Ahojte som mám 17 a mám problém že mám veľké brucho no a chcela by som začať cvičiť no je mi jasné že iba z brucha sa nedá schudnúť ale celkovo aké cviky pomáhajú na brucho hlavne a čo sa osvedčilo vám ako ste z brucha zhodili vy a spevnili ho?
V prvom rade prehodnot svoj jedalnicek - lebo v 17 nemas to brucho zo vzduchu a vody. Ziadne chipsy, chrumky, sladkosti, fastfood, vyprazane, na pitie len voda a ziadna cola, fanta, energetaky atd. A sport - akykolvek, aj ked len chodza, bicykel ak mas, korcule, najdi si nejaky sportovy kruzok v okoli… a pojde to same.
Joj tie to rady "to musí ísť samé".
Ako si sama napísala, schudnúť sa nedá len z nejakej partie. Celkovo sa zameraj na zmenu životosprávy ale nie nárazovo, lebo pri tom nevydržíš. Skús sa zamerať v prvom rade na stravu, to je alfa omega chudnutia. Kalorické tabuľky sú dobrý pomocník ale so začiatku skús si začať variť sama. Skús používať čo najmenej oleja (ideále taký ten v spreji), to ti vie veľmi nafúknuť kalorický príjem. Skús si naštudovať nejaké nízkokalorické recepty. Obmedz pitie tekutých kalórii (ideálne pi len čistú vodu). Sladkosti a celkovo spracované potraviny (to, čo sa už nemusí variť) skús zredukovať.
Ak môžeš pridaj nejaký pohyb. Ako píše sissy, nemusí to byť fitko, stačí chôdza každý deň.
Radšej chudni pomaly ale zdravo ako vylúćiť polovicu potravín a potom bojovať s jojo efektom.
V 17 to musi ist same, ked prestanes jest hluposti a zacnes sa trosku viac hybat