Máte skúsenosť s Acai Power?

zuzikambo
28. jún 2014

Mam na plane si to objednat, predtym chcem ale pocut aj nazory tych co to vyskusali.

monkabr
29. jún 2014

@zuzikambo Ahoj, Acai urcite pri chudnuti moze pomoct, ale necakaj ziadny zazrak, ako sa o nom pise na roznych strankach kde ho predavaju. Acai obsahuje vlakninu, bielkoviny a mastne kyseliny a hlavne vela antioxidantov ( vela stranok uvadza, ze Acai je najsilnejsi antioxidant na svete, ale to je hlupost), mierne urychluje metabolizmus a podporuje spalovanie tukov, takze nejaka pomoc pri chudnuti tam je. Pokial budes mat vhodny jedalnicek a nejaky ten pravidelny pohyb, tak s Acai rozhodne nic nepokazis, ale samotne Acai ti pri chudnuti vyraznejsie nepomoze. Ak ti smiem poradit, tak Maqui je urcite lepsie ovocie ako pomoc pri chudnuti. Ma cca 3! nasobne viac antioxidantov ako Acai. Je to najsilnejsi antioxidant na svete medzi ovocim, nie Acai, ako mylne uvadza mnoho stranok.

zuzikambo
autor
29. jún 2014

@monkabr Dík za radu a kde by som zohnala to maqui? nevieš mi poradiť?

monkabr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ewusa_18
29. jún 2014

a kolko ste schudli ?

ammellia
29. jún 2014

na chudnutie hovadina, zdrave to je asi rovnako ako nase cucoriedky, a tie su aspon domace a nie z opacnej strany zemegule. Neminajte peniaze na zbytocnosti.

monkabr
30. jún 2014

@ammellia Ahoj, na internete je niekolko clankov, ktore tvrdia, ze cucoriedky su rovnako zdrave ako Acai, ale nieje to tak celkom pravda. Tym nechcem zhadzovat vyborne cucoriedky. V niektorych clankoch sa spominaju milne aj niektore nutricne hodnoty Acai.
Acai ma hodnotu ORAC ( schopnost antioxidantov pohlcovat volne radikaly) cca 30 000, kym cucoriedky ,,len" 6500. Maqui dokonca rekordnych 95000
Acai ma mnohonasobne vyssi obsah vitaminu E, A, proteinu, drasliku, zeleza alebo magnezia.
Cucoriedky sa s Acai moze porovnavat iba obsahom B vitaminov, vitaminu C a vapnika.
Pekny den zelam

ammellia
30. jún 2014

@monkabr ano, niecoho to moze mat viac, ale fakt sem potrebujeme dovazat zmrazene bobule, ci este lepsie len nejaky extrakt z nich z juznej ameriky?
A este za tie ceny?

monkabr
30. jún 2014

@ammellia Na to si uz kazdy musi odpovedat sam...
Ked niekto chce nejaky prirodny detoxikant, tak si mozno kupi ten najsilnejsi Maqui s hodnotou orac 95000, oproti cucoriedkovym 6500. Ak je naozaj bez penazi, tak aj cucoriedky budu samozrejme dobre

robinsonka123
16. júl 2014

Z akej stránky ste si objednávali tablety acai?

monkabr
17. júl 2014

@robinsonka123 Ahoj, preskoc Acai a rovno sa pozri na Maqui, ktore obsahuje vsetkeho viac ako Acai a ma 3 krat viac antioxidantov 🙂

haili
20. júl 2014

aká je cena Maqui ?

timea279
30. júl 2014

ahoj...monkabr.......kolko si schudla s Maqui? 🙂

81beruska81
4. aug 2014

ako ste sa nakoniec rozhlodli? Taktiez ma to zaujalo...chcem pocut nazor inych...

