Mám depku z váhy - chcem schudnúť 30 kg

7. jan 2025

Pocas svadby som mala 57kg o mesiac na to som otehotnela..a pribrala na 70kg ktore sa mi podarilo zhodit na 65 tak som zas otehotnela a pribrala na 85 a momentalne som 2 mesiace po porode a mam 85, kojim. A citim sa strasne, bojim sa co vsetko budem musiet spravit aby som schudla 30kg a kolko mi to bude trvat.. uz asi nikdy nebudem pekna.. a strasne mi padlo aj sebavedomie. Nerozumiem preco to niektore zeny maju tak ze nepriberu nic..

biba_18
7. jan 2025

máš 2 mesiace po pôrode - veď to sa upraví… isteže že ťa to bude stáť nejakú námahu - ale netreba to dopredu vzdávať… btw, 30 kíl by som na tvojom mieste nechudla..

autor
7. jan 2025

@biba_18 bojim sa ze aj 10 bude boj.. teraz boli vianoce a na kazdej fotke som ako slon a kazim ju.. divne je aj to ze som vlastne porodom schudla len 5 kg a za 2 mesiace ich pribrala spat.. a to sa stravujem normalne nic neprehanam..ani teraz ani pocas tehu.. hanbim sa za to aka som...

123369
7. jan 2025

Si veľmi krátko po pôrode. Ja som pred tehu vazila 58 ,deti som mala po 3 rokoch a vždy som schudla dojčením. Pribrala som v každom tehu vyše 17 kg . Po druhom to išlo dole horšie. Tiež som si vravela čo ty ale nakoniec sa predsa podarilo zhodiť. Určite treba vydržať.

stevvvka
7. jan 2025

Máš dve zdravé deti, to chce svoju daň. 57kg už asi mat nebudeš... Ale číslo na váhe neurčuje tvoju hodnotu a tvoju krásu. Netlac na seba, staraj sa teraz o bábätko a po čase pôjdeš dole s váhou. Na jar prechádzky s kočíkom a daj si reálny cieľ, povedzme za pol roka dostať sa pod 80.

123369
7. jan 2025

@stevvvka to si jej teda moc nepridala. Prečo by nemohla mať zasa 57 kg? Samozrejme za pól roka to nebude ,ale jasné že sa môžeš dostať znovu na rovnakú váhu. Ja som začala cvičiť a behať keď mala druhá dcéra dva roky. Keď som ju dala na obedny spánok už som išla, pól hodina viac ani ťuk. Momentálne mám ešte menej než celkovo pred tehotenstvami.

anjelicek26
7. jan 2025

Vaha po 5 detoch je u mna +4 kila...tie uz nepojdu dole nikdy, ale preslo aj 18 rokov a mam 40ku na krku...vaha sla dole relativne dobre a rychlo, ale skutocne si musim davat bacha, aby som pri kojeni s precanim nezrala, lebo ja som hladna asi fakt stale...den noc ked pumpujem mlieko, musim nieco jest... Takze mam v chladnicke "na noc" nachystanu pokrajanu zeleninu a kus celozrnneho chlebika, nech nestracam cas a nenarvem do seba nejaky kus kolaca...

No a autorka je mi luto, ze mas depku, mala by si mat logicky dole viacej a nie, ze to este priberies nazad. A to neni kritika - to je skor vystrazny prst, ze sa ti mohla rozhodit stitna zlaza, ze ti mohol zblbnut cukor, ze ti mozno nepracuju dobre oblicky a si stale zavodnena... ja by som behla na preventivku a odrazila sa od toho... pokial sama vies, ze nevyjedas piate cez deviate, tak je ta chyba inde... babo zober zo sebou a sup k lekarovi ako prvy krok...

kittykat22
7. jan 2025

@123369 pol roka - bez toho ó. Ten patri na severny pól. A inak mas pravdu 😅

kittykat22
7. jan 2025

Co sa bojis. Z vyssej vahy sa chudne dobre 🙂 Jasne ze mas teraz vela. Ved si unavena, naliata vodou, nespis. Preto sa ti drzi vsade ta vaha. Daj si chvilu cas - kym kojis. Ked dokojis tak si uprav stravu a neskor si das pohyb. Nebudes prva ani posledna zena ktora schudne 20kg 🙂 Vsetko sa da! nic sa neboj. Nechas si napisat jedalnicek, nieco pocvicis a budes znova kocka.

stevvvka
7. jan 2025

@123369 je to tak vo väčšine prípadov, môže ísť samozrejme aj na pôvodnú váhu, ale nech sa neupina na jedno konkrétne číslo. Pôrod je veľká záťaž pre telo, to telo už nikdy nebude ako pred pôrodom a podla mňa je celkom logické, že nejaké kilo, dve ostanú navyše nastalo ako "pamiatka".

Nemyslela som to v zlom.

ina2405
Včera o 05:11

Daj si skontrolovať štítnu, tá často po pôrode zblbne. A neboj, zhodíš to úpravou stravy a cvičením. Ak moc neješ , môžu to byť hormóny štítnej a naozaj niektoré ženy kojením nechudnú. Ale kvôli tomu dieťa neodstavuj. Porieš najprv lekára a od toho sa odrazíš. Ja som mala problém s váhou po prvom pôrode a bola to štítna. Mám po 4 pôrodoch o kilo viac než pred 23 rokmi. Ale cvičím poctivo a stravu si tiež sledujem.

svetlonos
Včera o 07:03

Mila autorka,
ak ta to ukludni, ja som pri kojeni tiez pribrala. Otehotnela som s váhou 65gk/175 cm a už vtedy som chcel mať max 69kg. No po porode som snáď 2 toky vážila 73 kg a schudnúť ani za svet! Ako som prestala kojit, schudla som za mesiac hneď 6kg, bez športu ci úpravy stravy.
Potom ale ďalšie tehu, takže do tretieho tehotenstva som isla už ako 72 kilová 🤯.
Nevadí- výhoda už dvoch detí malých je v tom, ze nemám čas vyzerať 😂. Končím 30 tt a vážim stále 73 kg. Po porode uvidím ale viem, ze po odstavení znova schudnem. Mozno je to aj tvoj pripad. A 2 mesiace po pirode sa fakt nestresuj.