Ahojte,
Mám menší problém. Mám 170cm a cca 86kg, 26r. Celý život som bola “pri sebe” asi som v detstve viac jedla a naši dufali že z toho vyrastiem. Takisto u nás sa stále varilo nezdravo aj sladké aj slané no klasická strava pred 10-20 rokmi.
Keď som mala asi 14, prestala som jesť v škole a až poobede doma. Stále som nechudla, potom som v 17tich peidala beh a jedla som asi 500kcal, v podstate som si prešla miernou anorexiou, nutkavymi myšlienkami o tom že z jedla priberiěm, ninstop váženie a kompenzácia pohybom (schudla som asi 20kg za 4mes). Dostala som sa z toho ale akonáhle som prestala cvičiť (zdravotné problemy) hneď slm všetko pribrala a potom som zas na výške chudla už trochu rozumnejšie, ale strach z jedla bol stále, v podstate dosť som potom šla hore dole s váhou podľa toho či som držala režim alebo nie.
Koncom výšky som mala rozbehnutú posilku a pod 70kg a celkom spokojnosť, no prišiel covid a zas som začala priberať, potom prvá praca na tpp a šlo to dole vodou.
Pribrala som za 2 roky asi 12kg a navyše poslwdný rok sa hrozne potím všade začala som používať driclor, som nesústredená a unavená jak mechom udrena. Chodím do posilky ale je to dosť naročné skĺbiť s prácou kde som vkuse na nohach. Podarilo sa mi schudnut asi 2kg za 3mes čo je žalostne malo napriek mojmu výdaju cez trenungovy den aj 3000kcal dokopy s bazálom. Riešila som to s lekárkou, hormón štítnej je ok.
Jem tak klasicky, žiadne prejedanie snažím sa pravidelne ale nie stále to vyjde a potom hladujem.
Nejaké napady čo by ro mohlo byť a ako to rozbehnúť? Ďakujem
@deedol napadlo mi aj to. Skúšala som ich pred 3-4 rokmi a zas sa mi vrátilo to čo v 17 :( nepokoj, obmedzovanie stále som rozmýšlala nad jedlom a číslami
Ahoj, nechceš si písať súkromne čo si jedla? Cez WhatsApp napríklad? Mohla by som Ti byť oporou, pripadne by sme si obe písali progres, a ako sme zvládli daný deň. Tiez začninam chudnúť, váhu aj výšku mám rovnaku.
www.kaloricketabulky.sk. Vytvoris si ucet a zapisujes. Az tam vidis, ktore jedlo ma kolko kalorii. Vyhadzes tie nezdrave, co maju najviac prazdnych calorii a nechas si oblubene jedla, ktore maju najmenej. A poctivo zapisovat a sledovat. Bud sa orientujes podla balenia alebo vazit.
Na spalenie 2kg tuku za mesiac (6700 cal) potrebujes denne znizit prijem o 500cal, alebo zvysit aktivitu o 500cal.
Podľa mňa máš nedostatočný príjem. Žiadne kalorické tabuľky, ale disciplinované a pravidelné stravovanie... Vzhľadom na popísanú históriu tvoje telo nemá dôvod veriť ti, že ho nakŕmiš dostatočne a včas, preto si robí radšej zásoby a nedáva ti dosť energie na normálne fungovanie.
Roky nevieš nájsť systém ideš do extrémov a máš nepravidelnú stravu
Začni pravidelnou dobrou stravou si bez deti chodíš do práce to zn, že pokým ideš spat máš minimálne, keď chodíš domov o 17 a ideš spat o 22?dosť hodín na šport, prechádzku
Baliť si do práce desiatu, olovrant mať nakupene
Ahoj, ako keby som čítala o sebe ešte aj ta váha a výška sedia. Ja som vždy cvicila s trénerom a slo to horko ťažko dole ale šlo. A za posledný rok som musela skoncovať so silovým cvičením, skrz zdravotne problémy. Ja ti poradím z vlastnej skúsenosti https://restarthubnuti.cz/ a to som fakt skúsila všetko. Už to držím 3 týždne a tri kilá su dole. Objednala som si zatial len jednu knihu na skusku...a celkom mi to vyhovuje 🙂 Kukni...
Ja som išla na 90dnovu
Za 2.5tyzna 6kg dole
kaloricke tabulky, vsetko zapisovat niekolko dni a uvidis. chudne sa skor jedlom ako sportom.