Mám 164 cm a 66 kg

13. apr 2024

Dobrý deň, chudnutie viem večná téma ale ja už netuším čo robím zle kalorické tabuľky mám som skôr v mínuse ako pluse ale proste ja priberám naozaj nejem veľa ani málo denne nám 11 tisíc krokov a napriek tomu mám 164 CM a 66 kg cítim sa ako veľryba.

vyrovnanaosoba
13. apr 2024

Kedy si začala "chudnut"?
Nie je dobre uberať ešte z vypočítaný h kalórií, potom metabolizmus spomalí, lebo nemá energiu a tým pádom ani nemá z čoho míňať.
Skús úplne dodržiavať kalorické tabuľky a dnes sa odmeraj, odvaž a potom o dva týždne. Zbytočne sa stresuješ, ak sa vážiš častejšie.
Možno by som poradila ešte vlákninu..na naštartovanie.

bublinka1426
13. apr 2024

ani nemas velku vahu, zase necakaj ze ti to pojde rychlo.
11 000 krokov zavisi aj aky mas vydaj rychlost a ked zjes malo, co zjes. lebo aj to malo moze mat vyssiu kaloricku hodnotu...
kebyze mas vyssiu vahju, z toho sa rychlejsie chudne..

vyrovnanaosoba
13. apr 2024

@bublinka1426 píše, že má kalorické tabuľky, predpokladám, že aj sa snaží podľa nich jesť, tak nemôže mať menej jefla vyššiu kal.hodnotu.

bublinka1426
13. apr 2024

@vyrovnanaosoba tak ma 66kg nie 100, tak nech necaka zazrak

mabenn
13. apr 2024

ak priberas, nie si v kalorickom deficite...nieco tam bud nezadavas, alebo podceujes...namiesto tabuliek si urob prehlad o makrozivinach: bielkoviny, tuky, sacharidy, ake jedlo co obsahuje coho najviac a podla toho sa stravuj...odporucam sa navysenie bielkovin..citis sa ako velryba neviem preco, ked mas BMI 24,5, co je v norme..bud mas malo svaloviny alebo nerovnomerne rozlozeny tuk...kolko mas rokov? 10tis krokov ti nemusi vobec mat vplyv, pokial je telo na tuto zataz zvyknute, nepali tuky efektivne...tuky sa palia hlavne pri zatazi, ktora je pre telo nova

janai1
13. apr 2024

Tak hlavne máš na 99,9% zle nastavené KT podľa toho čo píšeš.
Jednoduchá rovnica nechudneš = nie si v deficite.

evkamotka
13. apr 2024

Ja mam 163/65 a chudnem nerataam si kroky tie ti podla mna vobec nepomozu. Zvol sport kde mas realnu zataz, kardio, tabata, hiit....

majamat
13. apr 2024

bolo by fajn, keby to rozpises dokladnejsie.
vahu vysku mame, vek, ake mas nadstavenia a pod.

majamat
13. apr 2024

a tiez je dolezte ako ti vychadzaju makronutrienty, nielen kalorie v KT.

majamat
13. apr 2024

bolo tu uz povedane, nemas vysoku vahu, z takej sa tazko chudne, ak si pridala este nejaku namahu pri ktorej ti mozu nabiehat svaly, tie vahu zvysuju, ak mas pred ms, moze sa ti zadrziavat voda - zavisi od toho ako dlho chudnes, ale predpokladam, ez je to kratke obdobie.

simsalabim
13. apr 2024

Aky rezim a kolko kcal mas vypocitanych?

autor
13. apr 2024

Cvičenie nerobím žiadne viem že to je chyba ale poviem na rovinu nechce sa mi, mám jedno dieťa pri ktorom sa nabeham a aano viem že sa dá cvičiť aj pri dieťati ale naozaj sa mi nechce. Mám 33 rokov, kalórie ktoré prijmem väčšinou nepresiahnu 1800. Mám rada pohár vínka občas a asi občas aj ku nemu niečo čo nespada do diétnej sféry. Len mne potom príde že už obmedzim ozaj všetko a nič z toho nemám.

