Ahojte, mám 178cm a 89kg. Cvičím pravidelne, ale zase to nepreháňam s váhami na cvičenie. Koľko by som mal zhruba vážiť resp. schudnúť? Ďakujem
aj 10-20kg :(
@anickababickw Ide o muža, ak by schudol 20 kg, vyzeral by otrasne. Pri tej výške tak max.9 kg.
Podľa mňa, keďže si chlap,ktorý cvičí, je tá váha ok. Môj muž má 175 cm a 72 kg a je príliš chudý, môj syn 192 a 68 a môže ísť kľudne robiť komparz do vojnového filmu. Za mňa skoro 180cm a skoro 90kg pre chlapa ok
@zuzanockamt Rozmýšľal som ísť na 83kg, mať do tých 85kg, lebo mám aj osteoartritidu na jednom kolene z viacero operácii skrz zranenia a rád by som chodil na turistiky a chcem odľahčiť kĺby aj to koleno.
9-10 kil. Viac nie.
@thor21 To je úplne v pohode váha aj tých 85 kg. Jasné, pre kĺby je lepšie menej, hlavne ak je problém. A pri turistike kolená trpia, predovšetkým pri ceste dole prudším kopcom. Takže naozaj s tou váhou netreba veľa robiť.
@thor21
@zuzanockamt Áno, zatiaľ mám v pláne do tých 85kg a držať si ich, áno, trochu chcem aj z brucha schudnúť, ale hlavne na tie kolená menší tlak vyvíjať
Podľa mňa sa ťažko radí,keď ťa nevidíme. Každý má tuk, svaly inak pri rovnakej váhe. Možno ani nemusíš chudnúť len vyformovať. Na to koleno je najlepšie cvičiť ,ale nie ťažké váhy. Keď budú koleno poriadne držať svaly, bude artritída pomalšie postupovať a hlavne bolesti budú menšie. Na turistiku a trekovími palicami ,hlavne kôli chôdzi dole kopcom. Keď rád pláveš aj to by šlo do tréningu zaradiť.
80kg +- by bola tvoja akurátna váha. Záleží od typu postavy.
Podľa mňa tak na 85 Max, chlap má aj vyzerať trošku nie, že zafúka vietor a odleti, to čo vyššie píšu 10-20 kilo schudnúť pre boha však to je otras aby chlap vyzeral ako hajzlovy pavúk 😂
Za mňa takých 7-9 kg, mne sa narozdiel od väčšiny tu páčia štíhli chlapi. Ale to už ty uvidíš, kedy a pri akej váhe sa budeš cíti dobre. Tým sa riad, nie ľuďmi z MK.
@zuzanockamt môj muž toľko váži a to je kopa svalov
@anickababickw Koľko váži? Tak ako si napísala? 10-20 kg menej? Čiže má 69-79 kg pri výške 178 cm?
@zuzanockamt ma 81, a sam hovorí že by chcel menej. ak ma ona 89 tak tak mat vahu od 70 do 80 je absolútne ok ak nemá veľa svalov
@thor21 podľa mňa 75-80kg je pri tej výške OK. Pri 85kg, hlavne ak necvičíš, tak už ti musí byť vidno menšie brucho 😄
Ak by si cvičil a mal svaly, tak kľudne aj 85-90, ale bez cvičenia, pri sedavom alebo pasívnom zamestnaní 75-80.
@zuzanockamt asi to fakt záleží aj od cloveka. Pri 75kg pri tej výške, ak nešportuje môže vyzerať úplne normálne (nosiť veľkosť L). Ale ak športuje tak bude už východnuto vyzeráť s takou vahou.
@luccija No pichli mi kolagén, keď som s tým bol teraz, inak som si kúpil kvalitný kolagén na lacno ráno si dávam a snažím sa stravu dodržiavať, nepijem alkohol, kávu Max dve a cvičím tak so stredne ťažkými váhami, žiadne preháňanie, aby som si to nezhoršil, inak len keď mám bolesti, keď som mal a išiel potom k ortopedovi, tak Aulin
@lenkakravcova Už mám 84kg 😁
No pridaj vahy v cviceni a pridaj bielkoviny do stravy- nejaky protein. Po case uvidis vysledok - v zrkadle, na vahu sa vykasli. Pre chlapov je dolezite mat svalovu hmotu, nema zmysel risiet hmotnost, ale ci mas alebo nemas tuk na bruchu, bokoch a pod.