Mám 170 cm a 81 kg. Ako schudnúť natrvalo?

16. apr 2022

Ahojte, mám 25 rokov, 170 cm a 81 kg, som single. Mala som kedysi viac kg, aj menej, stále to záležalo od mojej motivácie a nasadenia do zdravej stravy a cvičenia. Lenže to som bola študentka, mala som viac času a dosť som si tým kolísaním váhy pokazila metabolizmus.
Teraz pracujem, každé ráno vstávam o 6, v práci som skoro stále na nohách, mám náročnú prácu psychicky hlavne, ale tým že stále stojím, behám aj fyzicky. V práci mi nejak nechutí jesť a doma sa dojem, resp v práci šetrím kcal aby som mohla doma. Z práce chodím okolo 17tej domov.
Len najväčší problém je ten, že ked prídem domov už som unavená a nemám veľmi energiu na cvičenie, beh, fitko atd. Chcela som si kúpiť permamentku že by ma to motivovalo aspoň tie peniaze a ved fitko ma pred 3 rokmi veľmi bavilo a aj beh. No teraz po dlhšej pauze som stratila kondičku a už ma to nevie naplňat a len priberám a cítim sa zle a mám z toho depresie. Tiež by som si rada dakoho našla a teraz sa necítim dobre sama so sebou. Najradšej mám dni, kedy je škaredo a mám výhovorku že nemusím ísť behať ani na prechádzku. Už aj oblečenie na mne skoro všetko vyzerá zle. Ako z toho von? Ako sa motivovať? Ďakujem za dobré rady :(

edien
16. apr 2022

Donut sa v práci najesť ja som tiež kedysi nejedavala ale je mi lepšie ako mávam raňajky,obed a večeru. Ale je fakt,že ja som s váhou nikdy problém nemala lebo od mala športujem. Ale tá strava je základ,športom to len ,,dotuknes,,..Ak nemáš energiu na fitko daj si aspoň prechádzku každý deň zo začiatku polhodku. Ja som chodila do fitka veľakrát aj nasilu keďže mám náročnú prácu a som celých 8.5hodiny na nohách no počas cvičenia som vždy ožila.

lamonita
16. apr 2022

Tak chudni tancom, prihlás sa na Latino pre baby, zumbu alebo také niečo. Aj sa zabavis, nájdeš si možno nové kamarátky... nebude to len o tej drine na stepperi ale aj o srande, kolektíve, hudbe....

zuzubb007
16. apr 2022

Predovsetkym zjest daco kazde dve hodiny, inac telo reaguje priberanim, a vecer taktiez lahka vecera nie vsetko co vidim zjem ziadne cipsy, keksy a sladke vody a nemusis ani cvicit vaha pojde dole, tri hodky pred spanim nic nejest

nikha2809
16. apr 2022

@zuzubb007 to je blbosť že každé dve hodiny,ja jem 3x denne a mám dole od januára 9kg.Staci kaloricky deficit.To je jediné čo funguje keď máš väčší výdaj ako prijem

nikha2809
16. apr 2022

Pridaj sa do skupiny cesta k mojej premene, máš tam komplet návod na nastavenie kalorickych tabuliek, baby ti poradia ak by si niečo nevedela a pôjde to.

natalala
16. apr 2022

Natrvalo nezrat viac ako spalis 🤷🏼‍♀️ Je to ta najjednoduchsia rovnica.

zuzubb007
16. apr 2022

@nikha2809 ano kaloricky deficit to je jasne, ale ten mozes mat aj ked kazde dve hodiny daco zjes logicke, ja podla seba jem furt keby mam 3 krat umriem hladom

diamond007
16. apr 2022

Mozno je to divné, aj mne to tak prišlo zo začiatku, ale s mužom cvičíme na štýl - 100denne (kliky, drepy, výpady, kombinácia...možností je veľa, môže byť aj 100cvikov na brucho atď).
Je jedno čo koľko a kedy spravíš, dôležité je denne si zacvičiť. Keď si to rozložis do dňa, nie je to vôbec veľa. Stíham to aj pri malých deťoch. Možno ťa to nakopne.
Mne veľmi pomáha aj strava, nič extra zdravé ale ani nezdravé. Zlatá stredná cesta. A teda snažím sa malú večeru si dávať. Vraví sa- raňajkuj ako kráľ, obeduj ako mešťan a veceraj ako chudák. Niečo na Tom bude 🙂

majamat
16. apr 2022

ak mas takuto pracu, tak dlho a denne pracujes, tak ti to nahradza inu fyzicku aktivitu. chapem, ze nemas energiu civit., no chudnutie nie je len o cviceni, ale aj o strave.

