Ahojte baby, tie čo máte výška s váha rozdiel aspoň 15 (napr 170 cm, 55 kg) čo jete počas celeho dňa? Dajte konkrétne príklady...a koľko sa hýbete?
kým začnem jesť je aj 10 hodín , alebo rovno obed...
to už kolegyne majú v sebe raňajky a neraz aj menšiu sladkosť.
Do tridsiatky 171cm/50kg to bola genetika, po tridsiatke na raňajky vločky, obed bez polievky čokolvek, večera max o 16,00 rožtek šunka, etc. Žiadny cukor, sladke vody, sladkosti nič. Iba vynimočne😁 udržiavam sa na 54kg.
mam kolegynu, ktora zacina den bielym jogurtom, do ktoreho si dava ovocie, prip. vlocky a pod. potom ma obed (polievka a druhe, niekedy len druhe, vyhyba sa mukovym jedlam), ktory niekedy nedoje, vecer neviem, ci nieco je, ale prezentuje sa tak, ze je vela ovocia a zeleniny, chodi cvicit niekolkokrat do tyzdna, jogu, prip. nieco na chrbat, sladke neje skoro vobec, aj ked nieco mame v praci, dava si len kusok, a ako tvrdi, ze je hned plna
To sa da tazko povedat, ze co jeme.. kazda to ma inak.. ja jem, kolko mi chuti. Obcas menej, zvacsa slusne dost.. kludne sladke aj v noci.. a v poslednej dobe jem viac vecer, ako rano...
Kazdy ma iny metabolizmus... Dolezite je jest pravidelne viackrat denne. A pijem.rozne, aj sladke dzusy, ci coly, kavu sladim...
A pohyb? Nci spec prave... Ten mi chyba kvoli chrbtico..skor len domace prace a cesta na zastavkua zo zastavky, inak len bezne prechadzky cez vikend a tak.
165 cm a dlllllho som mala 45 kg, vtedy som si na stravu nedávala pozor ani nemala nejaký extra pohyb... takže aj za mňa je veľa genetika, vždy som jedla intutívne, na čo som mala chuť, kedy som mala chuť a koľko som mala chuť, objektívne oproti ostaným pomerne malé porcie, ale mne to vždy stačilo, keď dosiahnem pocit plnosti, neviem dať do seba ani sústo navyše, aj keby mal zostať na tanieri iba jeden zemiak 😅 keď som začala dávať pozor na stravu a cvičiť, podarilo sa mi pribrať 5 kg, ale to asi nie je jedálniček, ktorý ťa zaujíma
@dominika_sk s čím prosím jedavas vločky? A koľko cca si ich dávaš?
@summer23456 normalne s mliekom a ovocim ale množstvo naozaj neviem odhadnuť
@summer23456 vlociek pri diete tych 35 g
Tak je to naozaj velmi o genetike. Ja jem všetko a vela a aj nezdrave jedla ..absolutne si nedavam pozor kolko coho a o akej hodine 🙂 ale je pravda ze som sportovala a teraz popri malom kazdy den dve hodky sme von na prechadzkach. Pohyb nonstop
@katka533 ja si dávam cca 3 polievkové lyžice, rôzne semienka, 1 PL arašidové maslo a zalejeme vriacou vodou, nechám do rána v chladničke. Len rozmýšľam cibto nie je moc kalorické, sýta som z toho doobeda.
Mam presne 170 cm a 55 kg...raňajky bud dva vajíčka, kopec zeleniny, malý kúsok peciva( niekedy však bez peciva) obed zeleninova polievka, mäsko s ryžou, nejaký šalát, niekedy bez polievky druhý chod...ale dám si aj halušky bryndzové.. ale oveľa menšiu porciu. Ak mam sýty obed tak už do večera nejem v podstate nič...možno len jablko, alebo jogurt...ak mam večeru tak dačo ľahké si dám...cottage chesse, zeleninu...ale večeru vacsinou vynechám...keď mám chuť na sladké tak si dám, trosku gumených medvedikov, sem tam nejaký koláčik...ale to je málokedy...cez leto mi nechuti jest..viac zjem keď je chladnejšie....ale ja si viem odoprieť, keď mi náhodou váha vyjde na 56 kg už sa kontrolujem a proste idem spat hladná...nemám s tým problém...mne to však takto vyhovuje...alkohol nepijem žiadny, žiadne mastné jedlá, teda ak tak len výnimočné.. cez sviatky kolace nejem...ak náhodou idem s kamoškou do mesta na kávu tak si koláčik dám...ale to je možno raz za mesiac...ale napri. Zmrzlinu milujem, ak.idem do mesta na Zmrzlinu dám si aj 4 kopčeky...ale to je tak 2 krát za mesiac
@summer23456 tak semienka su olejove a este arašidové maslo... Ja ale nie som stihla, len chcem byt 🤣 . Davam len ovocie a trcha medu alebo protein
@katka533 veru musím to asi zmeniť trochu
Všetko jem 😃 mám 47 kíl. 😂
Mala som kolegynu, neviem presne kolko mala, ale odhad 166 cm a 45 kg. Naozaj chudililinka. Stale tvrdila kolko toho ona cez den poje... vzdy ked sa jej naaaahodou podarilo pocas obeda zjest druhy chod cely, cakala od nas ovacie hodne 1. miesta na olympiade 😂😂😂
Kazdopadne, ja som ju rano nevidela jest nic, ci jedla doma, neviem. A nejedla nic az do obeda. A po obede tiez nic nejedla. Co jedla doma netusim. Na team buildingoch si max zobla hranolku, pripadne si objednala salat.
