ahojte počítam si kalórie, mám nejaký deficit 500, za deň prijmem okolo 1200-1300 kca, rýchlu chôdzu, mám vyše 100 kíl, min. 10 000 krokov a viac, mám kalorické tabuľky jem väčšinou kuracie, ale stále nie som v zelených číslach, mám aj 2 krát viac tuku, váha nejde moc dole, na raňajky mám 3 vajcia s paradajkami, desiata ovocie, obed napr. kuracie s ryžou, kompót, olovrant polievka, večera to čo na obed, robím chybu?
Pri váhe 100 kilo a príjmu 1300kcal musíš chudnúť nech ješ čo ješ. Zle rátaš.
@alofinka a vieš dobre používať kalorické tabuľky? Tu máš návod ako na to:
@alofinka skus pridat vela zeleniny ku kazdemu jedlu..bud surovu alebo uvarenu na pare / vo vode....tam az tak nevadi ci si das o kusok brokolice alebo karfiolu viac ....a zaplnis zaludok a mas aj ziviny....
lebo napr. kompot mi pride uplne zbytocny...zbytocny cukor..to uz radsej nakrajana uhorka alebo kapusta....kompot ako zapisujes?
Dak print screen jedneho dvoch dni. Okrem toho 1300 kcal na 100kg zenu je zalostne malo. Je mozne ze bevazis uplne vsetko presne
@ckocka praveze chudnut nemusi, Ale priberat...nakolko ma strasne nizky prijem kcal a telo hladuje ( uklada )
@alofinka poriadne si nastav KT. Mas ich zle nastavene.
Ja mam 155cm, 47/49 kg - a mam 1500kcal pri udrziavacke
A tri vajicka?? Hmmm....
Uz len to, co si tu vypisala ten vzorovy jedalnicek - to je minimalne 2000kcal. Nie 1200/1300.
@alofinka to ze ješ kuracie tu co pomôže? Ty môžeš jest všetko mäso, len musíš vynechať tučné ap plotu ne potraviny, miesto ryze viac zeleniny, žiadne biele pečivo, a záleží aj od veľkosti porcie... Prečo si dáš na večeru to co na obed? To je ďalšia chýba, večera ma byt ľahká takže tam by som volila niečo so zeleninou.. A kde si nechala ovocie? Veľa ovocia... A veľa príjem tekutiny.. Na tvoju váhu aj 4litre vody vypiť a cvičiť, lebo chudnutie nie je iba o jedle, o krokoch... Takže hiit, cardio.. Musíš spaľovať tuky
@veronikaszabova Blbosť.
fakt si to vážim
50 gramov ryže v surovom stave, 120 g mäsa napr. ten kompót napr,100 g
hod sem screen jedneho dna napr.toho co si teraz spominala tiez mi to pride ze to musi byt viac ako 1200kcal. Inak to uz ani nehovorim ze na 100kg je to strasne malicko. Ja mam pri 66kg 1500kcal :o
a keby som to aj zle počítala a mala okolo 1500 kca a tú chôdzu aj tak to nepôjde dole?
tie polievky si asi nasla v zozname nezadavala si si sama svoje jedlo ze? lebo to nikdy nebude presne takto. A potom olej nepouzivas ani trosku? Ryzu si mala fakt 50g hotovej? lebo to je take mini mnozstvo ze az. Daj aj ten sumar kde mas tento den makra
@alofinka Ak skutočne príjmeš denne len okolo 1 300 kcal, tak to je veľmi málo, tvoje telo hladuje a ukladá si do zásoby aspoň to minimum, čo príjmeš. Preto nechudneš. Takýmto štýlom si len uškodíš. Odporúčila by som ti, ak to nevieš sama, aby si sa spojila s nejakým výživovým poradcom a nastavila vhodný kcal príjem a stravu. Ja som napr. pri váhe 65 kg prijímala v chudnúcej fáze cca 2 000 kcal pri tréningoch 3x do týždňa a schudla som na 58 kg behom pol roka, ale vybudovala som si svaly a chudla naozaj z tukov, nie vodu. Pri váhe 100 kg muselo tvoje telo dostať strašný šok takýmto drastickým znížením príjmu potravy a už dávno neplatí, že ak chce človek schudnúť, musí jesť len prsia s ryžou, treba pestrú s vyváženú stravu, bohatú aj na tuky, znížiť príjem sacharidov. Ak chceš naozaj trvalo schudnúť, znižuj kalorický príjem postupne, s pár týždňovým rozostupom, aby si telo zvyklo a hýb sa.
@alofinka Ahoj rada by som ti poradila 🙂 je veľmi super ako si to zapisujes vidím že sa naozaj snažíš , baby ti chcú dobre poradiť ( nebudem sa teda moc opakovať ) ale skus si zapisovať úplne všetko aj olej ktorý pridas keď napríklad restuješ mäsko alebo podobne , baby majú pravdu a chcú ti len pomôcť ❤️ Verím že ak si to budeš zapisovať správne ten pokrok uvidis . Snaž sa mat vždy splnené bielkoviny tie sú pri chudnutí veľmi dôležité aspoň 110g na deň
@alofinka no tazko radit,lebo kuracie s ryzou je siroky pojem....kuracie je ako robene a kolko ho je? mne tam osobne chyba zelenina...okrem ranajok....kompot by som nahradila varenou brokolicou alebo inou varenou alebo surovou zeleninou.....
tiez polievka je siroky pojem....je to zelenina uvarena vo vode (a popr. mixnuta)? alebo nejaka kremova polievka so smotanou?
a na veceru by som nedavala maso s ryzou ale napr. maso so zeleninou...potom sa da dat viac zeleniny - cize sa zaplni zaludok bez mnozstva kalorii...
a tiez nemas jednotvarnu stravu? nechybaju Ti tam ziviny?