nikha2809
16. apr 2022

@zuzubb007 no napísala si to inak ako keby to záležalo od toho ako často bude jesť.Lebo každému vyhovuje niečo iné ale či už si niekto nájde cestu v Tom že bude hoc aj každú hodinu jesť alebo len raz za deň vždy musí byť výdaj väčší ako príjem.A je jedno ako si to rozloží

majamat
16. apr 2022

@zuzubb007 udajne nie je dobre mat stale naplneny zaludok. zaludok ma vraj samocistiacu schopnost, ale to prebieha len ak je nejaky cas prazdny, co pri castom jedeni nie je. cize to, co sa hovorilo kedysi, jest akzde 2 hod vobec neplati.
toto raz v jednom videu rozoberal Bukovsky.
a teda ja som tento pocit tiez vzdy mala. ked jedavam casto, nestiha mi vytravit, som preplnena, nafuknuta, akoby mi to jedlo stalo vo vnutri a netravilo mi.
ked jedavam menej casto, mam brucho take prazdenjsie, lahsie. travi mi o dost lepsie.

pred 2r som zacala s chudnutim, jedavam 3-4x denne a chudnem.

zuzubb007
16. apr 2022

@majamat Bukovskeho z jedneho dovodu nesledujem, nespadam do kategorie de.....

anja27
16. apr 2022

Chudnutie nie je o cviceni to mozes aj bez toho ako uz baby pisali deficitom kalorickym. Vyskusaj naozaj tie tabulky aspon pre zaciatok pomaly pridavaj ,,zdravsie" jedla do jedalnicka. Mam tiez narocnu pracu ale doma cvicim s vahami bavi ma to a mam viac energie ako ked pridem a sadnem na gauc. Strava je ale zaklad nemusis ani cvicit aby si zhodila. Cvicenie je na tvarovanie spevnenie postavy rysovanie svalov teda myslim najma silove s vahami. Ak chces zhodit najprv stravu spravit tak ale aby si to uz mala natrvalo nie len par tyzdnov inak to nepojde..drzim palce

majamat
16. apr 2022

@zuzubb007 ja ho nemusim, nikdy som ho poriadne nesledovala. no mna zaujimaju informacie, nie Bukovsky,

majamat
16. apr 2022

@zuzubb007 a teda toto som vedela aj bez neho. ako som pisala, mne nerobi dobre, byt stale plna jedla, potrebujem anjskor vytravit prechadzajuce,a z potom mozem jest dalsie, travenie jedneho jedla trva. kludne aj niekolko hodin.

littlefiona
17. apr 2022

Podľa mňa doma po práci musíš jesť zrejme všetko hala bala. Verím ti, že si hladná, ubehaná a unavená. Ale prinúť sa doma zjesť menej kalorické jedlá, urob si šalát s kuracím mäsom, alebo grilovanou zeleninou. Daj si tuniaka, alebo mozarelu, cottage..je veľa zdravých potravín, ktoré si môžeš dať po robote. Vylúč sladkosti, chipsy a podobné blbosti.

h2
17. apr 2022

Ahoj, žiješ sama? Ak áno, nekupuj si domov žiadne blbosti, sladkosti, čipsy... Plánuj si dopredu jedlá a potraviny nakupuj podľa toho. Neplánuj a nenakupuj, keď si hladná. Cvičiť k schudnutiu nutne nepotrebuješ, dôležitejšia je strava. Mne veľmi pomohli kalorické tabuľky, z psychologického hľadiska: keď som videla, že už som dosiahla stanovený kalorický príjem a mám naplnené všetky makrá, tak som ľahšie presvedčila sama seba, že už nič ďalšie jesť nepotrebujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
17. apr 2022

