Naberanie svalov na zadku

16. júl 2024

Ahojte, asi budem mat pre zanietene fitnesacky hlupu otazku, ale nerozumiem niektorym veciam.

Som stihlej postavy, nesportujem, ale nejem nejak nezdravo ani vela (strazim si liniu, drzim sa na nejakych cca 1500kcal/den. Mam sedavu pracu 8hodin, pohyb nemam takmer ziadny). Chcela by som ale spevnit zadok, idealne aj zvacsit.

Otazka 1.: Citala som, ze je potrebne zvysit kaloricky prijem. Ako potom zabranim tomu, aby som celkovo pribrala? Ano, nieco pojde do budovania svalu, ale co ten zvysok? Nehrozi naberianie tuku? Ak budem pit protein, prijmem viac bielkovin a zaroven aj kcal. staci doplnit terajsiu stravu o proteinove napoje alebo?
- je mozne nabrat sval na zadku aj v kalorickom deficite?

Otazka 2.: je mozne cvicit len zadok, bez stehien? Mam problemy s kolenami a nemozem ich velmi pretazovat…

enmery
16. júl 2024

Počet svalov na ľudskom tele je daný. To sa cvičením nezmení. Zároveň si vieš sval vytrénovať. A zároveň sú aj typy postáv-jablko, hruška atď. Jesť menej čoho?Lebo hladovanie cesta nie je, nie je to o množstve, ale o zložení stravy. Ja som schudla najviac, keď som jedla toľko, že mi to šlo ušami, ale bolo to nutričné vyvážené jedlo. Každé telo má niečo pekné. Nefixuj sa na to, že chceš zadok z netu, ktorý má daná žena vďaka implatantátom.

co_co
16. júl 2024

Samozrejme, ze si mozes pomoct cvicenim. Tiez som nemala takmer ziadny zadok, proste ziadne krivky, plocha rit 😀 Drepy vedia urobit zazraky.

dadis
16. júl 2024

Neviem aku mas vysku a vahu, ale 1500 mne sa zda malo aj na redukcnu dietu, nie to pre bezny zivot. Mam este otazku - kolko mas rokov a ake problemy s kolenami mas, ked necvicis 🤔. Bolo by dobre cvicenie skonzultivat s ortopedom, lebo zsbisi od diagnozy - ale niektorym odporucaju prave pohyb, kde je koleno namahane - beh, bicyklovanie a neodporucaju pohyb, pri ktorom nahle menia smer (futbal, tenis, lyzovanie). No a k cvikom na zadok - vacsina zapaja kolena - drepy, vypady, mrtve tahy. Ak budes cvicit s dostatocne velkymi vahami a mat dostatok bielkovin v strave, sval ti bude rast. Odporucam dobreho trenera.

miusa00
16. júl 2024

Ahoj, pri naberani je normalne nabrat okrem svalov aj nejaky tuk. Pokrocili cvicenci idu nasledne do deficitu s dostatkom bielkovin, aby spalil tuk, ale udrzali svaly.

Ale na zaciatok sa da spevnovat/naberat aj bez velkeho nadbytku. Avsak treba mat dostatok bielkovin v strave celkovo (mozes si pomoct aj proteinom, ale ten ta sam o sebe nezachrani)

Su aj izolovane cviky na zadok, ale vo vela cvikoch sa nevyhnes aj precviceniu svalov na stehnach.

dadis
16. júl 2024

@enmery Ano, jedna vec je, ze nie kazdy ma telo ako z magazinu, druha vec je, KAZDY z nas, by sa mal venovat cviceniu - pre vlastne zdravie. Mat sedave zamestnanie, nizky kaloricky prijem je pre zdravie horsie ako mat pravidelnu sportovu aktivitu a trebars aj nadvahu.

nicoletta98
16. júl 2024

Pri naberaní získaš aj tuk.. záleží aj od genetiky, kde sa ti ten tuk ukladá. Ak chces mat tehličky a veľký zadok, to možné nie je. Mne sa našťastie ukladá na stehnách a zadku (čo je tiež mojim cieľom mat veľké), 3x do týždňa cvičím spodok (2x zadok, 1x stehná aj zadné). Lenže s naberanim sa mi ukladá tuk aj do rúk, rastu mi rýchlo, tak to korigujem menšími váhami lebo onedlho ich budem mat ako kamenár, ale bohužiaľ .. keď chcem mat jedno , nemôžem mat druhé 😁 pozri si izolačné cviky na zadok.. ide to, len treba dodržiavať rutinu a zameriat sa viac na to, čo chces, aby rástlo, ale s tým, že nezanedbávas úplne zvyšok tela

eeerickal1
16. júl 2024

@co_co samotné drepy? asi si myslím že keď si úplne plochá na zadku tak treba brať aj nejaký ten proteín a cviky obmieňať aby si telo nezvyklo na danú aktivitu.