zuzubb007
13. apr 2024

No tak kroky ti k chudnutiu nepomôžu, základ je strava a naozaj cvičenie to urýchli, tých 10 kilo by si potrebovala zhodiť a to sa dá veľmi rýchlo lenže treba stravu si obmedziť, viem nechce sa mi cvičiť ale keď chces cieľ musíš sa naštartovať ináč budeš prestupovať na mieste

lenkakravcova
13. apr 2024

Keď sem tam zješ čo nemáš, rovnako necvićíš, tak to pôjde dole ťažko. Veľmi ťažko. Buď musíš byť prísna v strave a po 2-3 mesiacoch uvidíš výsledky (napr 4kg dole) a budeš musieť to mať tak celý rok aspoň... Alebo budeš cvičiť. Nerobiť ani jedno nepomôže.

harrisson
13. apr 2024

Máš dobrú váhu. Nestresuj 🙂

nikoletta1712
13. apr 2024

@harrisson Prepáč, ale to dobrá váha na jej výšku určite nie je…

jaaankaaaa
13. apr 2024

No pri týchto kcal s tou výškou a váhou bez pohybu určite neschudneš. A plus ak sa ti z času na čas podarí byť v kcal deficite par 100kcal, tak to potom vypiješ naspäť v tom víne 😁
No bolo by na čase prehodnotiť svoj vzťah ku športu 😁

majamat
13. apr 2024

1800kcal je podla mna vela. mam rovnaku vysku, vahu po 15kg vyssiu a sice si zadavam nizku aktivitu a p.p. navysujem, lebo mmam dni a aj tyzdne dost kontrastne v aktivite ( rezim je dobry skor pre stabilnejsiu tyzdennuci dennu aktivitu ),a le mne by vysla stredna aktivita asi tak mozno 1670kcal. ty vazis mene, cize ty by si mala mat menej.

majamat
13. apr 2024

skusila som to prehodit a sice stredne aktivny rezim vychadza okolo 1850kcal,a le teda neviem ako si meras kroky, ale hodinky su total nepresne. mobilom vhodna aplikacia, ta je presnejsia.
na tvojom mieste by som nadstavila nizsi rezim. tam to vychadza okolo 1650kcal.

uz len z toho dovodu, ze toto su len hrube odhady, kolko tvoje telo spotrebuej. mozeme si zobrat 2 zeny, ktore zdanlivo vyzeraju na tom uplne rovnako, epi rovnakom rezime im vychadzaju rovne kcal, ale aj napriektomu nemaju rovnaku spotrebu. uz len od svalovej hmoty zavisi, kolko vazis a kolko spotebujes.

majamat
13. apr 2024

ono to tak aj funguje, ze ak sa pri danom rezime nechudne, ma sa nadstavit nizsi. uz len z toho dovodu, ze aktivitu si presne ohodnotit nevieme.

co sa tyka spotreby, tam treba nahadzovat fakt vsetko - aj vino, aj lieko do kavy, aj olej pod maso a pod. aj sirupovu vodu, ci caj s cukrom. proste vsetko, co ma nejake kalorie.

a ano, ak by si pridala aktivitu, mozes zjest viac, ak nie, musis sa uskromnit s malom.

co sa tyka jedenia a diety, chce to fakt dobru motivaciu, neustale nadstavenie v hlave, neustale rozmyslanie nad tym, co zjem. ludia, ktori nemaju tendenciu mat nadvahu toto nepochopia. ak mam tendenciu jest vela, potom musim naozaj dost rozmyslat nad tym, co jem.

vyhla by som sa hlavne potravinam s extremne vysokou kalorickou hodnotou typu - vela sachariidov, ci tuov, pripadne ich kombinacia.

