Môžem držať diétu popri dojčeniu?

4misa8
1. okt 2013

Milé mamičky je vhodná nejaká diéta aj pre maminky, ktoré dojčia? Dojčením mi ubúda energia a dopĺňam si ju čokoládou, ale už je toho priveľa. Poraďte niečo. 🙂

zemruska
1. okt 2013

dobijaj energiu niecim inym nie cokoladou, napr cajmi 😎

xlucia
1. okt 2013

dieta ked ti ubuda energie??? treba jest pestro s mierou, prve tri mesiace vynechat strukoviny , kapustu, kel ...

sissy27
1. okt 2013

tak čokoláda asi nie je to najvhodnejšie, mne sa napr. malá vyhádzala, keď som ja jedla viac čokolády, je to alergén... energiu dopĺňaj vyváženou stravou, prípadne hroznovým cukrom...

vinifred
1. okt 2013

..Vinea..🙂

sedmokravka
1. okt 2013

podla mna otazka Provokaterka ale ospravedlnujem sa ked nie. Moj nazor je, ze ti ubuda energia z nespatia pri novorodencovi, nie dojcenim. este som nepocula o diete, ktora by robila dostatok ci viac mlieka pre dieta, ale to ze cokolada robi riedke a malo mlieka sa hovori. Pri dojceni treba jest vela a vsetko a vynechat len veci, ktore skodia babatku. ja som na to doplatila a o mlieko dosla, lebo sa mi vyhrazali uz v porodnici ked videli banany a horalky, vsetko mi vyhodili. tak som sa potom uz bala jest a doplatila som na to a hlavne moja mala 😕 Nech si strcia vsetky predporodne kurzy, porod trva chvilku, ale dojcenie, tak to je umenie damy! 😀

hajajanka
1. okt 2013

Keby sa dalo a prezili by to moje prsia, tak ja by som dojcila cely zivot 🙂 Nie, ze by ma to tak naplnalo, ale bola to skvela dietka 🙂 Do mesiaca po porode som mala svoju vahu naspat, ziadne sunky, neskor aj par dalsich kil dole. Myslim si, ze ta nevycerpava samotne dojcenie, ale starostlivost o babatko a to su dve rozne veci. Nenapchavaj sa sladkostami, lebo prve, co telo urobi, ked prestanes dojcit, zacne velmi priberat. Lebo bude zvyknute na obrovsky vydaj energie a ten po dojceni uz nebude, len ten prijem vo forme sladkosti zostane. Takze uprav stravu, jedz pestro a zdravo.

nina88
1. okt 2013

Energia ti neodchádza dojčením... Aj keby si kŕmila z flaše si unavená,ak nie viac,kedže je to pracnejšie. Treba veľa spať. Vždy keď spí dieťa. Kašlať na domácnosť. 🙂 A jesť veľa ovocia... 😉

katrinka8
1. okt 2013

Nepíšeš, aké veľké máš bábo a ako dlho dojčíš. Energia Ti môže ubúdať aj tým, že si unavená a vyčerpaná, preto ju dopĺňaš tou čokoládou. Ak je to tým, tak skús viac odpočívať (aj keď to je asi ťažké pri malom bábätku). Ja som pri dcérke asi prvé 2 - 3 týždne (už si to presne nepamätám) nejedla nič, čo sa hovorilo, že sa nemá jesť. Potom som zistila, že skoro nič sa nemá jesť a to sa mi zdalo teda príliš. Tak som postupne začala jesť pestro, normálne ako predtým (akurát som si dávala pozor na kávu a na bylinky, ktoré by mohli znižovať tvorbu mlieka + som pila čaj pre dojčiace maminy a jasné, nepila som alkohol plus pozor na lieky) - postupne, po troške som pridávala potraviny a sledovala, ako dcérka na to reaguje. Keď som videla, že ona je v pohode, nemá problém, tak som proste potravinu jedla - aj kel, aj kapustu, aj strukoviny... Ale je fakt, že som možno len mala šťastie, niektorým detičkám naozaj niektoré potraviny proste vadia. Ale na druhej strane, kým to žena neskúsi, nezistí, či to tak je a ktoré sú to. Plus, neviem si predstaviť, že by som vyše 2 rokov "bola na diéte" kvôli dojčeniu...

