Moze byt,ze nechudnem kvoli privela sacharidom?
Ahojte, viete mi poradit prosim? Kaloricky prijem mam primerany,ale jedavam prilis vela sacharidov a tuku a primalo bielkovin. Moze byt,ze nechudnem kvoli tomu?
skús aplikáciu Kalorické tabuľky, tam ti ukáže čoho máš prebytok a čoho nedostatok aj či máš dobrý denný príjem
kalorické tabuľky sú podľa mňa časovo náročné furt zapisovať sledovať. ale pre začiatok sú okej aspoň si odsleduješ svoj denný príjem a vieš si tam nastaviť aj koľko chceš schudnúť a teda ti to celé preráta.
Ano. Aj kaloricky to sedi, napr. ja ak neobmedzim sacharidy, nechudnem a mozem byt v deficite hocijakom (mala som dni ked jedna cokolada bola moja celodenna strava:D) .. sacharidy ak nesportujes, nespalis, sa ti pekne poukladaju... Cize vies, ze zjes vela sacharidov, tukov, tak to proste zmen. Pridaj bielkoviny a vlakninu. A uvidis.
Praveze mam KT. Prekrocim sacharidy a tuky, bielkovin malo. Prijem sedi. Ale nechudnem.
tak sa inšpiruj receptami, je na FB skupina Chudneme a jeme zdravo s Kalorickými Tabuľkami na Slovensku, nájdeš tam veľa inšpirácií aj konkrétnych receptov ako jesť, aby bol dostatok bielkovín a vlákniny
@simca06022011 vidis, ja som takto tyzden v depke jedla len na obed kus torty inak nic a mne sla vaha dole ako besna :D na mna platil deficit a bolo jedno co som jedla (samozrejme, nezdravy he takyto pristup, mala som len ten tyzden zle stavy, potom uz pekne zdravo bielkoviny, vlaknina...)
@missviolet tak ono zalezi na viacerych faktoroch urcite + kazdy je iny (napr moja segra moze aj kona zjest a zajest ho kilom cokolady a aj tak bude mat 50kg:DDD) .. ja mam napr nabeh aj na inzulinovu rezistenciu a pod fajnotky a celkovo sa neprejedam a aj ak nechudnem len tak a jedine co funguje je, ze obmedzim cukor, inak neschudnem :D (inak cukor a tuk to bude, lebo vsetky sacharidy mi nevadia ale take tie sladkosti a somariny ano...), napr ak si dam cestoviny, neva.. alebo sacharidy v ovoci/zelenine.. ale ten taky pridany cukor.
koľko kal=orií máš nastavené ako príjem?
Dobre si vážiš jedlo? váži sa vždy v surovom stave
tiež nemôžeš čakať zázrak za tri dni,mne to trvalo tri mesiace,kým sa váha pohla
Makroziviny su dolezite! Nie su tam pre srandu. Snaz sa kazdy den splnit najma bielkoviny, vlakninu (to je najtazsie pri zostavovani nedalnicka) a s tukmi to neprehnat a zaroven sa zmestit do tabuliek.
Tak pridaj protein ak ti stoja bielkoviny a viac pohybu
samozrejme, toto moze byt dovod.
ide o to, ze do tukovych zasob sa ukladaju len tuky a sacharidy, ktore sa musia prerobit na tuky, rovnako to funguje pri chudnuti,ak zjes malo tukov a sacharidov, telo cerpa energiu prave z tukovych zasob. podmienkov teda je,a by dostalo zo stravy menej energie.
z bielkovin energiu ako taku nema, bielkoviny sa pouzivaju ako stavebna zlozka buniek, ci uz tkanovovych,a lebo roznych inych enzymov, homonov a pod.
cize energia je cisto z tukov a sacharidov. ak telu dodas tychto zloziek viac, nie si v deficite a telo nepotrebuje uberat z tukovych zasob.
No vyborne ste mi to vysvetlili,dakujem. Prijem mamat 1680 kcal
@rozculena Ano, ale nechcelo sa mi hladat inecsdroje. V kratkosti. Je rozdiel ci zjes biely rozok s natierkou alebo celozrnny rozok s tou istou natierkou a so zeleninou. Aj ked kaloricky su tieto jedla velmi podobne. Ide o narast inzulinu a jeho vplyvu ba metabolizmus. To je ten game changer. Inzulin
@rozculena vlaknina je na chudnutie potrebna, okrem ineho sa clovek vyhne prazdnemu bruchu a bolestiam a problemom s vypraznovanim atd. vobec nemusi ist o doplnky vyzivy, staci si dat potraviny s dostatkom vlakniny.
Dostatok vlakniny ma kopec benefitov pre cloveka, napr pomaha s cholesterolom, tukom, "detoxikaciou".. to nie je len reklama... To ze niekto sa predavkuje psylliom je uplne ina vec, na tieto prirpavky treba aj dodrziavat nejake opatrenia, napr. dostatocny pitny rezim.. poznam kopu ludi, ktorym vlaknina v pripravkoch vyrazne pomaha napr. pri traviacich problemoch.
Chudne sa kalorickym deficitom. Ak nechudneš tak v ňom nie si