monkabr
5. aug 2014

@timea279 Ahoj, tak to ti neviem povedat, ja som uzivala viacero zdravych prirodnych prostriedkov ktore pomahaju chudnut, k tomu som cvicila, behavala, zdravo a pravidelne sa stravovala... Z nicoho zdraveho a prirodneho neschudnete vyraznejsie bez toho, abo tam bol aj pohyb a vhodne stravovanie, to je utopia. Sialene kury, kedy clovek 10 dni nic neje a funguje na nejakom sirupe a podobne neratam, to za zdrave rozhodne nepovazujem. Kazdopadne Magui je dobre aj ked sa clovek nesnazi schudnut, je extremne zdrave a pri chudnuti pomoze lepsie ako Acai, vdaka vyrazne vacsiemu mnozstvu antioxidantov.

horana
5. aug 2014

Presne ako pise @ammellia , tie hodnoty jednotlivych dielcich prvkov v niecom este absolutne nic nevypovedaju. Su tam,no a co, ale telu nestaci jedna zazracna vec, prvok, zlucenina. Takych uz bolo... Telo je komplexny system, ktory potrebuje cerstvu, jednoduchu stravu z naseho podnebneho pasma. Ved si to kupujte, a potom napiste ci ste 15x zdravsi a 15x viac vitalnejsi nez po nasich cucoriedkach, ktore si nazbierate cerstve plne energie na nasich horach. Ja si radsej vysplapnem na turu a k cucoriedkam prihodim aj horske jahody vypecene na slnku ze vonaju az nos vykruca, pridam drienky a brusnice a Acai necham indianom. Ci mate dojem ze slovenski junaci a devy, nasi predkovia boli vacsi chcipaci oproti indianom z pralesa, ktori sa Acai napchavali cele dni? 😉

timea279
5. aug 2014

@monkabr dobre ďakujem ti lebo ja mam len par kil na viac ale aj tak by som ich chcela zhodit ....tak ja si objednam tu Maqui a pri tom stale sportovat a zdravo sa stravovat uz som aj zacala kazdy den 1hodinu behat 🙂 aaa ďakujem tti pekne ... *-*

monkabr
5. aug 2014

@horana aj ja zbieram cucoriedky a ine lesne ovocia, cucoriedky su velmi zdrave... Ale predsa len Acai alebo Magui su z kategorie tzv. superstravy a ich nutricne hodnoty su neporovnatelne s cucoriedkami. Rastu v extremnych podmienkach a preto su nutene zadrzovat v sebe maximum zivin, aby prezili. Cucoriedky schudnut nepomozu, maju len zlomok antioxidantov. Acai a Maqui pomozu, pretoze su to najsilnejsie prirodne antioxidanty.
A ver tomu, ze boli neporovnatelne vacsi chcipaci, domorodci konzumujuci tieto plodiny doteraz ani nepoznaju mnoho z chorob, ktore trapia nas cele generacie 🙂 To samozrejme nie len vdaka Acai alebo Magui, ale aj...