Ked otehotnela a zacala "normalne jest", zrazu bola v soku kolko jej pyta 😂, pritom msla len ranajy, desiatu, obed, olovrant a veceru.. ale sok pre cloveka co jedol 2x denne 😉
Ale mozno si vygooglis dokument, myslim, ze to robila BBC. Zena chuda a zena s miernou nadvahou. Chuda tvrdila, ze je mekace na ranajky a burgre na vecere, pribrata zas, ze na nu sa lepi aj zo vzduchu.
Monitorovali ich tabletou s videom + sukromny detektiv, plus kolegyne/rodina (vedeli obe do coho idu). A vies co sa ukazalo? Ze proste kaloricky deficit neodrbes. Ta chuda, sice viac na oko jedla, ale mala dostatocny vydaj a zaroven si podvedome regulovala stravu ( ak mala mekac na ranajky, potom mala az neskory obed, alebo ak boli vecer chlastat a jest, druhy den, zacinala az obedon). A zas ta pribrata, tu zjedla, tam zjedla a hybala sa ovela menej ako si myslela.
Všetko aj mužovi zjem niekedy.Chudák.
Tak pohyb, plávanie, chôdza, posilka.
Dlhý spánok.Nič špeci.
Ale ja som rada za svojich 57/59
Pri 50 by som už vyzerala vychudnuto.
Jem vždy to na čo mám chuť a vtedy kedy mám na to chuť, ale tak veľa športujem.
170/50. A jem, čo chcem a kedy chcem. Aj teraz idem večerať. Necvicim. Ale jem strašne nezdravo.
163/47 - ranajky sladke (kolac alebo sladky cottage, kusok cokolady…)+cierna kava, obed menucko s masom z restiky, alebo ak varim, tak vacsinou vegetarianske a vacsinou 2 velke taniere + kava s mliekom, olovrant velka porcia ovocia, alebo gumeme cukriky, prip 2-3 neochutene tortove oplatky (noaco), vecera 2 zemle/rozky alebo krajce chleba s vegan pomazankou, cottage, alebo niecim inym + pagac z yeme, zajem dalsou porciou ovocia. Ak mam tazsi trening, tak aj protein zarobeny vo vode. Pijem cely den iba obyc vodu. Denne mam priemerne za posledny rok 15tis krokov a sportovu aktivitu 5-7x do tyzdna. Vaha mi jemne kolise iba v ramci PMS (+-1,5kg).
Vek … do 40 rokov 182 cm a vaha v dospelosti min 52 max 62 kg … Teraz sa na seba nemozem ani pozriet, ale pridava k tomu vela okolnosti a z toho zranie blbosti z frustracie. A ne moznosti nic zmenit … nedostatok spanku, casu a permanentny stres … davam si 2 mesiace pauzu od vsetkeho a snad sa dostanem do pohody
Napisem ti za moju dceru 24r 168cm a cca 52kg.
Ranajky - velka oblozena zemla, zelenina paradjky uhorky ladovy salat
Desiata - ovocie ake mame doma, banan, jablko, broskyna, marhule, hrozno, a horalku, cakebar, pims piskoty
Obed - doma klasika co varim normalna dospela porcia, vonku ide na Mekac, Bigmac alebo Wrap, hranolky, jablkovy dzus. Alebo ak restika tak pizza, losos, cestoviny, pripadne azijske, indicke...
Olovrant - nejake oblozene pecivo,zelenina, alebo sladke pecivo croisant a pod.k tomu ovocie
Vecera - husta polievka typu fazulova, sosovicova, hrachova, zeleninova. K tomu niekedy pecivo. Ak nie je tak zase pecivo s niecim (syr, ryby, natierka...) a zelenina
Neskor vecer a pomedzi to par cipsov, kusok cokolady, orechy,susene ovocie, kukuricne lupienky, domaci kolac aj viac kuskov.
