Mám 170 cm a 86 kg. Ako schudnúť?

23. máj 2023

Ahojte,
Mám menší problém. Mám 170cm a cca 86kg, 26r. Celý život som bola “pri sebe” asi som v detstve viac jedla a naši dufali že z toho vyrastiem. Takisto u nás sa stále varilo nezdravo aj sladké aj slané no klasická strava pred 10-20 rokmi.
Keď som mala asi 14, prestala som jesť v škole a až poobede doma. Stále som nechudla, potom som v 17tich peidala beh a jedla som asi 500kcal, v podstate som si prešla miernou anorexiou, nutkavymi myšlienkami o tom že z jedla priberiěm, ninstop váženie a kompenzácia pohybom (schudla som asi 20kg za 4mes). Dostala som sa z toho ale akonáhle som prestala cvičiť (zdravotné problemy) hneď slm všetko pribrala a potom som zas na výške chudla už trochu rozumnejšie, ale strach z jedla bol stále, v podstate dosť som potom šla hore dole s váhou podľa toho či som držala režim alebo nie.
Koncom výšky som mala rozbehnutú posilku a pod 70kg a celkom spokojnosť, no prišiel covid a zas som začala priberať, potom prvá praca na tpp a šlo to dole vodou.
Pribrala som za 2 roky asi 12kg a navyše poslwdný rok sa hrozne potím všade začala som používať driclor, som nesústredená a unavená jak mechom udrena. Chodím do posilky ale je to dosť naročné skĺbiť s prácou kde som vkuse na nohach. Podarilo sa mi schudnut asi 2kg za 3mes čo je žalostne malo napriek mojmu výdaju cez trenungovy den aj 3000kcal dokopy s bazálom. Riešila som to s lekárkou, hormón štítnej je ok.
Jem tak klasicky, žiadne prejedanie snažím sa pravidelne ale nie stále to vyjde a potom hladujem.
Nejaké napady čo by ro mohlo byť a ako to rozbehnúť? Ďakujem

deedol
24. máj 2023

kaloricke tabulky, vsetko zapisovat niekolko dni a uvidis. chudne sa skor jedlom ako sportom.

yvoneta
24. máj 2023

@deedol prosím ťa, ako sa tie kalorické tabulky používajú? Potraviny vsetko presne vážiť? Nejakú apku by si mi vedela prosím poradiť? Fakt potrebujem rýchlo schudnúť, moja váha je trojciferne číslo, ďakujem. 🙏💐

autor
24. máj 2023

@deedol napadlo mi aj to. Skúšala som ich pred 3-4 rokmi a zas sa mi vrátilo to čo v 17 :( nepokoj, obmedzovanie stále som rozmýšlala nad jedlom a číslami

deedol
24. máj 2023

@yvoneta ano vazit vstko. Appka sa vola kaloricketabulky.

dizajnerka
24. máj 2023

Ahoj, nechceš si písať súkromne čo si jedla? Cez WhatsApp napríklad? Mohla by som Ti byť oporou, pripadne by sme si obe písali progres, a ako sme zvládli daný deň. Tiez začninam chudnúť, váhu aj výšku mám rovnaku.

liljana
24. máj 2023

www.kaloricketabulky.sk. Vytvoris si ucet a zapisujes. Az tam vidis, ktore jedlo ma kolko kalorii. Vyhadzes tie nezdrave, co maju najviac prazdnych calorii a nechas si oblubene jedla, ktore maju najmenej. A poctivo zapisovat a sledovat. Bud sa orientujes podla balenia alebo vazit.
Na spalenie 2kg tuku za mesiac (6700 cal) potrebujes denne znizit prijem o 500cal, alebo zvysit aktivitu o 500cal.

tanyan
24. máj 2023

Podľa mňa máš nedostatočný príjem. Žiadne kalorické tabuľky, ale disciplinované a pravidelné stravovanie... Vzhľadom na popísanú históriu tvoje telo nemá dôvod veriť ti, že ho nakŕmiš dostatočne a včas, preto si robí radšej zásoby a nedáva ti dosť energie na normálne fungovanie.

eliska13
24. máj 2023

Roky nevieš nájsť systém ideš do extrémov a máš nepravidelnú stravu
Začni pravidelnou dobrou stravou si bez deti chodíš do práce to zn, že pokým ideš spat máš minimálne, keď chodíš domov o 17 a ideš spat o 22?dosť hodín na šport, prechádzku
Baliť si do práce desiatu, olovrant mať nakupene

jablkova13
24. máj 2023

Ahoj, ako keby som čítala o sebe ešte aj ta váha a výška sedia. Ja som vždy cvicila s trénerom a slo to horko ťažko dole ale šlo. A za posledný rok som musela skoncovať so silovým cvičením, skrz zdravotne problémy. Ja ti poradím z vlastnej skúsenosti https://restarthubnuti.cz/ a to som fakt skúsila všetko. Už to držím 3 týždne a tri kilá su dole. Objednala som si zatial len jednu knihu na skusku...a celkom mi to vyhovuje 🙂 Kukni...

maminka940
24. máj 2023

Ja som išla na 90dnovu
Za 2.5tyzna 6kg dole