Meriam 160 cm a vážim skoro 68 kg. Je to veľmi veľa?

laurinka2023
22. nov 2024

Žienky pridávam tému ktorá je najviac asi populárna medzi nami ženami (za chyby sa vopred ospravedlňujem) Mam 30rokov a výšku 160cm a váhu mam skoro 68kg je to veľmi veľa??? Možno sa vám zdá moja otázka blbá viem
Ze musím sa viacej hýbať menej jest ale zaberá aj niečo iné?? Napr nejaké tabletky alebo čaje? Som zúfalá už vždy môj mozog vraví nejec schudni ale nedá sa mi to dajak

januska12323
22. nov 2024

Je to viac ale nič extrémne. Daj príklad jedálnička a hneď poradíme kde môžeš ubrať. Žiadne čaje a sprostosti ti netreba.

bublinka1426
22. nov 2024

@laurinka2023 je blba prepac.

ivik4
22. nov 2024

Viesco za mna ano, ja mam 158cm takze sme rovnako nizke a vazim uz dlheeee roky 52kg. Pre mna osobne je to idealna vaha kedy sa citim v pohode,niesom vychrtla s postavou 6rocneho dietata ( vela zien s nasou vyskou ma pod 50kg) ale ani pri sebe.
Skor ide o to ako sa ty s tou vahou citis, asi nie velmi dobre ked pises. Ja som sa velmi zle citila ked som mala raz aj to kratucko, 54kg.

maryetta
22. nov 2024

Na vysku 160 by som ja osobne brala nejakych 55-60kg. Takze nejaka obezita u teba sice nie je ale zjavne sa ani ty sama necitis uplne ok.
Ja mam 178cm a aktualne 63-64kg.
A vidim ze stale su tam “zasoby” 😂💪🏼

majka176
22. nov 2024

Je to veľa, ja mám 158 cm/51 kg ... 68 kg som vážila v 9. mesiaci tehotenstva😉
Treba upraviť jedálniček - viac zeleniny, zelenina vseobecne obsahuje látky, ktoré pomáhajú spaľovať tuky, vynechať sladkosti, viac pohybu ...

petracandle
22. nov 2024

@laurinka2023 záleží od typu postavy, ako sa ti ukladá tuk. Ak máš väčšie prsia/zadok/boky tak to nie je veľa, respektíve nie je to ideál ale môžeš vyzerať skvele. Ale ak si typ nežné dievčatko tak pri takej váhe už to nevyzerá veľmi dobre a ideál je do 55 kíl. Osobne poznám 160cm baby s rôznou váhou a na niektorých je 60kg strašne veľa- už sú také dosť pri tele a niektoré sú s 60kg štíhle.

clodika22
22. nov 2024

Tiež si myslím, že to nie je úplne najhoršie, ale ak nezmeníš stravu, tak sa môžeš dostať aj na vyššie číslo, a to asi nechceš. 🙂 Pridaj pohyb, hýbať sa treba jednoznačne.

la_dolce_vita
22. nov 2024

Na tvoj vek je to dost, treba brat do uvahy, ze s vekom sa chudne tazsie. Ja som tolko vazila este nedavno pred 50tkou s vyskou 177 cm. Teraz mam par kg nad 70 kg, tazko idu dole, ale stale je to v norme. V mladsom veku mi stacilo vynechat par dni veceru a vaha sa upravila.

nikoletta1712
22. nov 2024

@laurinka2023 Prepáč za úprimnosť, ale je to veľmi veľa…Ja mám 165 cm a váhu 55kg…Keď sa to blíži k 56-ke, tak som vždy robila všetko preto, aby som viac ako 55 kg nevážila…Prečo takmer väčšina žien si dovolí zájsť s váhou tak ďaleko??!!!

gejb
22. nov 2024

@laurinka2023 nie, nezaberá nič iné. Keby existovali zázračné tablety na chudnutie neexistovali by žiadne tučné zeny, nemyslíš?
Ak máš konfekcnu veľkosť 42 a viac a si mlada baba tak tých 68 je veľa.
Mam podobnú výšku a môj strop bol 64kg a bola som fakt tučná.

