mile maminky, chcela by som sa s Vami poradit na zaklade Vasich skusenosti, ci sa da robit nieco s hmotnostou myslim dietovat pocas kojenia, alebo ci to nieje idealne pocas tohto obdobia z toho dovodu, ze by bolo nekvalitne mliecko?diky
no libka1 neviem neviem ja sa snažím zdravo stravovať a ani už nejem veľa a snažím sa obmedziť aj sladkosti a váha mi stále stojí a nie a nie schudnúť poraďa ak vieš ako na to
barbiek len neskúšaj také veci ako 90- dňovka z toho už zopád mamičiek prišlo o mlieko a niektoré skoro prišli keď to rýchlo stopneš tak nemusíš ale toto radšej nepokusuj a ostatné vyskúšané nemám pre istotu
barbiek, moja skusenost... Po prvom porode som chudnut nemusela, vaha pocas kojenia zostala stale rovnaka a mliecka som mala aj na rozdavanie. Po druhom porode mi zostalo 12 kil navyse, aj po porode som vyzerala ako v siestom mesiaci. Nejak zvlast som nedietovala, len som sa striedmejsie a pravidelne stravovala, nic sladke, normalne, resp. skor mensie porcie, vela ovocia a vaha isla pomalicky sama dole. Doplatilo na to moje babo, mliecka som mala malinko, chlapcek casto vecer ale aj cez den plakal od hladu (UM napriektomu odmietal), bol dost chudy. K tvorbe mlieka nepomohlo ani caste prikladanie. Az v piatom mesiaci ma napadlo, ci to nie je tym, ze malo jem (ale nemala som ten pocit, ved som jedla normalne ako vtedy ked som nebola tehotna a nekojila). Zacala som cielene viac jest a oplatilo sa to v tom zmysle, ze sice sa pokles vahy zastavil, ale mliecka som mala konecne tak akurat. Ten rozdiel v mnozstve mlieka je naozaj vyrazny.
u mna je práve kojenie ako dieta,stále kojím a váha ide dolu,schudla som 8 kg,už mám 3 kg menej ako pred tehu a vôbec nedávam pozor na to čo zjem.doprajem si uplne všetko ,aj sladké .ale s dietami asi počkať kym nedojíte,môže sa to odraziť na kvalite mliečka,tak nech majú drobci všetko čo potrebujú. 😉
barbiek, mne vaha stoji ci sa prezieram alebo nejem- nie ze dieta, ale mam take dni, ze ani si nesadnem...proste moje telo drzi tuky ako kliest..teraz som zacala cvicit s trenerkou a mam v plane dat dole 2kg mesacne, tak som zvedava... ale dieta fakt nie, energiu potrebujes..zdrava strava je recet dlhodoby 😀
jeej ako ste sa rozpisali 😀 ,noa po prvom som rychlo schudla ale to boli aj stresy viac menej toje asi naj dieta 😒 no a teraz papam a vaha minejde dole ani hore,aspon niecopozitivne 😝 ,ale este mam 6kg navyse a chcem to dat dole 😠
no ja stale kojimchudne sa mi pomaly / moc nepotrebujem cca 5 kg🙂/-chcela som asi pred rokom,prestala som jest mastne a maly mi hned dostal hnacky a zvracal,tak sm zacala normalne zase jest vsetko. neuskodim predsa dietatu,lebo mam par kil navyse.
takze v tomto smere by som zmenu a dietu neodporucala.
veru mate pravdu budem papat vsetko nech ma mala dobre mliecko,ale sladkosti obmedzim 🙂
Pri diete sa ti moze zacat telo cistit od skodlivych latok, toxinov, co je bezne potrebne, avsak pocas kojenia neziaduce. Toxiny prejdu do mlieka. Ale to zavisi aj od toho co clovek mysli pod dietou. Chces obmedzit jedlo, alebo jest nieco lahsie, alebo nieco co si vymyslela pani redaktorka v zenskom casopise? Teraz potrebujes kvalitu, tak ak sa stravujes nie najlepsie tak dietou moze byt ze vylucis vsetky sladkosti, biele pecivo nahradis celozrnnym-vtedy fakt nebude treba 3 krajce chleba ale zasyti aj jeden. Celozrnne cestoviny, obilniny, kusok strukovin a vela zeleniny. U mna je vzdy zaklad vecer. Ako sa vecer najem, tak sa mam na dalsi den.
Ale mozno to vsetko poznas... No silne pochybujem ze by kvantita jedla ovplyvnila kvalitu mlieka, jedine ak je jedla nadbytok, vtedy je aj mlieko skazene. Striedmost nikdy nezaskodi a od hladovania mame zatial na Slovensku daleko...
napriklad ovplyvni to ze papam chlebik kvality mlieka?nemozes uplne vylucit chleba a rozky?
Biele pecivo nema vyzivovu hodnotu. Zbytocne cloveka zanasa. V porovnani s celozrnnym je to 100 a jeden 😉 Biela muka sa zacal robit nie tak davno a dovod-vydrzi dlhsie ako celozrnna. Teda sa klicek zo zrna vyhodil-teda to co ma v tom zrne vyzivu a zacala sa robit biela muka, ktora sa tak rychlo nekazila a mohla stat v obchode dlhsie. Nastastie sa dnes uz vraciaju na trh aj celozrnne vyrobky- cele zrno zomlete na muku, nie iba odpad zomlety. Niektori pekari klamu aj tu, ked robia tmavy chlieb, nazvu ho cerealny. Ale to je to iste ako biely, iba ze sa pridaju otruby. napr. DM ma v ponuke dost celozrnnych veci a celozrn. chlieb spoznas aj tak ze je tazky.
A iste ze sa tym ovplyvni kvalita mlieka-je rozdiel ci zjes jeden krajec chleba celozrn/biely, ci zjes jeden tanier ryze natural, alebo bielej.
Ja sa na dietu chystam az po ukonceni kojenia. Po porode isla vaha trosku dole, ale cca 3-4 mesiace po porode sa to zastavilo a odvtedy som takmer nic neschudla. Teraz pijem cajik Hannasaki, vdaka comu islo asi kilecko dole, uvidime, ci aj dalej nieco pojde. Snazim sa davat si pozor na stravu, ale velmi to nepomaha, stale mam este 9 tehotenskych kilogramov, ktore poriesim asi az potom, ked prestanem kojit, kedze teraz nechcem este prist o mlieko.
Ja by som moc nevymyslala s dietami... ale zdravo sa stravovat mozes a to ti potom pojde vaha dolu sama... aj mliecko bude ok. mne sice pocas kojenia vaha stala, ale ja som sa cpala sladkostami, kebyze ich nejem, uz davno som na predtehu vahe... 😝