Ahojte. Som mladá baba z strašne vysokou váhou. Dala som sa na chudnutie. Už týždeň chudnem. Len mám problém. Vôbec sa nevyznám strave a tak. Čo môžem čo nie. Samozrejme ako prvé som skúšala aj poradcu ktorému sa platí. Ale aby som platila 200 e za to že mi spraví jedálniček. A pomôže schudnúť to nie. Taktiež nemienim brat nejaké prášky aby som schudla. Prosím je tu niektorá ktorá nemá problém ,, kamarátsky" pomôcť?
@petra372016 ahoj, ja som tiež začala týmto mesiacom..môžeme ži pomáhať 😉 aktívne som pred tehu cvičila cez 8 rokov a v strave sa tiež ako tak význam 😊 pomôžem ti, kľudne napíš 😉
To Ti stačí prečítať jednu knihu, alebo web o chudnutí, napríklad www.chudnutie-ako.sk a budeš vedieť, čo máš robiť.
@jaaankaaaa HM a to je internetové alebo ako? Ja som volala jednému pánovi ktorý je zo zh ako aj ja a ten mi povedal že dokopy aj s tými ,,práškami "čo s toho sú tie nápoje na mesiac 200 e a to som takúto odpoveď dostala už u 3
@petra372016 áno, oboje na internete ale sú tam odborníci a podľa mna na začiatok super 🙂 inak žiadne "prášky" ani doplnky výživy netreba, normálne zdravá vyvážená strava a hýbať sa 🙂 možno ak nedokážete mať dostatočný príjem bielkovín zo stravy, tak proteín, ale ak máte dobrú stravu určite to nepotrebujete 😀
@petra372016 stiahni si zdarma aplikaciu Kalorické tabulky a skus ich vyplnit, zapisovat si, co jes, a tak zistis, ako si upravit stravu, aby si bola v kalorickom deficite a chudla pomaly, prirodzene.
https://www.chudnutie-ako.sk/ prv urobit si zakladny prehlad...kamaratska rada: prv odstranit najhorsie navyky: alkohol, sladkosti vo velkom mnozstve, sladke vody, cipsy, nejedenie cez den a dojedanie sa v noci...ludia s vysokou vahou toto zvyknu mat...dalej: bielkoviny denne v dostatocnom mnozstve: maso, ryby, vajicka, mliecne vyrobky, syry-zasytia, telo nema tendenciu hladom tuzit po nezdravom jedle, alebo ovela menej...pitny rezim-cista voda, pridat zeleninu a ovocie...vsetko postupne tyzden po tyzdni...zaradit denne chodzu, casom rychlejsiu a zvysovat cas...ja som za 2mesiace z 84kg sla na 76kg cisto tymto sposobom (plus cvicim doma)...ty z vysokej vahy ked pojdem rozumom na to, pojdes kilami rychlo dole, lebo telo sa odvodni...nic drasticke a rychle, co dlhodobo nevydrzis a chytis este jojo efekt
a este jedna kamaratska rada: vykasli sa na panov a damy s platenymi navodmi - ty musis prevziat zodpovednost za svoje navyky, telo a jeho stav, takze nikto ti neda zazracny rychly navod ani postup - musis si to ty nastudovat, a hlavne to dlhodobo robit...odporucam si este pozriet serialy tipu "Extremne premeny", "Tloustici" - je tam vela inspiracie, rad a motivacie
@petra372016 odporucam kaloricke tabulky.ja som tiez sa snazila 2roky schudnut ale pravda bola ta ze som nemala prehlad o kaloriacha to je problem.schudla som 8kg az ked som si zacala pocitat kalorie a cvicim samozrejme.Kludne mi aj napis,ale tie tabulky fakt odporucam.ziskas prehlad o potravinach a neskor uz budes vediet aj bez zhruba sa orientovat
Ahoj, kľudne mi napíš, poradím, vysvetlím, aj približný jedálniček ti viem dať. Mám vyštudovanú výživu ľudí
Napíš nám co normálne jedávam...a pomôžeme ti zmeniť nejaké veci...ale popis úplne vsetko..kľudne aj foto jedla daj
@petra372016 to zvládneš aj sama, xy info na internete ... úplný základ- preč sladké a pečivo a hýbať sa
Tak napíš čo a koľko ješ a od toho sa odrazit.
Na začiatok vynechať kupované sladkosti, slávnosti, fast-food, polotovary a sladené vody, smažené veci alebo eliminovať na úplne minimum raz týždenne kúsok.
Pridať do jedálnička zeleninu, a nepsracovane potraviny.
Nemusíš v nechávať ani prílohy dokonca ani pečivo ale namiesto 2 a viac rožkov alebo chlebov len jeden a veľa zeleniny., namiesto kúpi akých cereálií vločky a dat ovocie, trochu orechov keď tak lyžičku medu ci cakankoveho sirupu. Pridať pohyb na začiatok je chôdza úplne ideálna. Podľa možností používať schody nie výťah. Zvýšiť pitný režim najlepšie voda a nesladene bylinkové čaje. A spánok je tiež dôležitý.
@jaaankaaaa super ďakujem
@mabenn áno presne o to mi ide. Ja nechcem nikoho iného. Chcem sama. Len to je problém že vôbec neviem čo jesť a čo nie. A aj cviky by som robila ale neviem aké.
@petra372016 vsetko je na internete, hladaj stranky, na youtube...ono je to tak so vsetkym novym, ze to treba postupne nastudovat, vstrebat a robit...zena pri prvom dietati tiez nevie nic a vsetko sa nauci...len smelo do toho, kazda aj mala zmena, sa prejavi, hlavne trpezlivost, odhodlanie a vydrz
@mabenn ďakujem. Len to je problém. Hrozne sa bojím, že príde problém a hneď to vzdám. Som v všetkom hrozne netrpezliva a citlivá
@petra372016 mas 2 deti, nie? tak trochu sebadovery do toho...dala si uz aj tazsie veci urcite ako toto
@mabenn tri deti mám. Pred nedávnom som porodila. Mám 6 mesačného chlapca. A áno každý deň sa snažím si opakovať že to robím pre nich. Lebo v stave akom som to je už ohrozujúce život
@petra372016 pri malickych detoch je chudnut narocne - zly spanok, vela stresu, vela starostlivosti, malo casu na seba...ale nie nemozne...mysli najma na upravu stravy-opakujem vela bielkovin a zeleniny, uz takto budes chudnut, aj keby si nic ine nerobila, plus pitny rezim...ked ides na prechadzku len s kocikom, tak v tempe, viac ti netreba...a vydrzat
Ak ste úplná začiatočníčka ja by som vám odporučila mesačne členstvo napr vo fitlavii alebo supershape, máte tam tréningy, jedalnicky, aj rôzne videá o zdravej strave a tak a stojí to menej ako 10€ na mesiac 😀