@zuzubb007 keby si tak často jedla, tak akurát si vytvoríš zápal žalúdka. Zalúdok musí niekedy aj odpočívať, absolútne nie je vhodné jesť každé dve a zaťažovať tak neustále žalúdok. Ja som jedávala voľakedy dva- trikrát denne a bola som vždy chudá ako trieska. Základ je nezožrať viac ako spáliš, to je jediná rovnica na svete. A už vôbec neverím tým babám, čo hovoria, že jedia málo a napriek tomu priberajú. Veľký prd -musia zožrať všetko čo vidia a veľmi kalorické. Nikdy som necvičila, nikdy som nedietovala, napriek tomu som chudá ako trieska, lebo sa snažím jesť zdravé a nie veľmi kalorické veci. Samozrejme, že si dám aj sladkosti a niekedy aj mastnejšie, ale veľmi s mierou. Chvalabohu mi to ani nechutí.

elenajezova
17. apr 2022

Ja som mala 70 kilogramov na 168 výšku. A od 1.2. som sa zastala a dala na chudnutie. Cvičenie vo fitku denne 1 hodinu (rýchla chôdza), samozrejme aj úprava stravy... A dnes som sa ráno vážila a za 2 a pol mesiaca som zhodila na 63 kilov. Teda 7 kilov. A o som do toho ešte stihla mať aj omikron. 😚 Prvý mesiac som si platila trénera vo fitku. S nim som vlastne precvičovala celé telo. Ale potom som postupne zostala "len" pri tej rýchlej chôdzi. Ja som tiež v práci celých 8 hodín na nohách, aj som chodila na dlhé 7 kilometrové prechádzky, ale to takým prechádzkovým tempom. Ale z toho som veru neschudla. Pomohlo to denné cvičenie a úprava stravy. Môj cieľ je 54 kilov.... 😄

zuzubb007
17. apr 2022

@stanulienkat no ved mne zaludok odpociva od osmej vecer do osmej rano, dovtedy jem furt moj muz uz pozera, kde to vsetko napcham a vahu si drzim ale cvicim dvakrat do tyzdna, mna po troch hodinach ako nejem roztrasie a toboz aby niekdo odomna nieco chcel, ze v robote alebo tak zasoby jedla mam vzdy po ruke, preto obdivujem, ze dakdo vydrzi jest 3x denne ja by som odpadla :D, ale suhlasim s tebou, ze priberat z maleho prijmu nieje mozne, jasne ked si dam balik orieskov co je 1000 kalorii alebo fajne tukove syry niet sa cudovat, ze vaha mega ide

majamat
17. apr 2022

@zuzubb007 mozes mat hypoglykemiu- casto to je sposobene nevhodnou stravou,a le teda su aj ludia, ktori zrejme amju k tomu anchylnost. zo stravy to sposobuju hlavne jednoduche cukry.

majamat
17. apr 2022

@zuzubb007 no inakty mas nejak dobry metabolizmus.
ja aj ked cvicim niekolkokrat za tyzden, cez leto chodim peso do roboty, z roboty. tento tyzden mam 4 sichty, jedna z toho je nocna ( dnes ) a to ej trosku lahsia sluzba, co sa tyka prace, ale zas unavujuca., elbo ej to v noci. sichty trvaju zhruba 12hod, a castokrat nestiham ani povinnu prestavku. praca je chvilami fyzicky narocnejsia, chvilami tkay priemer, proste pohyb + nieco urobum aj na miesta a to sa zohybam, ci predklanam a pod,a le aj pisem nejake papiere. no to mi robi zo sichty tak 2hod. obcas robim nieco ine v praci a vtedy sedim viac, je to tak o 3hod viac. a teda podledne mesiace, ci mozno aj rok, su u nas tie sichty neskutocne. unavujuce. zenieme sa aby sme stihali.
a aj tak nechudnem a mam tendeciu pribera

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
17. apr 2022

@elizabet173 ako kedy. no ja neviem dlho spat. ked som po celodennej sichte, zaspavam pri telke, ale pokial mam volno, tka neviem vecer zaspat. vynimocne su take obdobia, ze zaspavam skor.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
17. apr 2022

@elizabet173 a nevyhoda je, ze mam sluzby nepravidelne.