Ahojte potrebovala by som poradit....poradte mi najkalorickejsie jedla a potraviny lebo potrebujem pribrat. Bola som u lekara na vysetreni aj na kontrole stitnej zlazy ...lebo som velmi chuda a vsetko je ok.....takze jedine co pomoze je jest a jest
Dakuje za kazdu adu
@papywest Neodporúčam sa ti zamerať práve na tie najkalorickejšie... Mať v sebe horu tuku tiež nie je OK.
Moja rada preto znie: Jedávaj zdravé a vyvážené jedlá, často a postupne väčšie porcie, na aké si bola doteraz privyknutá. Často znamená 7 - 8x denne, a to aj pred spaním - ľahkostráviteľné jedlo.
Vhodné sú pre teba napríklad tieto jedlá: Ovsené vločky s plnotučným mliekom/jogurtom a s ovocím a orechmi. Praženica na masle + pečivo/chlieb a zelenina. Husté polievky a aspoň 2x do týždňa strukoviny. Cestoviny na rôzny spôsob. Hydinu, červené mäso, ryby. Ryžu a zemiaky ako prílohu. Rôzne domáce pomazánky. Piškóty. Ovocné šaláty s medom a citrónom, najmä banány, hrušky, hrozno... Avokádo pár krát do týždňa. Vymiešaný tvaroh s hrozienkami alebo medom a pod. ako druhú večeru (aj každý deň). Zdravé tuky - živočíšne maslo, extra panenské oleje, spomínané orechy a semená natural (denne), avokádo.
Pricin preco chudnes moze byt ovela viac - od stresu, nervozity, cez rozne metabolicke poruchy, tazkosti s traviacim traktom az po napr. parazity....Problem moze byt samozrejme aj v nevhodnej (jednostrannej) strave, nevhodnych dietach a pod. Skus vyhladat aj nejake centrum alternativnej mediciny, ak si z BA alebo okolia - ja mam velmi dobre skusenosti s timom perfektnych ludi, kde mi vedia zistit priciny mojich tazkosti i odporucit terapiu, bylinky, vyzivove doplnky, poriadia v stravovani i pohybovych aktivitach... Hladaj kairos centrum na Tomasikovej v Bratislave. Starvuj sa zdravo a pestro, urcite teraz nezacni jest len kaloricke jedla, mohlo by to sposobit viac komplikacii ako osohu 🙂. drzim palce🙂