Ženy stalo sa vám, že sa vás niekto opýtal či ste tehotná (kvoli väčšiemu bruchu) aj keď skutočne nie ste?
Stalo sa mi to včera na oslave… mala som šaty a dvaja ľudia sa ma opýtali či čakám babatko. Tak som sa nikdy nehanbila. Citim sa velmi zle.
fuuuch… no, možno ťa to nakopne s tým niečo robiť…
Neznasam taketo nemiestne otazky. Absolutne sa to nehodi, pytat sa na taketo nieco. A nie, nestalo sa mi to(a brucho mam teda velke🫣)a tiez by som sa citila na hovno
Áno dokonca 2x po druhom pôrode a po treťom pôrode už ani nevravím. Ja mam totiž tenšie nohy a brucho mi ostalo . Veľmi frustrujúce.
ano stalo 🙄 povedala som dotyčnému že nie a že takáto otázka je neslušná 😉 😀
Ja som mala naopak, že mi neverili, že som tehotná, keďže brucho sa dlho neukazovalo. V 6-7m som vyzerala len akoby som zjedla dvojitú večeru 😂
Ale poznám to, keď niekedy vidím ženu a je veľmi ťažké odhadnúť, či je tehotná alebo sú to obyčajné kilá navyše (možno aj po pôrode), nafúknutá napr pred krámami, zdravotné problémy, genetika, resp stavba tela,...
Pokiaľ by to nebola niečo ako najlepšia kamoška, ani by mi nenapadlo sa jej niečo také pýtať. A ak by sa ma niekto niečo také opýtal, dostal by takú hubovú, že by ho to už nikdy pri žiadnej žene nenapadlo sa opýtať.
ano mne sa to tiez stalo, dokonca na pohrebe, kde sa ma najblizsia rodina neboheho pytala, ze preco som prisla ked tehotne by nemali vidiet mrtveho. to som si povedala, ze vam musi ale riadne sibat a vobec vam asi sa nim nie je za nim smutno. zaroven som sa citila trapne. mam endometriozu, cize tie co to poznaju, tak vedia, ze pri nej sa dokaze brucho nafuknut extremne aj u chudich zien. zaroven to bolo v case ked sme sa snazili a neslo to.
Ano, 3x a to som ešte vtedy ani tehotna nebola, nafukovacie ma inak som bola štíhla. Raz sa mi postavila pani v poloprazdnom autobuse, ze nech si hneď sadnem, hádam nebudem v mojom stave stát.
Prehliadka som uskromniť, sadla si nech nevysvetliteľné. Bývalý bol vtedy pri mbe a keď sme vystúpili, uplne vyvážený sa ma pomerne opytal, ci som mu zabudla náhodou povedať, že som tehotna 🙈!
Potom jeden kolega v praci, bol u nás znova na sluzobke a 10 minut do mňa hostil, nech mu piviem termín a priznám sa, ze to už predsa nemám ako utajiť. Ake mam brucho a ved to je pekne a milé. Postavila som sa, obsiahla si saty aby to brucho videl ešte lepšie a vysvetlila mu situaciu. Milý Fero - keď už si nešťastný a nechápeš po 10 minutach môjho nie, ze tehtna nie som, mozno pochopíš co znamená mať problém menom helikobakter! Googl je super ten ti to nájde 😏
Bol som o 25 rokov starší kolega, mala som 25 a inak super postavu. Pozrel na mňa, ocervenel, hanbil sa ako pes a odišiel odo mna sediet radsej do uzavretej kancelárie 😂 Pivedala som to dostatočné nahlas aby to počuli aj 10 ďalších kolegov - otvorený office.
Možno ťa to nakopne teraz zaťať sa a začať cvičiť, akože mne keby dakto takéto dačo povie uvedomím sa a na druhý deň som v posilke, ale nie kvôli nim ale kvôli sebe každý sa musí vidieť a vedieť zhodnotiť ako vyzera 😀
@zuzubb007 Ale tu nejde o brucho, ale o nevhodne otazky. A ak mas napriklad diastazu v urcitom stadiu, tak mozes cvicit ak 8 hodin v posilke, mat ploche brucho a pevny transverzus, po jedle sa ti brusko aj tak zvacsi. Ludia by mali skor prestat klast nevhodne otazky a prestat komentovat telo inych zien. A to som tiez ten typ, co travi cas aj v posilovni a s postavou problemy nemam.
ja zas az tak na tom nic neslusne nevidim, ked niekto ako tehotný vyzera.. co asi vyzera ked sa nespytal len jeden clovek ... tak to asi nebude otazka uplne mimo...
ak ti to prekaza, tak len preto, ze samej ti prekaza to ako vyzeras a v tom pripade by to mohlo byt pre teba motivacne. Nemyslim si, ze ta chcel niekto urazit. Vo vacsine pripadov je tehotenstvo radostna udalost.
No keď máš brucho a také elastické šaty takto aj vyzerá
To ešte buď rada, že sa opýtali! Kamoške sa stalo, že jej jedna hneď gratulovala. Ani sa neopýtala, proste to brala, ako hotovú vec, že je tehotná. Za mňa dosť faux pas, ani žene v 9. mesiaci by som to nepovedala.
Niekedy mam aj velke brucho pred menzesom po urcitych jedlach.rano nikde nic a zrazu poobede brucho ako v 6 mesiaci.este sa ma.teda nikto neopytal ci som tehotna ale asi by som ho uzemnila odpovedou ze nie som to sa len mam tak dobre..
A teraz by ta prave toto malo nastartovat a nieco s tym bruchom robit
Vzdy ked budes stracat motivaciu spomen si ako trapne si sa citila
Hej, den po porode ked som sla kupit kavu do automatu sa ma pan, co kupoval kavu vedla spytal, kedy to cakam. Ked som mu povedala, ze mam den po tak sa jemne zapyril a pogratuloval 😅 inak sa mi to nestalo
Mala som opačnú nepríjemnú skúsenosť, keď som šla do nemocnice rodiť mi jeden pán vraví “konečne domov čo?” Keď som mu odpovedala “nie, akurát čakám na pôrod”, tak by sa najradšej strčil sám sebe do zadku 🤣.. v každom prípade je to nemiestne niekoho postavu komentovať. Ak to vadí tebe samej, tak s tým niečo urob, ak ti to nevadí, tak rovnako okomentuj postavu dotyčnej osobe 🙃.. veľakrát až keď dostanú zrkadlo sa nad sebou zamyslia, že poznámky nie sú na mieste
😂😂😂stalo, bývala kakegyňa ešte aj s takym nadšením ze “jeeej ty čakáš druhé bábätko”
- nie, ziadne druhé len som tlstá
Bohužiaľ ženám sa toto stáva v staršom veku, po pôrode. Nielen ze najviac začnú priberať práve v oblasti brucha a bokov, ale aj diastaza po pôrode, rôzne gyn. problémy ako cysty, zle trávenie, potravinové intolerancie, problémy s pečeňou atd
Akoze mne bolo trápne až až a kolegyni hadam ešte viac. … Ale mňa to neurazilo, skôr nakoplo zo sebou niečo robit. Vlastne to bol celkom impulz to riešiť, vďaka tomu sim zistila ze mám diastazu
Áno stalo, keď som pribrala 😁 keď som schudla, zase bolo zle, že som asi chorá, keď som tak schudla 🤣