Prosim cim nahradit? Dnes tuky na 150% katastofa, davam na ranne hrianky ci toasty- fakt teeeenucka vrstva, dnes aj aj do zemiakovej kase davala
Ked som rozklikla tuky v KT tak maslo na prvom mieste
@abcabcada vdaka tiez to asi tak urobim
Na natieranie používam bud lucinu, light cream cheese alebo cottage mixnuty s bryndzou
Daj si rastlinnú umelinu, určite bude zdravšie ako maslo
Na hrúbku zerve, Philadelphia light alebo halbfettbutter
Aj ja sa stravujem podľa KT a maslo nejem. Varím si osobitne
@simik22 u mna nerealne
@simik22 tuky mam niekedy fakt v cervenych cislach hoci ledva ledva naplnim denny limit KT
Asi to maslo budem musiet vypustit od zajtra
Teraz som si prepocitala zajtrajsok a teda urobilo to dost rozdiel
Tak si daj na hrianku a nie do pyré 82% tuku je dosť a v dvoch jedlách plus sacharidy
Ja mám tuky problém splniť, ale vravím, varím si všetko osobitne, na troške olív oleja , nátierky používam lunter pripadne si robím tuniak/ kyslá smotana , cottage atd
v čase chudnutia zmixovať bielkoviny (maslo) a škrob (zemiaky) je smrrrrť 🙈 maslo úplne vynechaj... to sú skryté tuky, podobne ako sladené nápoje sú skryté cukry, ľudia si toto často neuvedomujú 🤷
@luccija zle to kombinujem no
@zuzanka.zuzu zle som tokombinovala priznavam
Pozom ktore su tie dobre tuky? Kedze aj tie su potrebne napr pre nejake vitaminy alebo neviem uz kde robim chybu
ja ich dosť prijmem v orieškoch 🤭
Orechy, avokádo, olivový olej do šalátu alebo na prípravu mäsa...
@zuzanka.zuzu
@abcabcada skusim tie orechy, mam len vlasske
Avokado mi nechuti
No asi to nebude maslom. Už len keď si dáš hrianky, máš tam tuky, mlieko, maslo v zemiakoch, varíš asi tiež na oleji...treba sa naučiť používať alternatívy. Daj si vlakninovy chlieb, alebo bielkoviny, namiesto masla lucinu, cottage cheese, mozzarellu. Zemiaky si daj na mesiačiky a len pokvapkaj olivovým olejom, keď už potrebuješ mať "omastené". Varím len na lyžičke oleja.
@kavasmliekom mam spaldovo grahamove hrianky
Myslela som ze lucina je tukovejsia ako maslo
Nie kazde jedlo varim ja sama niekedy je tazke ustriehnut kolko coho tam ludia davaju
Ako môže byt Lucina tukovejsia?
@simik22 ja neviem niesom odbornik vo vyzive preto sa pytam skusenejsich
No v prvom rade sleduj výživové údaje na potravinách, je to uvedené na každom výrobku
@simik22 to nesledujem
Co si mm vsimat? V
V čase redukcie som ho úplne vynechala... Neoplatí sa to, radšej si dám jedlo bez neho a môžem si dať viac