horana
5. aug 2014

@monkabr Nesuhlasim, vsetky prirodne kultury dostali do vienka schopnost prezit prave v tom ktorom prostredi je namiesany dokonaly kokteil stravy aby clovek mohol prezit v tych danych podmienkach. Indiani trpeli tiez niektorymi chorobami ktore sami prekonat nevedeli (ako kazda ina prirodna kultura) a ktore im moderna medicina zapadna pomohla prekonat (ani ta ale este nevie vsetko), preto k nim aj vzhlizeli, a este naviac neboli vobec imunni na to ze co my tu prekonavame lavou zadnou a na to im ani ich byliny nepomohli. A dnes ti ktori ziju uz civilizacne, tym ani bobule nepomozu, trpia presne tym co zapadania, nakolko to robi to prostredie a styl zivota, nie izolovana udajne super vec.
Antioxidanty nie su ziaden zazrak, ked su same o sebe, veda este len prichadza na to co treba vsetko sucasne s nimi aby sa dlhodobo mohol prejavovat ich ucinok nie je to samospasitelne, ked sa nimi nakrasne bude clovek prepchavat od rana do vecera tak co? Neochorie na rakovinu?, mam v okoli priklad ze to vobec nestaci. "Niekto antioxidantov pripisuje až zázračné schopnosti, no v skutočnosti štúdie ukazujú, že nadmerná konzumácia môže aj škodiť. Ďalej vedci upozorňujú, že ani voľné radikály nie sú až také zlé. Napriek tomu, že pred nimi telo treba chrániť, v určitej miere sú užitočné, pretože zasahujú aj rakovinové bunky či baktérie. Nadmerný príjem antioxidanov by tak tieto účinky mohol utlmovať."
Rovnako chudnutie, ved si najdi chudnuce fora a kopec sklamanych zien ktore aj Acai brali kvalitne velke davky a nepomohlo, sklamane prestali. Lebo zazracne vselieky neexistuju. Vacsina je v nasej mysli, a dalej je to o prirodzenosti zivota. Toto su take modne vlny, superstravy. Ved si povedzme za par rokov ked bublinka splaskne, alebo ju nahradia nove este viac super(zarabajuce ich dovozcom) potraviny.
Casto zdrava potravina nemusi mat najvyssie hodnoty niecoho ale idealny vzajomny pomer latok v nej obsiahnutych, ktory je este viac dolezity a toto naozaj aj moderna veda este len v plienkach zacina zistovat co je na co dobre.

monkabr
5. aug 2014

S mnohym sa da suhlasit, len par faktov...
Domorodci z dzungli, kde sa taketo potraviny s abnormalne vysokymi nutricnymi hodnotami vyskytuju a moderna medicina tam este nezasiahla, su neporovnatelne zdravsi ako ine spolocnosti, to je fakt...
Ano vsetkeho vela skodi, to ano, aj vitaminmi sa da predavkovat...
Samozrejme, ze vyraznejsie schudnut len jedenim nejakeho ovocia sa neda, ak si niekto mysli, ze bude jest Maqui, pritom sa vobec nehybat, zle sa stravovat a sediet doma, tak sa velmi myli, ale to uz sa opakujem...
Superfood nie je ziadna novinka, kto sa o to zaujima to pozna dlhe roky, nic novsie uz nepride, nutricne hodnoty vsetkych potravin su davno spocitane a tieto potraviny su jednoducho najvyzivnejsie na svete, to je fakt...
Cucoriedky maju velmi podobne, takmer identicke zlozenie ako Acai alebo Maqui, ale obsahuju vsetkeho vyrazne menej, antioxidantov neporovnatelne, argument o nevyvazenosti latok neobstoji...
Bojujes takto aj proti dovazanym pomarancom a podobne? Ved vitamin C obsahuju aj nase jablka, sice vyrazne menej, ale obsahuju, tak naco dovazat pomarance, nie? 🙂
Mimochodom superpotravina ceresna Acerola z Karibiku obsahuje 30 nasobne viac vitaminu C ako pomarance, len pre zaujimavost 🙂

skifi
11. aug 2014

@monkabr .. to je zaujimave ale ked si dam ten Magui do google najde mi ze ma len 27 600 🙂) a je to drahe jak svina .. to radsej spapam 300g cucoriedok a mam v sebe to iste ..

horana
11. aug 2014

Treba si nieco nastudovat ako su na tom zdravotne pralesni amazonski domorodci ktori ziju uz zapadnym stylom, teda sice este stale napolo v prirode ale uz civilizovanym sposobom, teda misionari, skoly, robota. Nemile prekvapenie, ale pochopitelne, nieco ako indiani v rezervaciach. Okrem toho mnohi sa uz ani v povodnej strave nedostanu, nakolko je im hromadne brana korporaciami pre inych ludi na druhom konci sveta a im dovazane shity co my uz nechceme. Smutna realita. Svojim dopytom tento trend podporujeme! Toto su veci ktore sa nedaju pestovat na plantazach a za kratky zisk im to tam vykosia cele. Tak ako sa drancuje cela dzungla, necitlivo a nenavratne. Treba sa spytat komu je toto na prospech?

