z dietata, neries len samu seba... ked babo zacne behat, tak potom vybehas i ty