reela
22. nov 2024

@laurinka2023 mas nadvahu

deedol
22. nov 2024

@nikoletta1712 vies preco napr? lebo riesia zdravotne problemy dietata a na seba vtedy kaslu. a je milion inych dovodov, chudoba a s tym suvisiaca zla strava, vlastne zdravotne problemy... neviem, preco je potrebny tento victim-blaming, ked si to autorka zjavne uvedomuje a chce s tym teraz nieco robit. ostatne baby povzbudili, ale ty si si musela kopnut?

petracandle
22. nov 2024

@nikoletta1712 bude to znieť zvláštne ale teoreticky nemusí. Ja mam kamošku - totálna sexica, nádherná postava, ktorá má 160cm a 67kg my sme jej to neverili tak sa raz na chate vážila 😃 ale zase druhá kamoška keď má vôbec nad 50kg vyzerá pribrato😃 ale áno, v globále je tých 55kg ideál pri tej výške

simca06022011
22. nov 2024

pozri sa do zrkadla a ohodnot... je nie je.. nepytaj sa tu nikoho... ja som so sestrou rovnako vysoka.. ona ked mala 68kg vyzerala ako bublina s licami ako skrecok, ja som 68kg som hrkala kostami a tehlicky na bruchu som mala... Tak tolko k tomu. Nie je postava ako postava, vaha ako vaha. AK mas pocit ze si tucna, mas faldy (ako to tu hore pise gejb, konvekcna velkost je vysoka), nemas svaly, nesportujes... tak treba pridat pohyb, zmenit stravu a pojde to dole. A netreba panikarit, zase taka katastrofa to nie je. Radsej pomaly ako jojo efekt stale riesit a cele roky bojovat s vahou.

deti95060810
22. nov 2024

za mňa vážiš veľa...
mámm167cm, 53 kg... so 16 r. dcérou si navzájom meníme rifle....
skús šport - behanie, alebo aerobic...

ivanakal
22. nov 2024

Ach jaj, "ako si si dovolila zajst s vahou tak daleko"... toto je uzasna otazka. Ja meriam 165cm a vazim 69, mam 40r., nosim velkost M.. Nepripadam si tucna, ani mi nikto netipuje, ze vazim tolko. Za mna na tuto vysku vazit 55kg to je strasne malo... tolko som vazila v 25 rokoch. Nie je postava ako postava, u niekoho su to svaly, u niekoho tuk.. Ak to chces zmenit, vyrad sladke, sladke vody a pod.. zarad napriklad aj len prechadzky. A prosim ta, ziadne tabletky ani nic podobne. To nefunguje.

nikoletta1712
22. nov 2024

@deedol Kopnúť som nechcela…To určite nie..Ja len potom musím vždy krútiť hlavou, keď vidím/čítam ako tie ženy hľadajú výhovorky a pritom to je tak jednoduchá matematika…

lindous
22. nov 2024

Veľmi záleží ako to máš rozložené, ako to na tvojej postave vyzerá, ako sa vo svojom tele cítiš... info, že ja mám pri 163 cm, 50 kg, takže oproti mne to je veľa, ti moc nepomôže, lebo môžeme mať diametrálne rozdiely typy postáv...ak s tým chceš ty teda niečo robiť,možno by teda stačilo spevniť, lebo sa necítiš fajn, tak žiaľ, inak sa to naozaj nedá...

simca06022011
22. nov 2024

@nikoletta1712 lebo maju ine starosti a aktivity, ako cumiet na vahu a do zrkadla cele dni... napriklad. Ked dnik kazdej bude cele dni sledovat zrkadloa selficka fotit, vsimnu si. Plus mame aj ine geneticke predispozicie, to je proste fakt, kazdy vyzera inak, kazdy pribera/chudne inak. Su veci co niekto kilovy nepochopi. A hlavne ak sa bavime o takej vahe ako tu autorka, ze to nie je ziadna obezita. Ak sa ludia objednaju, vyzerkaju su na o vela vyssie vahy.
A nie, nie je to vobec jednoducha matematika.