Zoberme priklad uz spominane Acai, nehladiac na to ako som pisala naposledy ze vyznam antioxidantov ako takych v priamom vztahu: cim viac - tym lepsie, sa zacina spochybnovat...je dalej aj neiste ako cerstve ovocie bolo prave vo "vasom" vyrobku spracovane, nakolko velmi rychlo po zbere geometricky klesa uroven antioxidantov, aj sposob spracovania ho moze velmi znacne znizit, tie hodnoty sa lisia enormne. Dalej tym ze je to boom, a moderne a IN v snahe zarobit je vela tychto prirpavkov a vyrobkov z Acai falsovane pridavanim dalsich latok ako kofein, zbytocne dalsie umele vitaminy (ktore potom v tele blokuju spracovenie tych prirodnych ked sa jedia naraz), stimulacne latky a bylinky s energeticky opacnym posobenim...a to uz nespominam prichute, farby, plniva roznej kvality, ktore mozu sposobivat rozne negativne dosledky, tie zakonne normy pre doplnky stravy su znacne volne a v podstate spoliehat sa na akost, mnozstvo a botanicku identitu niektorych pripravkov je skor naivita.

Co sa tyka pomarancov, ano, sice by som to nenazvala ze proti nim bojujem, tak ako ani proti Acai nie, len nevidim celkovo tak velku ich vyhodu, okrem toho ze pri ich transporte opat obrazne cez pol zemegule co je ekologicky uplne mimo, tak ano, jest ich napr. v zime ako zdroj Ccka je s prepacenim hlupost na n-tu nakolko oni rastu v oblastiach kde je podnebie ake je a energeticky ochaldzuju "jinizuju" - akoby roztahuju telo, my v zime potrebujeme pravy opak "jang" zhutnit ho, preto nam nasa priroda dava napr. kyslu kvasenu kapustu,c o je v tomto ohlade zazrak nad ktory niet a nie je pravda ze "argument o nevyvazenosti latok neobstoji..." prave to je alfa omega.
Pomarance este viac prispievaju k tomu to nachladnutie v zime dostat. Vitaminove bomby su u nas tak isto sipky - najlepsie po prvych mrazoch zberane (pre porovnanie obsah mg C v 100 g, sipky: 800 - 1200, pomaranc 40-55, cierne ribezle: 170 - 180, zerucha co si na vate za oknom aj v zime mozte pestovat 60 - viac nez pomaranc, niekolkonasobne viac nez pomaranc maju aj: paprika, brokolica, karfiol, dokonca smazene hranolky ho maju viac(!udrzi sa),atd.., a u vit c nie je ani dolezite jeho mnozstvo ale aby ho telo vedelo vyuzit, z rakytniku, rybezli, sipok, kapusty ho dokaze telo vyuzit niekolkonasobne viac nez napr. z citronov.

Ludia sa casto nechaju nabalamutit na nieco co je od inakial ze je lepsie a pritom to najlepsie, najcerstvejsie mame pod nosom.

tajomnicka
15. aug 2014

ja uživam pripravok acai power tri tyždne a neschudla som ani deko.Nechala som sa nahovorit na dve balenia,teda 2mesačnu kuru,ak neschudnem par kil,som zvedava,či mi vratia peniaze,ako slubuju.

ametyste
17. aug 2014

Po dvoch týždňoch užívania, stále rovnaká váha 😒

monkabr
17. aug 2014

@skifi To ano, niekde pisu tak, inde inak, inde zase inak, a potom vyber si 🙂 Ved staci pozriet na obrazky, ked das do google maqui orac a das obrazky... Kazdopadne nech pisu akokolvek, vzdy je Maqui zdaleka najsilnejsi antioxidant medzi ovocim na svete

