Prosim Vas neviete mi poradit nejaky doplnok k strave aby som nemala chut na sladke?
Resp cim by som vedela nahradit pečivo, lebo viem, ze toto je mojim kamenom urazu.
skús chróm. No jediná rada je obmedziť až vynechať úplne a potom aj tá chuť odíde..
Ja som citala niekde ze ked mas chut na sladke tak si treba dat orechy, mandle ...za hrst. A neprazene nesolene samozrejme😁 Ja milujem pekanove orechy maju prijemnu sladkastu chut
Chróm
@tamarka91 chrom alebo keď budeš mať chuť tak to prekonaj a daj si nijaké ovocie alebo zeleninu
@mkorinkova keby som to vedela zvladnut, tak jasne ze si nedam, ale proste ja sa potom dostanem do takeho stavu, ze musim zjest nieco sladke ale tak, ze sa az trasiem a jem potom nezmyselne veci. Skusala som ze klasika…. nic si nekupim, nic nezjem, blbost…. ked dostanem doslova zachvat po sladkom som schopna zjest aj cukor lyzickou ….. proste neviem sa ovladnut :(
veru, pozri potraviny s nizkym GI- glykemickym indexm. prebytok potravin moze zvysovat chut na sladke. a samozrejme za to moze aj nasa hlava., lebo to nie je hlad, to je chut a to je rozdiel.
viac bielkovin do stravy a na slade casto ani nepomyslis...
@tamarka91 med
Ako sa pise vyssie, uplne vynechat sladke. Cim viac cukru jeme, tym viac nan mame chut. Ked v slabej chvili vyjedas cukor lyzickou, tak ho jednoducho nemaj doma. Cukor ako taky mat nepotrebujeme, ja ho napr. nepouzivam, lebo nepeciem ani si ho nedavam do kavy.
@tamarka91 mne pomohlo jest vela zeleniny, vtedy som prestsla mat chut na sladke.
A takmer uplne to preslo ked som mala kovid. A to som jedavala 300g milky na posedenie, salko 3/4 dozy a najväcsie balenie rafaela. Samozrejme nie vsetky tie veci jeden den 😁
Ale ta zelenina mi este predtym fakt pomohla 🙂 Sladke som postupne jedla menej a menej. Inak daj sa aj na cukrovku otestovat, nech mas istotu. Moja sestra napriklad mala v tehotenstve nedostatok cukru a vtedy jedla vela sladkeho, co inak jej pripad nie je.
@evamarek77 nemam, kedykolvek mi meraju cukor mam tak 4.6, max som mala v nemocnici 5.1
@tamarka91 en tras bude sposobeny znizenim hladiny cukru, nie pri cukrovke. pri nediagnostikovanej cukrovke cukro stupa, nie kelsa. ty budes mat hypogylkemiu sposobenu jedenim prilis velkeho mnozstva rychlych cukrov.
organizmus funguje tak, ze ty zjes rychly cukro -to je ryhclo sa vstrebavajuci cukor, potom sa ti prudko zvysi hladina cukru v krvi a telo "vysle inzulin na spracovanie cukru a nastava nahly a ryhcly pokles cukru. tento pokles moze ist aj kusok pod normu,a lebo moze ist aj na normu,ale kedze je rychly, organizmus moze na to zareagovat tak, ze pyta dalsi cukor, mozes byt hladna, unavena, malatna,mat triasku a slabost. proste to moze byt dost neprijemne. paradoxne toto skor vyzera, ze ti pankreas funguje velmi dobre, ak mas tento problem.
preto si treba nacitat neico o glykemicok indexe a sustredit sa na vhodne potraviny.
to su potraviny s pomalymi cukrami, ktore hladinu cukru nezvysuju tak vlemi. ono je to zacarovnay kruh, pokial jedavas sladke. tu je najdolezitejsia jedna vec - sebazaprenie vo vyjedani sladkosti. nadstavit si co budes jes,a by si sa nedostala do hypglykemie, dopriat hlavne na zaciatku organizmu dostatok pomalych cukrov a vynechat tie jednoduche cukry, ci zredukovat na minimum. a halvne treba yvdrzat, nepopustit.
ak by si si dala aj neico sladke, tak vlemi malo, ale toto jezradne, to sa da az pri dlhom dietovani, kedy sa uz dokazes lepsie ovladnut ( mimo PMS -tu je viac pravdepodobne zlyhanie ).
no smaozrejme netreba to ani s takyito cukrami prehanat. tu neico je,a le najdes aj viacere clanky https://akoliecitcukrovku.sk/glykemicky-index-p...
@tamarka91 však si Kupuj bielkovinove pečivo, to má nízky glykemicky index
Vynechať pečivo úplne nie je super nápad