Mám 24 rokov a vážim 66 km. Mám zdravú váhu?

3. jan 2025

Ahojte zena, 24r, 165/66kg je to v pohode váha? Chudla som z popôrodných 90kg a už mám pocit, že strasne dlho chudnem. Len chcem mat zdravú vahu, byt dajme tomu stihla tak normálne..

vanilkovazmrzka
3. jan 2025

Je urcite zdravsia ako 90. Ale kludne este mozes dat nieco dole.

sense
3. jan 2025

Záleží ako sa cítiš pre niekoho je to o.k ,pre niekoho to je veľa

mandzula
3. jan 2025

Ak robis silovy trening a vahu tvoria svaly, je to dobre, ak tu vahu tvori tuk, este by som zhadzovala. A pridala ten trening, samozrejme.🙂

autor
3. jan 2025

@mandzula schudla som sólovým tréningom a kardiom. Chcela by som mat 63kg ale už mi to ide tak pomaly..

mandzula
3. jan 2025

@autor tak super, ak mas vymakanu svalnatu postavu, nie je o com.🙂 Zrejme to chce pohrat sa s kaloriami, ak chces este par kil zhodit, oslov trenera vo fitku, ktory ta tam rovno aj uvidi a vie posudit stav.

dorota1234
3. jan 2025

Záleží aký máš pomer tuku a svalov. Ak máš veľa svalov, tak tam váha až tak nevadí keďže svaly sú ťažšie ako tuk. A navyše ak si už schudla 24 kíl je to veľmi pekný výsledok. Zo začiatku sa chudne rýchlejšie a potom to už ide pomaly. Skús si spraviť BMI index, orientačne sa dozvieš akú váhu by si mala mať k svojej výške a veku

lucia13022023
3. jan 2025

V podstate to tu už odznelo. Ci to je tuk ci svaly. Mala som 65kg a svaly a 65kg a tuk. A tie postavy vyzerali diametrálne inak.. Ale super, klobúk dole, len tak ďalej 🙂

katrin21
4. jan 2025

Na tu vysku je to hranicne, ideal do 60kg, ale vaha nie je tak podstatna ide hlavne o pomer tuku a svalov , to meni objem. Ak mas viac tuku tak 66 je vela, ak svalov,tak ok

strejdo001
4. jan 2025

Čím menej máš kg oproti svojej výške, tým pomalšie a ťažšie to ide dole pretože 1. prijímaš aj stravu (kalórie), 2. zosilnelo ti telo, získala si na objeme aj svalstva, čo je ale pozitívum, pretože svaly sú aktívna hmota, tuk je pasívna.
Ideál pri tvojej vyške je okolo 56kg, ale ako tu už dievčatá spomenuli, je rozdiel, či máš 63kg a viac tuku alebo 63kg a viac svalstva. V každom prípade klobúk dole pred tebou ako si schudla krásne z 90kg 👍.
Čo by ti ešte pomohlo je obmedzit sacharidy na minimum, ale nepoznáme tvoje stravovacie návyky, tak tu je tažko sa vyjadriť zatiaľ.
. A za ďalšie, pridať na fyzickej aktivite buď čas alebo intenzitu. Tu je tiež otázka aké aktivity vykonávaš, časovo koľko minút denne. A ešte aký je tvoj spánkový režim...