@horana Ved s tym suhlasim, nic nie je ,,cim viac, tym lepsie".
To s tym falsovanim, no neviem neviem, vsetky taketo dovazane vyrobky musia byt testovane v laboratoriach a ked tam aj nieco pridane je, mas to na etikete. Ak si to samozrejme nekupis niekde v krajine 3 sveta... Okrem toho, ak maju certifikaty ( napr. halal, kosher) tak tam asi tazko bude primiesane nieco nezdrave. Samozrejme, ze obsah antioxidantov klesa, ako aj vitaminov, mineralov... Vo vsetkom, co sa dovaza, aj v ovoci, zelenine... Preto su napr. pri extraktoch najvhodnejsie tie, ktore su extrahovane studenou metodou, kedy sa latky zachovavaju vyrazne lepsie ako tepelnymi metodami. A ktore su hermeticky dokonale uzavrete, najlepsie kazda davka samostatne.
S tymi pridavkami suhlasim, preto si treba vyberat. Su na trhu aj doplnky, ktore su absolutne bez pridanych nezdravych latok, uplne prirodne. Bohuzial, dnes su ludia lenivy si aj precitat zlozenie produktu...
S tymi pomarancami v zime suhlasim, naopak v lete su vhodne aj pre nas, pretoze horucavy su aj tu.
Neviem, kde si prisla k tym cislam, ale mam pred sebou laboratorne testy obsahu vit. C v plodoch, a napr. sipky obsahuju v 100g 156 mg, co je sice super cislo, ale uplne ine ako uvadzas ty.
Napr. ceresna acerola ma cca 1600 mg. Ale to nieje podstatne v tejto teme, pri Acai ide hlavne o antioxidanty. To, ze to najcerstvejsie mame pod nosom, to je pravda, ale najlepsie, to je hlupost...

blue99
19. aug 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
elko69
23. aug 2014

dievcata ja na tieto chudnuce tabletky neverim,pokial si neupravite stravu a nezacnete sportovat neschudnete..ja som si dala urobit jedalnicek jednemu profi trenerovi a chodim 2x do tyzdna do fitka a teraz to mam 2 tyzden a sli dole uz 3 kg a 3 cm z brucha..radsej pomaly ale iste :D

adula12
25. aug 2014

Acai je blbost... nepomahaju vobec...

mojoli
2. sep 2014

ja mám osobnú skúsenosť s acai, schudla som cca 5kg ale pozor, kupujte osvedčené na acai stránke.je to drahšie ale iné acai nefunguje.Jedla som normálne ako aj pred tým...necvičila som,ale prestala som jesť sladké..ani mi na um neprišlo že to potrebujem,mala som viac energie..neodpadávala som už po 18hod ako som zvykla..prestala ma bolieť chrbtica..a tá ma trápi už vyše 20rokov,...prestaly mi krvácať dasná..čo som pre to urobila možné a j nemožne,všetko zlýhalo..U každej z nás inač funguje metabolizmus,po 40 to už ide pomalšie aj hormony sú "svine"..ale mne to osobne pomohlo,,schudla som v páse kde sa my urobili tie slávne "michelinky" na bruchu a na stehnách...tých 5kg nieje vela ale v cm to dalo dosť,je to na každej treba hlavne veriť že to dokážete a nevážiť sa denne 5x lebo to nepomáha ..baby na stretku po 20 rokoch prudko závideli 😢 za to my to stálo...a ešte niečo mne športovanie vždy len dodalo na kilách ..každá sme iná..netreba nikoho odcudzovať...

1karkulka
3. sep 2014

@ mojoli, z akej stranky si prosim ta objednavala tie acai? dakujem.

mojoli
5. sep 2014

@1karkulka aca-berry.sk.. bolo to super acai 1200.. tieto pomohli najviac ale nezabudni vela piť..a potom to bolo zo stránky prirodne-lieciva.sk