ichbinich
1. okt 2013

Cokoladou doplnas prazdne kalorie, a nie energiu. Jasne, ze cokoladu si mozes dat, ale trosicku na chut a nie na posedenie cele balenie... Ja si tiez doprajem ku kave keksik, ale snazim sa naozaj iba 1-2 a nie 10...
Energiu dopln pestrou stravou, ovocim, mnozstvom tekutin, najlepsie cistou vodou, a hlavne SPANKOM. Oddychni si, ked ti spi babo, ked si moc unavena, kasli na domacnost a chod si oddychnut. Ziaden potravinovy doplnok ani potravina ti nenahradi spanok, chybajucu energiu.
Diety vseobecne nemaju ziaden vyznam, pomaha iba trvala zmena stravy. A pocas dojcenia diety skor nie ako ano. Vacsina diet je jednostranna, a pri dojceni potrebujes pestru stravu.
Vsetko dobre!

nefertiti7
1. okt 2013

Za seba môžem povedať, že ke´d som otehotnela, mala som 54 kg, pribrala som na 69 kg a s tým som šla rodiť. Dojčila som 14 mes, každé 2 hodiny s počiatku, brala antikoncepciu a neschudla ani gram. Až po 3 rokoch sa mi podarilo schudnúť na 65 a teraz som zas tehotná, každá neschudne dojčením, to nie je len o tom....ale oddychovať sa musí, veľa zeleniny a ovocia, vinea je fajn

wewe22
1. okt 2013

@4misa8 chapem ta uplne aj ja doplnam energiu cokoladou kto tvrdi ze su to prazdne kalorie asi zaspal dobu hroznovi cukor a cokolada je najrychlejsia energia je tazke nedat si ja to vidim na sebe
dieta pri dojceni: bud delena strava ta obsahuje vsetky druhy potravin je pestra a viem ze sa s nej velmi pekne chudne
alebo nejest vela peciva ziadne smazene a pecene potraviny a vela vela cerstveho ovocia a zeleniny

etel1
1. okt 2013

Prvú dcéru som dojčila rok a pol.Pred pôrodom som vážila 65 kg, týždeň po pôrode som mala späť "svojich" 56 kg. Tie som mala potom stále a jedla som všetko, ale úplne všetko. Druhú dcérku som mala po 13 rokoch. Otehotnela som pri 56 kg, a rodiť som išla so 73 kg!!!!!!!! Katastrófa!!!! Mesiac po pôrode som mala zase tých " svojich" 56 kg. Nikdy som žiadnu diétu nedržala. Dojčila som ju celé tri roky a opäť som jedla všetko, všetulinko. Sladké, / to ja musím/, slané, kyslé, proste všetko. Myslím, že pokiaľ to je s mierou, nikomu to neublíži. Neviem, ale myslím si, že to, že žena nevie schudnúť, lebo dojčí, to asi veľmi pravda nie je. Je to od metabolizmu. Treba oddychovať, to určite, lebo pri dieťati to nie je len o starostlivosti oň, ale o o kadečom inom.Možno by bolo dobré si urobiť nejaký denný režim, a niekedy aj trošku vypnúť. Nie sme predsa stroje, aj my máme právo občas kašľať na riad, prach, žehlenie,...A hlavne neupriamuj sa na to, že chceš schudnúť. Uvidíš, príde to samo, keď bude čas. Teraz by si nejakými diétami mohla viac ublížiť sebe a bábätku. Držím palce!!! 🙂 🙂 🙂