Toto je jej bezny jedalnicek. Nijako specialne necvici akurat, ze vsade kde sa da chodi peso. Na tele nema snad gram tuku. Stihla, konfekcna XS-S
@tykat velmi podobne mojmu jedalnicku😀 akurat na ranajky mam rada sladke..ja sa ale neriadim kilami,ale konfek.velkostou pri 170 cm sa najlepsie citim ako M velkost,vtedy sa aj citim zensky a pacim sa sama sebe aj svojmu muzovi😀vek mam 40+
Do svojích 18tich som mala 163/40-43. Nejedla som veľa, no väčšinou nezdravé jedlá, sladkosti.
Teraz mám 163/55, bohužiaľ.
38 r., 169 cm, 52 kg. 97% času vegan a bez priemyselne spracovaných potravín, ak lepok, tak skoro vždy kvaskovy. hlavný dôvod môjho stravovania je zdravie
Dnes jedalnicek:
Raňajky:
Ovsena kasa (1/2 šálky vlociek, 1/2 šálky vody, 1/2 šálky rastlinného mlieka, 1/2 banánu, 1/2 broskyne, trochu mletých vlasakov, poliať javorovým sirupom)
Obed:
Zemiaky s karfiolom, hráškom, cicerom ako kari, k tomu ryža a salat z uhorky s domácim pickles, polievka zeleninová s bezlepkovymi rezancami
Olovrant: kokosový jogurt (1/2 toho veľkého kelimku) s mletým orechami a javorovým sirupom, škoricou, a asi pol jablka po synovi
Včera: polievka z obeda - hustejšia časť plus 1 velka kvaskova chlebova placka naan zo spaldovej celozrnnej muky, bielej muky, koko jogurtu
V množstve sa absolútne neobmedzujem. Jem do sýta, pri takomto stravovaní si to môžem dovoliť a zároveň mi nekolise cukor takže žiadne zravky nemavam. Po prvom naznaku hladu som schopná 2-3 hodiny pockat (nezjesť blbosť v mekaci ale radšej neskôr niečo hodnotnejšie).
Ale vravím, ja si chcem takto zlepšiť zdravie, je to silná motivácia. Robím to týmto spôsobom asi rok. Predtym som mala po 2 deťoch tak 57 kg a to som jedla hocičo hocijako (ale masa a mliečnych malo aj vtedy, v tehotenstve ma uz pri pomyslení na maso napinalo ). 4-5 dni pred a prve 3 dni MS sú tie 3%, čo jem nezdravo, neviem si pomôcť 🤷🏼♀️
Autorka, dobru temu si zalozila, tiez sa rada inspirujem od ostatnych ako to maju 🙂 mna by vsak zaujimal skor jedalnicek stihlych zien, ktore su uz po 40-ke, ako si udrzuju hmotnost.
177/57 mám dní kedy podľa kalórickych tabuliek idem..inak si dovolím jesť asi všetko ale ja veľa športujem a mám prácu kde sa stále hybem
@janci27 ja mám také 2 kamarátky a proste nejedia.. jedna173/58kg sa chváli hocikedy, že je druhý deň iba na vode, potom si niečo dá, väčšinou ,,nezdravé,, (zožerie hocičo)😂 a druhá o sebe tvrdí 172/48kg, že všetko je, áno je všetko, ale len odrobinky, pobabre bežnú porciu a nechá na tanieri, strach jej nedovolí ani zjesť celý hamburger🙉 dá si aj sladké, ale raz za mesiac lávový koláčik, ten žvachle, premiela v ústach, tlačím to očami do nej, už by som mala zjedené 3 a ešte z toho mini koláčiku kúsok aj tak nechá..
A táto 48 kilová nedá zasa hocičo do úst, prílohy neexistuje, kúsok mäska, lososa, zeleninku, kým sa ona nachystá jesť, sa hecuje: vyzerá to výborne, aj to dobre voní,, a kým sa do toho pusti tak ja mám zjedené..
Jedia málo, ja by som z toho neprežila..
Mozem jest co chcem. Ale ked sa zopsujem, hoci nepriberiem, moje telo strajkuje kvoli intoleranciam. Takze pekne krasne, menej sladkeho, ziadne sladke vody, ale kludne jem aj o 21:00, niekedy aj neskor.
Ranajky ovsena kasa s ovocim, alebo chlebik so zeleninou, natierkami, potom ovocie, normalny obed polievka druhe, potom nieco na olovrant a vacsinou varena vecera, salaty. Ale sladke robi najviac a podla mna genetika, a ze som nikdy nerobila ziadne diety
Veď to je aj genetika dôležitá,mám v rodine babu 174/49 a keď ma 50 už sa oslavuje ,že dokázala pribrať a to vtedy fest cvičí a napchávať sa päť krát do dňa, obrovské porcie