nicoletta98
16. júl 2024

A je možné nabrať na zadok aj v deficite , ale každý mame inú predstavu, čo znamená zväčšiť zadok..

enmery
16. júl 2024

@dadis Ale veď ja nikde nesúhlasím, že to tak nemá byť. Svaly potrebujú pohyb. Ale je nereálne si myslieť, že baba so zadkom od postavy jablka bude mať riť ako kardašianka. Ona to ma umelé. Veľa ľudí to bohužiaľ ešte nechápe.

dadis
16. júl 2024

@enmery S tym len mozem suhlasit..a vsak da sa to cvicenim korigovat...ja mam siroke boky, nikdy ich uzke nebudem mat, avsak postavu mam sumernejsiu vdaka silovemu cviceniu - sirsie pevne ramena a vacsi zadok mam vdaka cvikom s vahami.. predtym som mala okruhle ovisnute plecia, zle drzanie tela, trciace spodne brucho a zadok plochy..

enmery
16. júl 2024

@dadis To je super, ja som reagovala na, že ako "nabrať svaly". Svaly sa nabrať nedajú, ich počet a funkcia je konečná a jediné, čo sa dá robiť, ich trénovať. A Inak ty si asi typ postavy hruška. Veď to je úplne super a neskutočne ženské. V dobrom závidím😍

ssimusska
16. júl 2024

@autorka Napíš mi správu.

dadis
16. júl 2024

@enmery Nabrat svaly sa mysli vo vseobecnosti svalova hypertrofia - teda zvacsenie objemu svalu a to teda vieme, ze je mozne..endomorfom a mezomorfom to ide jednoduchsie, ektomorfom tazsie

denkabemommy
16. júl 2024

@eeerickal1 žiadny proteín brať nemusí, to nájdeš aj v strave - bielkoviny, stačí trošku snahy, a ak je skinny fat a začne pravidelne drepovať, tak to úplne stačí, pre prvé výsledky. Samozrejme, že nebude mať zadok ako fitnesska ale úplne stačí na to, aby spevnel 🙂

enmery
16. júl 2024

@denkabemommy Ja jej ani neodporúčam brať niekde práškovy proteín.Len sa s tým stretávam, že ženy nevedia ako fungujú svaly, že fakt skinny baba nebude mať riť ako tamtá herečka, ktorá to má od chirurga. Aj dispozície tela treba rešpektovať. A svaly trénovať.

denkabemommy
16. júl 2024

@enmery ja som tam teba omylom označila, je to opravené, ospravedlňujem sa 🙃

denkabemommy
16. júl 2024

@enmery s týmto samozrejme úplne súhlasím, častokrát to nie je ani zadok od chirurga ale len zo super appky na úpravu fotiek/videi 🙈

enmery
16. júl 2024

@denkabemommy Okrem iného🤣🤣🤣Ale ja fakt poznám ženy, hlavne mladé, ktoré to nechápu a mužov, ktorí to tiež nechápu a očakávajú od žien🤨

denkabemommy
16. júl 2024

@enmery to je veľmi smutné, hlavne to, že to muži očakávajú od žien, práve od nich by človek čakal trošku rozvahy, nie pridávanie na komplexoch 🙈

danielamendez
16. júl 2024

Velmi zjednodusene povedane, na to, aby si mala svalnaty a gulaty zadok, nepotrebujes prijimat kalorie navyse. Zvysenim kalorii a cvicenim budes naberat svaly spolu s tukom na celom tele a zaroven budes celkovo priberat, a to asi nechces. Co sa tyka cvikov na zadok, je ich viac, ale uplny zaklad su drepy s cinkou. Bez toho sa neudeje nic. To je alfa omega. Samozrejme este dolezitejsia je strava. V pripade, ze nechces priberat na vahe, tak zaklad je maso, zemiaky, zelenina. Ziadne jedla z ktorych budes naberat akurat tuk, lebo aj ked budes mat zadok pevny a gulaty, ale zaroven na nom budes mat 5cm hrubku tuku, tak opticky bude stale plochy a nepekny. Ak by som vsak toto cele zhrunula do jedneho slova, tak DREPY 🙂