sacharidy su pliaga ak ich nevies spravne vyberat. uplne sa im vyhybat netreba - ako napr tie keto diety, lebo potom prejdes po diete na stravu s ich obsahom a budes priberat. skor si treba nadstavit rezim, ktory v uvolnenej miere budem vediet dodrziavat aj po diete, aj ked ja toto nedokazem. po case zas prepadnem nespravnemu jedeniu.
cize nic co nema extremne kalorie nevynechavaj, len sa nauc, ako co skombinujes.
ak si das vyprazany syr, skus is ho uroit na panvici s malym mnozstvom tuku, vyprazane jedla nei su moc vhodne, lebo nevies kolko tuku ti potravina vypije. a tuk je strasne kaloricky. ja si davam rezmiky na malinku panvicu, naspabo, len ju prastami omastim, nech nie je sucha, ale ta struhanka uplne opecena nie je. nie je to ono,a le mam "vyprazane" k tomuto jedlu pridaj len zeleninu bez prilohy. preco? no lebo struhanka je dost sacharidvou a nahradi ti prilohu. ak by si si dala podusene, ci opecene maso na malom mnozstve tuku, kludne daj aj prilohu. najmenej kalorii maju asi zemiaky, ale aj ine prilohy nie su najhorsie, no zavisi od mnozstva. maximalne 100g, viac nie.

ak si das fakt nieco moc kaloricke, musis jednoducho ubrat inde. minule som mala v roboe bryndzove halusky a vedela som ze budu. milujem ich a boli fantasticke. mam zo Shein taku malicku vahu, ale dokaze odvazit len 100g, no ked na nu nieco nalozim do 100g, potom vynulujem, dokaze dat opat 100g.
asi 1/2 porsie halusiek som si odlozila z obeda na poobedie. ked som to odvazila ze 280g, mala som dost. cize obedna porcia mala cez 500g, co je okolo 1000kcal ( slaninky tam bolo minimum )
vedela som teda o tomto obede, tak som si jednoducho doniesla na ranajky zeleninovy salat s kuracim masom. bolo tam aj trosku bielka, co mi zostalo z dcerinych chlebickov, okrem toho 2 razne chlebiky a sunka. este som mala ananas a grecky jogurt s cakankovym coko topingom. a kavu viackrat aj s mleikom bez cukru.

toto vsetko malo 1800kcal. je to dost, ale na to, ez som zjedla takmer 1000kcal v haluskach je to celkom slusne. bola som v praci, pracujem cely den, cize cely den aktivita, tak v robote si dovolim viac zjest.

blanblan
14. apr 2024

Ja som sa dlho bránila tabuľkam lebo sa mi jednoducho nechcelo všetko zadávať, veď sa stravujem pomerne zdravo, veľa sa hýbem...ale po pár dňoch som videla čierne na bielom že 2 deci vínka s orieškami pred večerou má hodnotu ako celá večera a ak som v ten deň mala už zmrzlinu alebo arašidové maslo tak milión tukov zaručených +nejaké prázdne kalórie. A to je len snack. Ako píše majamat ja som podobne minule robila parené buchty, a že dám si len 2 nech sa mi to nejak zmestí do tabuliek. A hneď 700 kcl.😱
A inak 1800 denne sa mi zdá veľa, nakoľko nie si moc aktívna.

katuskamala1
14. apr 2024

Mne vzdy pomoze ked prestanem jest po cca 18h.

michaela329
14. apr 2024

Ono bude chyba, ze necvicis...ako ja mam 165cm a 68kg - ale vyšportovanych 68kg. Jedálniček na mieru a denne 25tisic krokov, ale neočakávam, ze by mi len kroky urobili telo. Dokonca ani beh - jednoducho zaradiť cvičenie, ktoré Ťa nebude neúmerne zaťažovať. Časom vznikne návyk. Strava je základ, no telo treba budovať a formovať. Určite si neznižuj kalórie. Radšej investuj do jedálnička od odborníka.

autor
14. apr 2024

Ďakujem všetkým za odpovede ❤️