Ahojte žienky, chcela by som sa dať na chudnutie, no zároveň nechcem prestať dojčiť, som dva mesiace po pôrode a zostalo nejaké to kilečko navyše, tak by som s tým rada niečo spravila.
Oslovila som jedného trénera, ktorému som všetko vysvetlila, a ktorý by mi vedel upraviť jedálniček tak, aby som chudla, ale len mierne,aby malému nič nechýbalo, jedla by som vraj všetko, no v upravených množstvách. Prosím Vás dali ste sa niektorá na také niečo, alebo to nechať zatiaľ takto? Prosím Vás o rady 🙏😊
@michi29 Ja som chudla dojcenim. Mam o kilo menej, nez pred tehotenstvom. Ale chudnut som zacala tak 4 mesiace po porode ked sa vsetko ustalilo. Ak mozem hovorit za seba. 2 mesiace mi pride skoro. Ja by som pockala. Este moze prist dojcensky strajk. Na to pozor. Docasne moze klesnut tvorba mlieka. Kaloricke tabulky su jedna vec a zena 2 mesiace po porode zase ina
nie kazdy pri dojceni chudne ako sa tu vela krat prezentuje, ja bez toho aby som nestratila mlieko tak som fakt nechudla aj ked som si davala extremny pozor na stravu no akonahle som znizila kaloricky prijem tak som to videla na mlieku ze ho bolo menej a deti viac strajkovali, akonahle som odstavila tak to slo same dole ani neviem ako...takze kym nevyskusas, nevies.
@michi29 Pri 2 deťoch som pribrala po 20kg cez tehotenstvo. Vždy po roku som bola na pôvodnej váhe. Dojčením.
Jedz menej, cvičiť ani nemusíš, pri dojčení schudneš.
@lenkakravcova ja som pri dojčení ešte 10kg pribrala.To nieje automatika že dojčis schudnes.Schudnes keď budeš v kalorickym deficite, dojčenie ti môže spáliť okolo300-500kcal ale je to individuálne, ale taktiež si vtedy viac hladná, takže ak si nedá pozor na stravu chudnúť nebude.
teraz nerieš žiadne chudnutie...ešte počkaj min. do 6 mesiaca.
ja som pri každom kojení schudla na pôvodnú váhu...ale až tak 3-4 mesiace od pôrodu.
@michi29 áno, pri optimálnom prijme kalórií a vhodné zvolenom cvičení je to úplne ôk... Ak sa n to cítiš kľudne do toho chod... Ja som mala po porode príšerne bolesti chrbta, po 600nedeli som začala cvičiť s vlastnou váhou a bolesti postupne ustúpili, mesiac na to silový tréning vo fitku. Jedine čomu som sa úplne počas dojčenia vyhýbala boli prsia a istú dobu aj beh (super je chôdza do kopca). Kojila som do 18 mesiacov. Kvalitná a výživná a pravidelná strava je základ.
@nikha2809 no hej.. Zato som napísala aj to jedz menej. 😀 Ja nezvyknem jest viac než som jedla predtým. Takže to ide dole raz dva.
@michi29 ja som schudla este o 2 kila viac ako so mmala pred porodom a jedla som vsetko ibaze dojcenim som schudla, jedine co by som vynechala su sladkosti a kila pojdu pekne dole.....