deedol
22. nov 2024

@nikoletta1712 nie je to pre kazdeho jednoduche. su rozne zdravotne problemy, kde naberies ani nevies ako, napr. nediagnostikovana hypotyreoza. a potom ti daju lieky, ale z tych liekov neschudnes, len prestanes priberat. a zrazu mas napr. 10 kg navyse (lebo to trva, kym ti zistia, co ti je), a tie kila idu dole tazsie ako zdravej osobe.
a to je len jedna z mnohych diagnoz, nehovoriac o roznych zivotnych situaciach, kedy ludia naozaj su radi, ze stihaju pracu a deti a nemaju priestor na cvicenie (napr. muz pracujuci v zahranici, matky samozivitelky a pod.)
skratka chcem len povedat, ze dovodov je vela a nie vzdy je to o tom, ze clovek "zerie" mesiace a roky a kasle na to, ze vaha stupa.

lasona
22. nov 2024

Je to dosť. Toľko som mala pred pôrodom. Žiadne čaje ani tabletky nefungujú.(keby fungovali, tak sme všetci stihli) Funguje kaloricky deficit. Nic iné.

svokrinjazykmonika
22. nov 2024

@laurinka2023 ja mám 158cm a 61kg. Mala som 63 a začala som rýchlo chudnúť lebo sa necítim vôbec dobre. Keby sa dostanem na 55 tak budem totálne šťastná

mabenn
22. nov 2024

zalezi od zlozenia tela -svaly, tuk, voda, kosti, ...

zmrzlinka8
22. nov 2024

je to individuálne, tiež mám 160cm, ale keď som mala 50-55 kg, bola som vyziabnutá, ani cici ani rici, ako sa hovorí. U mňa sa kilogramy ukladajú rovnomerne všade, nie iba do brucha, takže aj viac kg u mňa vyzerá super. 68 kg by pre mňa bolo veľmi v pohode.

simsalabim
22. nov 2024

@nikoletta1712 nie, nie je to jednoducha matematika. Na vahu vplyva mnozstvo faktorov. Okrem jedla, fyzickej namahy a zdravotneho stavu aj individualny metabolizmus, kvalita spanku, psychicky stav a celkova pohoda. Ved vsetky vidime, ze niekto moze “zjest vola” a postava ako prutik a iba sa trapi a ide to iba tazko. No a aj genetika. Davnejsie som citala clanok od biologa-genetika a ten povedal, ze po rokoch vyskumu sa uz na ludi s nadvahou nepozera uplne kriticky, lebo vie aj to, kolko genov ma na ukladanie tuku vplyv.

nik7171
22. nov 2024

@petracandle ja som presne ten typ mám 169 CM a 56 kg a jednoducho je to na mňa veľa. Ideál je keď mám 50kg takže záleží jednoducho od stavby tela

danielad9
22. nov 2024

@laurinka2023 ja som mala pri 160 cm najviac 72 kg a bolo to veľa. Ono veľa závisí od každej ženy takto všeobecne sa odpovedať nedá
Teraz som presný opak a mam extrémne málo kíl a tiež to nie je ono. Ideal som mala 47 kg

baboobchod
22. nov 2024

Je to veľa, teda pokial nemas tu hmotnosť v hore svalov 😃 ja mám tvoju výšku, 160 cm a neviem si predstaviť mať o 20 kíl viac 😱 mám okolo 49.

zuzkacik4
22. nov 2024

No aj za mna je to uz dost, sudim aj podla seba, ...tolko mam teraz v 9.mesiaci tehu (prepac🤷‍♀️)... ja mam tiez 160cm a ked som mala 62kg, uz to podla mna nebolo ok...ja som bola spoko, ked som mala okolo 54kg...

petronelag
22. nov 2024

Ja som túto váhu 68 kg dlho mala okolo tridsiatky, ale výšku som mala 174cm. Potom sa mi to začalo zvyšovať, aj keď som dávala pozor na stravovanie.
Po tridsiatke sa ľahšie priberá, takže si treba dávať pozor.